Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Veszélyben Sinner Garrosa? / Ten Hag védi a védhetetlent / Kipchoge már nem bízik senkiben

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/05/2024 - 06:00 GMT+2

Jannik Sinner sérülése súlyosabb a vártnál, nagy veszélyben a Roland Garros-szereplése? Erik ten Hagé a legrosszabb MU a Ferguson-éra óta, ő kommunikációval próbálja védeni a védhetetlent. Eliud Kipchoge: "ma már senkiben, még az árnyékomban sem bízom meg!" Kyren Wilson a Crucible 23. világbajnoka. Az Eurosport keddi hírösszefoglalója.

Olasz öröm: Ganna támadott, Milan nyert, Valter Attila megérkezett a főmezőnnyel

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Sinner sérülése súlyosabb a vártnál, nagy veszélyben a Roland Garros-szereplése?
Andy Roddick fogalmazott úgy nemrég egy podcast adásban, hogy ha körülnézünk az elitsport világában, nem találunk a teniszhez hasonló példát, ahol egy évben 11 hónapon keresztül kell versenyeznie a legjobbaknak. A Madridban tapasztalt sérüléshullám erre világított rá egyértelműen, az pedig csak tovább erősíti a dolog jelentőségét, hogy csupa nagy nevet sújt(ott) kisebb-nagyobb fizikai nyűg. A mezőny legjobb formában lévő játékosának, Jannik Sinnernek a Garrosa is rámehet a madridi sérülésre.
Ten Hagé a legrosszabb MU a Ferguson-éra óta, ő kommunikációval próbálja védeni a védhetetlent
A Manchester United 4-0-ra kikapott a Crystal Palace otthonában a Premier League 36. fordulójának hétfői zárómérkőzésén. Ez volt a United 13. veresége az angol labdarúgó-bajnokság idei szezonjában, de Erik ten Hag még mindig úgy érzi, ő a legmegfelelőbb ember a klub kispadján. Cikkünkben árnyalnánk a holland merész kijelentését.
Eliud Kipchoge: "ma már senkiben, még az árnyékomban sem bízom meg!"
Eliud Kipchoge már azzal történelmet írt, hogy Rióban szerzett maratoni olimpiai bajnoki címét Tokióban meg tudta védeni, Párizsban pedig erre is igyekszik rátenni egy lapáttal. A kenyai sportoló felkészülésére azonban komoly árnyékot vet, hogy aljas rágalmak tömkelegével kellett szembenéznie a közösségi médiában, amelyek azt terjesztették, hogy köze lehetett Kelvin Kiptum halálához.

GIRO D’ITALIA/KERÉKPÁR

Nagy sprintben olasz szakaszgyőzelem, Milan nyerte a Giro "mini Sanremóját”
Jonathan Milan sikerével zárult a 2024-es Giro d’Italia 4. szakasza. Az Acqui Terme és Andora közti 190 kilométer nagy része a Milano-Sanremo útvonalán haladt, és a verseny is így alakult. A végén Filippo Ganna támadása után nagy sprint döntött, ahol Milan Kaden Groves és Phil Bauhaus előtt győzött, ezzel átvette a ciklámen trikót Tim Merlier-től. Összetettben továbbra is Tadej Pogačar vezet.
Két bukás perceken belül, Girmay könnyek között adta fel a Girót
Második Giro d’Italiáját sem tudja befejezni Biniam Girmay. A Wanty eritreai versenyzője jó formában volt, hétfőn 3. lett a hajrában, kedden viszont néhány percen belül kétszer is elesett, így fel kellett adnia a versenyt. Girmay könnyek között, nagy fájdalmakkal szállt be a csapatkocsiba.
Minden, amit a 2024-es Tour de Hongrie-ról tudni kell
Tizenkét magyar versenyző, nyolc World Tour-csapat, 851 km és szokás szerint öt szakasz, melyek közül kettő hozhat biztosan sprintet. A Kékestető mellett a pécsi zárónap döntheti el az összetettet, a sztárok közül idén Peter Sagan, Mark Cavendish és a címvédő Marc Hirschi is ott lesz a mezőnyben.
Véletlen lenne vagy valami rejtélyes tényező okozza, hogy sorra hullanak a világ legjobbjai?
A sisak kényelmetlen, a tolószék még kényelmetlenebb – tartja a kerékpáros mondás, amit még akkor is jó észben tartani, ha a bukósisak – és nyilvánvalóan később a légzsák is – picikét kétélű fegyver. Leginkább azért, mert ad egy némiképp hamis biztonságérzetet is, hiszen úgy érezheted, hogy meg vagy védve, és ezért több is belefér. Pedig attól, hogy bukósisakot hordasz, attól még ha elesel, ugyanúgy szakadhat a térded, törhet a karod, a kulcscsontod.
Valent Márk: "a csapatnak és nekem is nagy céljaim vannak a Tour de Hongrie-n”
A nyolc World Tour-csapat mellett, a tél során magyar főszponzorral erősítő MBH Bank Colpack Ballan is ott lesz a szerdán rajtoló Tour de Hongrie-n. A hat fős keretbe egy magyar versenyző, Valent Márk került be, aki háromszor annyi versenynapnál jár, mint tavaly ilyenkor. Márk szeretne jól menni a magyar körversenyen, hiszen így talán lehetne esély a bekerülni az U23-as Girón induló csapatba.

TENISZ

Bejelentette a visszavonulását a Garros-elődöntős teniszező, akinek katasztrofális éve van
Bejelentette visszavonulását Diego Schwartzman. A 32 éves argentin teniszező szűk két éve szakadatlanul keresi korábbi, fénykorában TOP 10-esnek számító formáját, de sorozatos próbálkozásait valahogy csak nem koronázta siker. Néhány hónapja már beszélt róla, hogy ez az útkeresés nem tarthat a végtelenségig, most pedig kimondta, aminek konkretizálásától februárban még vonakodott.
Marozsán kazah, Fucsovics selejtezős ellenféllel kezd Rómában
Marozsán Fábián kazah, Fucsovics Márton pedig selejtezős ellenféllel kezd a római salakpályás tenisztorna 7,87 millió euró összdíjazású férfi versenyének a főtábláján.
Bondár Anna nem jutott főtáblára Rómában
Bondár Anna kikapott a selejtező második fordulójában, így nem jutott főtáblára a római salakpályás tenisztornán.
Szakított edzőjével Udvardy Panna
Már nem a francia Bastien Fazincani a női tenisz-világranglista 136. helyén álló Udvardy Panna edzője.

FOCI

A PSG csak a kapufákat szórta, fennállása során harmadszor BL-döntős a Dortmund
A Borussia Dortmund jutott be elsőként a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, miután a kedd esti visszavágón idegenben is 1-0-ra legyőzte Paris Saint-Germaint.
Folytatja pályafutását és klubrekordra tör a Paks támadója
Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

MÉG TÖBB SPORT

Kyren Wilson a Crucible 23. világbajnoka
Egy kicsit várt és egy nagyon nem várt játékos csapott össze a 2024-es snooker világbajnokság döntőjében a 12. helyen kiemelt Kyren Wilson és a 44. helyen rangsorolt Jak Jones személyében. Utólag kijelenthető, hogy az első szakaszban dőlt el a mérkőzés, ahol Wilson 7-0-s előnyt szedett össze, amit Jones képtelen volt ledolgozni.
picture

Kyren Wilson a Crucible 23. világbajnoka

Döntött a Porsche, és 3-szoros Daytona 24h-győztes érkezett – így lett teljes a Le Mans 24h rajtlista
Május 6-án nyilvánosságra hozták a 2024-es Le Mans 24h teljes rajtlistáját, amivel az utolsó kirakósok is a helyükre kerültek. Kiderült például, kik vezetik majd a Porsche Penske Motorsport harmadik autóját az év legfontosabb versenyén, illetve az LMP2-ben, valamint az LMGT3-ban is nyilvánosságra került egy-két izgalmasabb név.
Az FTC világbajnok spanyol játékossal is erősít a következő szezonra?
Több külföldi klasszis neve is felmerült az elmúlt hónapokban, akik közül kikerülhet a bajnoki címvédő Ferencváros új centere. Az amerikai Ben Hallock és a görög Dimitrios Nikolaidis után a világbajnok és Eb-aranyérmes Miguel De Toróról pletykálják, hogy a Népligetben folytatja a pályafutását. Cikkünkben az FTC centerkérdését jártuk körbe ennek apropóján.
Nézőcsúcs mellett szenvedett vereséget Kanadától a magyar jégkorong-válogatott
A világbajnoki címvédő kanadai jégkorong-válogatott 4-0-ra legyőzte az élvonalba visszajutott magyar csapatot barátságos mérkőzésen, amelyen hazai csúcsot jelentő 14 925 szurkoló volt jelen az MVM Dome-ban.
Még 80 nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat az olimpián
Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt. Jelenleg 156 kvótával rendelkezik Magyarország.
Kijutott az olimpiára a magyar asztalitenisz vegyes páros
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra asztalitenisz vegyes páros kvótát szerzett a párizsi olimpiára.
A Diósgyőr lett a női kosárlabdaszférát egy évtizedig uraló Sopron trónfosztója
A Diósgyőr hazai pályán tíz ponttal legyőzte a Győrt kedden a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és megszerezte fennállása első bajnoki címét.
Zsinórban harmadik évben találkozik ugyanazon ellenféllel a Győr a Final Fourban
A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés