Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Közel 50 évvel az első fair play-díj után itt a második: Kamuti Jenőt vezetőként is elismerték

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/12/2023 - 11:37 GMT+1

A sportszerű vívó-pályafutását elismerő UNESCO-díj után csaknem öt évtizeddel vezetőként is jutalmazták Kamuti Jenőt a fair play népszerűsítése terén végzett munkájáért.

Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívó, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója Budapesten 2017. június 28-án. MTI

Fotó: Eurosport

Kamuti Jenő a Török Olimpiai Bizottság elnökének, Ugur Erdenernek a meghívására Isztambulban járt, hogy a megalapításának 60. évfordulóját idén ünneplő Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként részt vegyen az ottani sportszerűségi díjak átadásán.
A magyar sportvezető az ünnepségen beszédet mondott és díjat is átadott, majd a Török Olimpiai Bizottság Érdemrendjével tüntették ki a fair play elfogadtatásáért és népszerűsítéséért végzett munkájáért.
"Óriási meglepetés volt számomra az elismerés, nem számítottam rá, hogy én is a kitüntetettek között leszek, és külön köszöntenek. Nagyon örülök, mert valójában ez a második fair play-díjam. Az elsőt, az UNESCO fair play-díját 1977-ben vívópályafutásomért, vagyis sportolóként kaptam, a mostanit pedig vezetőként vehettem át" - mondta az MTI-nek Kamuti Jenő, aki 2000 óta áll a Nemzetközi Fair Play Bizottság élén.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés