Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kérdéses Lewandowski pályára lépése, 16 éves magyar érmes az úszó-Eb-n

Sergő Z. András

Publikálva 13/08/2022 - 06:19 GMT+2

Két újabb topliga indul be Európában, az egyiket részletesen kivesézzük, de a másikkal kapcsolatban is hozunk egy anomáliát. Elbúcsúztatjuk a Ferencvárost, megmutatjuk az összes nyolcad- és néhány negyeddöntőt a montreali tenisztornáról, és közlünk néhány gyors interjút az úszó Eb-ről. Végül mutatunk két érdekes és értékes alakot az éjszaka amerikai major-sportok világából.

Robert Lewandowski

Fotó: Getty Images

Megvan, hol tér vissza a tenisz mókuskerekébe Alexander Zverev. A világranglista második helyén álló német a lehető legrosszabbkor, csúcsformában, a Rafael Nadal elleni Roland Garros-elődöntőben szenvedett súlyos bokasérülést, ami után három hónap regeneráció várt rá. Ereje és szívóssága azonban, úgy tűnik, megmentette őt. Hiába a két kihagyott Grand Slam-torna, hazai pályán visszatérhet.
A Milan-Udinese és a Sampdoria-Atalanta találkozókkal szombat este megkezdődik a Serie A is, ezért hosszú összefoglaló cikkben elemezzük az előttünk álló szezon esélyeit. Meglepő lenne, ha a bajnoki cím nem ismét Milánóban vagy Torinóban landolna májusban, de ehhez lesz néhány szava a Paulo Dybalával megerősített AS Romának is. És akkor még nem is beszéltünk a Napoli titkos esélyeiről.
Ha pedig péntek, akkor 352 podcast. A magyar foci rejtelmeit feltáró sorozat hetedik részében a Bajnokok Ligájától búcsúzó Ferencváros legutóbbi meccsét és a körítéseket elemeztük, de nem létező kalapunkat a szintén kieső, de mégis erő felül teljesítő Kisvárda előtt is. Átigazolási híreink között megnéztük, mire mehet az Újpest a Benficából érkező Csoboth Kevinnel.

Foci

Három főre szűkítette az UEFA azon játékosok listáját, akik közül augusztus végi gáláján megválasztja az évad legjobb futballistáját. Nyilván ott van Karim Benzema és még egy Real Madrid-játékos.
Nincs ilyen jó helyzetben Robert Lewandowski. Hiába vette meg ugyanis a Barcelona 50 millió euróért a Bayern München lengyel sztárját, még nincs meg a játékengedély. A spanyol bajnokság szombaton indul, egyelőre úgy néz ki az új igazolás nélkül. Sőt, ha nem sietnek a regisztrációval, még nagyobb bajban lehetnek.
Brexitre van szükség a futballban is – állítja a meghökkentő ötletet Adriano Galliani. Az élvonalba frissen feljutó Monza az ő és társa, Silvio Berlusconi nevéhez fűződik, így bőven van politikai nyomás egy ilyen mondatban. Jelen esetben azonban a többiek zárnák ki a Szuperliga küzdelmeiből az angol klubokat, akik eddig egészen közel ültek a forró kályhához. De mik az okok? Természetesen a pénz, számoljunk csak!
Úgy néz ki azonban, hogy ez egyébként is a nagyot mondás hete az olasz futballban. Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke kijelentette ugyanis: csak olyan afrikai játékosokat szeretne igazolni a klub, akik állják a szavukat, hogy nem vesznek részt az aktuális Afrikai Nemzetek Kupáján. Mi, szurkolók szeretjük az afrikai tornát, de érthető, ha a klubvezetők számára nehéz heteket hoz. Az efféle szankciók azonban még ezzel együtt is minimum érdekesek.

Tenisz

Nagy meccseket, további csillaghullást hozott a csütörtök éjjel montreáli Masters tenisztornán. Egyre több esélyt adhatunk akár Hubert Hurkacz, akár a hazai Felix Auger-Aliassime végső győzelemének. Mutatjuk az összes nyolcaddöntő összefoglalóját egy cikkben.
Meglepetés kiesés a nőknél is. A Torontóban zajló torna első kiemeltje a világelső Iga Świątek három játszmás, fordulatos meccsen kapott ki Beatriz Haddad Maiától. Való igaz, a brazil egyre javuló formában, a lengyel pedig kapott néhány pofont párizsi GS-győzelem óta. De állítja, tudja az utat a régi formához.

Kerékpár

Nők és férfiak egyaránt Skandináviában tekernek a héten. A férfiak az Arctic Race második szakaszát teljesítették pénteken Norvégiában, ahol klasszikus mezőnyhajrá zárta a napot. A holland Dylan Groenewegen ért célba elsőként.
Szintén Norvégiában versenyez a női mezőny, a Skandináv kör azonban – Vas Blankával a mezőnyben – pénteken már a negyedik szakaszánál járt. Pénteki győzelmével az összetett második helyére jött az ausztrál Alexandra Manly, összesítésben azonban továbbra is a holland Marianne Vos vezet.
Beszámoltunk a müncheni multisport Európa-bajnokság pályakerékpár-versenyeiről is. A női csapatüldözéses verseny hihetetlen fordulatok után német győzelemmel zárult.
A blokk végén hozunk egy Rigoberto Urán interjút, ami a spanyol Marca című lapban jelent meg. A kolumbiai kerékpáros ugyanis már a Vueltára készül, noha ott volt a Tour de France-on is. Elmondja, miért volt számára szürreális a francia körverseny, ahogy arról is beszél, miben más ma bekerülni a profi világba, mint volt az az ő idején.

Még több sport

Újabb magyar úszó éremmel folytatódott a római Európa-bajnokság. Molnár Dóra, a 16 éves hátúszó remek hajrával szerezte meg a bronzérmet. Az éremért legnagyobb ellenfele Szabó-Feltóthy Eszter volt. A nap összefoglalóját itt írtuk meg, benne minden magyar induló, többek között a férfi 100 m gyorsúszás döntőjébe második legjobb idővel jutó Milák Kristóf nyilatkozatával.
Minden római és müncheni történés ebben a megacikkben, itt mindenről beszámolunk, ami az összes Európa-bajnokságon történik.
Irány a tengerentúl! Az NBA összes csapatában visszavonultatták Bill Russell 6-os mezét. A 11-szeres (!) bajnok nemrég hunyt el, tiszteletet pedig országszerte magasan van, nem véletlen hát a gesztus.
Visszavonul az amerikai focitól Antonio Brown. Az NFL talán legjobb elkapója évek óta már inkább botrányaival kerül az újságokba. Mi most mégis a szépre (is) emlékezünk.
Végül néhány gondolat egy Thomas Bach-hal készített interjúból. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke továbbra is fenntartja az oroszok elleni szankciók helyességét, és a wimbledoni döntésről is elmondja véleményét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés