Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Keserédes könnyek és kemény kritika a Garroson, fokozódó meccs az összetettért a Girón

Kálmán Laci

Publikálva 25/05/2022 - 06:51 GMT+2

Daniil Medvedev ugyanúgy erőt demonstrált, ahogy a többi esélyes, Jo-Wilfried Tsonga könnyek közt köszönt el a Garroson, Benoit Paire pedig élesen beszólt az ATP-nek. A Girón az egyik legkeményebb napon vannak túl a srácok, és közben egyre szorosabb a meccs a rózsaszín trikóért. Sorsoltak a férfi kézilabda BL-ben, és a Veszprém nem boldog. Az Eurosport keddi hírösszefoglalója.

Jo-Wilfried Tsonga

Fotó: Getty Images

Megneveztük azt a 13 pólóst, akikkel szerintünk Märcz Tamás minimum érmes reményekkel vághatna neki a közelgő vb-nek.
Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
„Čilićnek van veszítenivalója, én pedig csak nyerhetek” – mondta nekünk a második körre készülő Fucsovics Márton, aki a francia közönségről és az elég extra szerkójáról is beszélt. A másik magyart, Balázs Attilát épp a US Open-bajnok horvát búcsúztatta. „Sok verseny kell még, hogy visszanyerjem a régi formám” – mondta Attila.
Az mondjuk sztori, hogy menő rockzenész vagy, Manchester City-drukker, a csapatod bajnok lesz, te pedig ott vagy a stadionban, és ünnepelsz. Majd a mindent eldöntő gól után lefejelnek, ömlik belőled a vér, és kórházba kell vinni. Ugrott tehát a buli. Ez történt Noel Gallagherrel, az Oasis gitárosával. Ha legalább dolgod lett volna egy lánnyal, ahogy Seannak kedvenc filmünkben, a Good Will Huntingban… De nem, lefejeltek.
A többi nagyhoz hasonlóan Daniil Medvedev is erődemonstrációt tartott, és igyekezett spórolni az energiával, eredményben konkrétan Rafát kopírozta. Egy másik orosz, Andrey Rublev is továbbment ugyan, de a bukott első szett után azért dühöngött egy jót. Jo-Wilfried Tsonga egy hozzá nagyon méltó, igazán küzdelmes mecccsel fejezte be kivételes pályafutását. Sérülés, könnyek, mosoly, minden volt a végén. Köszi mindent, Jo!
Daniil Medvedev bei den French Open in Paris
KERÉKPÁR
„Pozzo igazi profi, csendes, de közben elég laza, nagyon jól együtt lehet vele dolgozni” – mesélte Peák Barna még a hétfői pihenőnapon. A csapat most minden erejével arra koncentrál, hogy segítsék a kiemelt emberüket, az is benne van a pakliban, hogy Barna szökni fog, és segíti majd a kapitányt, ha utoléri őt. Amúgy jókat dumál a mezőnyben, és ha épp ráér, olvas. Már a negyedik könyvét fogyasztja.
A megmászott szint tekintetében a keddi volt eddig a Giro legkeményebb szakasza. Ennek persze nem sok köze van ahhoz, hogy láthattunk ma egy olyan bukást, amilyet szinte soha. Csapattársak akadtak össze, ráadásul a felfelében. A napot egy szökevény, Jan Hirt, Peák Barna csapattársa vitte el, úgyhogy a Wantynál alighanem ma is lesz egy kisebbfajta buli. Az összetett pedig kezd egyre izgalmasabb lenni, Jai Hindley ugyanis majdnem egálra hozta a meccset Richard Carapazzal szemben. Két magyar is próbálkozott ma szökéssel, nem sikerült, de szerencsére maradt még esély a srácoknak.
Jan Hirt
TENISZ
Bár a hétfői játéknaphoz kapcsolódik, azért érdemes átfutni a főszereplők nyilatkozatait, már csak azért is, mert árulkodó lehet egyik-másik gondolat, meg segítheti is a ráhangolódást a következő körre. "Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ez egy pozitív kezdés. Tisztában vagyok azzal, hogy van még hova fejlődnöm. Ez [a Chatrier] pályafutásom legfontosabb pályája. Ajándék számomra, hogy ismét itt versenyezhetek a Roland Garroson." – értékelt például Rafael Nadal.
Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer is üzent abban a megható videóban, amely Jo-Wilfried Tsonga búcsúztatójára készült. A sztárok első sorban pozitív mentalitásáért méltatták az elköszönő francia közönségkedvencet, és megosztották legkedvesebb közös emlékeiket is. A videón az is látszik, ahogy Tsonga reagált az elismerő szavakra.
Sokszor unjuk a sajtótájékoztatókat, mert a játékosok nagy része a közhelyet mondja. Na, Benoit Paire nem. A francia élesen bírálta az ATP azon döntését, mely szerint nem osztanak pontokat az idén Wimbledonban. Fel is tette a kérdést, ami valószínűleg sokakban megfogalmazódott: „Tudni akarom, hogy kit véd jobban az ATP! Minket, játékosokat, vagy Oroszországot?
Benoît Paire à Roland-Garros en 2022
FOCI
Akár volt valaki katona, akár nem, annyit azért tud erről a világról, hogy a parancs az parancs. De, mi a helyzet a sportban, és azon belül is a foci világában? A parancs, az itt is parancs? És vajon kinek a parancsa a mérvadó? Az edzőé, az országé, ahol játszom, vagy az országé, ahol születtem, és amelyiknek az állampolgára vagyok? Idrissa Gueye, a PSG játékosának esetét vizsgáltuk jogi szempontból, aki, mint ismeretes, nem vállalta a játékot a homofóbia és a transzfóbia elleni küzdelem világnapján.
Nem mondhatjuk, hogy Mario Balotelli megnyerte a Puskás-díjat, de olyan gólt lőtt, amellyel minimum esélyes rá. Valószínűleg még Messi és Ronaldo is csettintettek egyet, ha látták. Az olasz hét, azaz hetes biciklicsel után bombázott kapura. Videó a cikkben!
Távozik a megmentő. A Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, Felix Magath annak ellenére elhagyja a klubot, hogy a gárda hétfőn este, az osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást. Mint mondta, küldetés teljesítve.
Ahogy az egy rendes szerdán lenni szokott, ezúttal is jön a Hosszabbítás Podcast. Elöljáróban annyit, hogy értékeltük az olasz bajnokságot, elsősorban a komoly csalódást okozó Juventus szempontjából, amely azúttal még a dobogóról is lemaradt.
Visszatér a német labdarúgó-bajnokságba Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt és a Bayern München korábbi trénere, aki ezúttal a VfL Wolfsburg vezetőedzője lesz. "A Bundesliga gyermeke vagyok, megvan bennem a kedv és a motiváció, hogy a Farkasokkal újabb eredményes fejezetet kezdjek" - mondta Kovac.
Az Ajax Amsterdamtól a Bayern Müchenhez érkezik Nussair Mazraui. Lejárt a szerződése a holland csapatnál, így a bajorok ingyen szerezték meg. A klub tájékoztatása szerint a 24 éves játékos 2026-ig írt alá.
picture

Zlatan Ibrahimovic

Fotó: Getty Images

Nemrég elhunyt ügynökének, Mino Raiolának ajánlotta a Milannal megnyert újabb olasz bajnoki címet Zlatan Ibrahimovic. A jövőjét illetően továbbra is bizonytalan svéd klasszis a maga módján emlékezett meg a menedzserről, aki éveken keresztül egyengette sikerekben gazdag karrierjét.
MÉG TÖBB SPORT
Kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítását. Cikkünkből kiderülnek a részletek, annyit azért elárulunk, hogy a Veszprém kívánsága nem teljesült, persze ez nem is erről szól. Az elődöntőket június 18-án, a helyosztókat 19-én játsszák.
Sérülés miatt nem indul az idei világbajnokság helyszínén, Eugene-ben megrendezésre kerülő Diamond League-versenyen a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka, Marcell Jacobs. Az olasz sprinter a savonai versenyen szedett össze egy izomsérülést.
A Finn és a Lett Jégkorong Szövetség közösen hivatalos kérelmet nyújtott be a jövő évi elitvilágbajnokság megrendezésére, és immár egyedüliként kandidál, miután a magyar-szlovén közös pályázatot visszavonták - jelentette be kedden honlapján a nemzetközi szövetség.
Május 25-én kezdi meg felkészülését a hazai rendezésű világbajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott. A 27 fős keretből megneveztük az általunk legideálisabbnak tartott 13 játékost, akikkel minimum érmes reményekkel vághatna neki a tornának Märcz Tamás csapata. Játék határok nélkül.
A NAP VIDEÓJA
John McEnroe nemcsak a röptéket ütötte baromi jól annak idején, hanem mókamesternek sem volt utolsó, már aktív játékosként sem. A humorérzékéből azóta sem veszített, amit ezúttal egy Novak Djokovic kapcsán előadott dallal csillantott meg.
picture

A nap dalát John McEnroe szállította, akit megihletett Rafael Nadal és Novak Djokovic

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés