Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jön, jön, jön… Két hét a sportvilág csúcsán az Eurosporttal

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/07/2021 - 09:13 GMT+2

Az Eurosport csütörtöki hírösszefoglalója.

July 12, 2021, Tokyo, Japan: Olympic flame torches kiss during a Tokyo 2020 Olympic Torch Relay event for Hamura City at Tachikawa Stage Garden. Torch relay events started in Tokyo on July 9

Fotó: Imago

Most már tényleg minden a kezdődő tokiói játékok körül forog.

Napi összefoglalónkban bemutatjuk a hazaiak legnagyobb sztárjait és Japán - az olimpián most debütáló - szimbolikus sportágát is.
Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Kezdődik az olimpia, Tokióhoz pedig az Eurosporton kerülsz a legközelebb! Lényegében három csatornán, gyakorlatilag egész nap követheted az eseményeket, így biztosan nem maradsz le semmiről. Az eseményeket rutinos és szakértő kommentátoraink közvetítésében követheted, ismerd meg őket és kiemelt sportágainkat!
Ugyan még az utolsó napokban is felmerültek kételyek a játékok megrendezésével kapcsolatban, Tokióban most már nem fogják behúzni a vészféket. Ennek pedig minden sportoló és az egész emberiség is örülhet, véli Andy Murray, aki megosztotta felemelő gondolatait az olimpia kezdete előtt.
Ha van sportág, ami egybe forrt a rendező Japánnal, akkor az a karate. Valahol stílszerű, hogy a világ egyik legnépszerűbb harcművészete a hazájában debütál az olimpián, a sportág útja azonban koránt sem volt egyenes a játékokra. Az új sportágakat bemutató sorozatunk záró részében ismered meg történetét, legendás helyszínét és legnagyobb sztárjait.

Olimpia

A tokiói olimpia nem csupán egy sportesemény, hanem az emberiség küzdeni akarásának és talpra állásának is a jelképe, vallja az olimpiai tenisztorna kétszeres címvédője.
A zártkapus rendezés miatt a japán versenyzők nem tapasztalhatják meg, milyen érzés saját közönség előtt hajtani az érmekért a tokiói olimpián, ennek ellenére eredményes szereplésre számítanak a házigazdák. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhány japán sportolót, akikre érdemes odafigyelni.
A szerdán bemutatkozó 12 női csapat után csütörtökön mind a 16 férfi futballcsapat is megkezdte a tokiói olimpiai küzdelmeket. Cikkünkben a csütörtökön rajtoló olimpiai férfi futballtornán résztvevő játékosok közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.
picture

Öt gól két percben a Mexikó-Franciaország olimpiai focimeccsről

"Nincsenek szavak, melyek leírnák, hogy érzem magam. Öt év edzés, felkészülés után teljesen összetörve jelentem be, hogy tegnap éjjel pozitív lett a koronavírus-tesztem" - jelentette be a világelső.
Lesz európai bajnok a férfiak röplabda tornáján? Esetleg új győztest avatnak? Adja magát a válasz: miért ne lehetne? És erre is egyértelmű a zsigeri reakció: hát azért, mert a brazilok mindig győznek. No de azért ez nem ilyen egyértelmű. A lengyelek, az oroszok, sőt, még a franciák is sorban állnak a tokiói aranyért.
Az idei wimbledoni tornán elődöntős Hubert Hurkacz lesz Fucsovics Márton ellenfele a tokiói olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában. Közel két hónap után a világranglistán 52. helyezett Saisai Zheng ellen tér vissza Naomi Osaka.
Jól felépített felkészülés után jó állapotban várja az olimpiát Gulyás Michelle.

MÉG TÖBB SPORT

Oké, oké, jön az olimpia, és hamarosan újra együtt szurkolhatunk Valter Attilának, de addig még egy kicsit tekintsünk vissza a Tour de France-ra, és nézzük meg, mit mondott, aki a legelső helyen végzett. Hátulról.
Idén új csapattal bővül az NHL, a Seattle Kraken a szerdai expanziós drafton alapozta meg a játékoskeretét, és merőben eltérő stratégia alapján válogatott, mint a négy éve a ligába érkező Vegas. Most áttekintjük a játékosválasztásokat, illetve megnézzük, hogy mennyire igazságos az, ahogy az NHL szabályozza az expanziós draftot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés