Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hová tűnt az MU 85 milliós játékosa? Bélyegen a US Open tavalyi győztese; videó a '88-as jamaicai bobcsapatról

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/10/2021 - 07:21 GMT+2

Az Eurosport szerdai hírösszefoglalója.

Maga Jadon Sancho sem érti, mi lehet a gond

Fotó: AFP

Az Eurosport napi hírösszefoglalójában összegyűjtöttük a legfontosabb szerdai híreinket, de aki már kora reggel olvasná ezeket a cikkeket, iratkozzon fel az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken.
Továbbra is a koronavírus elleni oltás a központi téma a teniszben. Sok országban a beutazás feltétele lehet a vakcina, az ATP coviddal kapcsolatos szabályai is kedvezőbbek lesznek az oltottak számára, de a szervezet nem teszi kötelezővé az oltásokat.
Hova tűnt Jadon Sancho? Az angol válogatott szélső a Borussia Dortmundban elképesztő számokat produkált, a Manchester Unitednél viszont vele sem tud mit kezdeni Ole Gunnar Solskjaer. Sancho 11 mérkőzés alatt gól és gólpassz nélkül áll.
A Marathon de Sables nevű, 250 km-es sivatagi futóverseny résztvevőinek az extrém magas, 56 (!) Celsius-fokos hőmérséklettel is meg kellett küzdeniük idén. Több résztvevő is féltette az életét, mivel magukra maradtak a Szahara kellős közepén.

TENISZ

A US Open tavalyi győztese, Dominic Thiem saját bélyeget kapott hazájában, Ausztriában, az Osztrák Posta 150 ezer darab példányt készített belőle. A bécsi ATP-tornán viszont még a nézőtérre sem engedték be Thiemet, mert hiányzik a Covid-oltása.
Megszerezte pályafutása első győzelmét WTA-torna főtábláján a US Open-bajnok Emma Raducanu. A 18 éves brit lány hatalmas csatában győzte le Polona Hercogot a kolozsvári 250-es torna első fordulójában.
Kiemelt játékosként az olasz Jannik Sinner és az argentin Diego Schwartzman is kétjátszmás győzelemmel jutott nyolcaddöntőbe az osztrák fővárosban.
Kiemeltként az orosz Andrey Rublev és a kanadai Denis Shapovalov sem hibázott a 932 ezer dollár (293 millió forint) összdíjazású, szentpétervári kemény pályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.
picture

Andy Murray-t búcsúztatva jutott elsőként negyeddöntőbe a 18 éves spanyol Bécsben

FOCI

A Real Madridban futballozó Eden Hazard eddigi madridi pályafutása nem alakult túlságosan dicsőségesen, a hétvégi El Clásicót is a kispadon ülte végig. Edzője, Carlo Ancelotti hisz abban, hogy a belga középpályás megtalálja a helyét a csapatban.
A Hosszabbítás podcastban Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel arról is beszélgetett, hogy több szem és fül kellett volna egy semleges focirajongónak vasárnap ahhoz, hogy minden fontos meccset megnézzen, mint amennyi egy embernek van.
A második fordulós kupavereség után járt egy kis vigaszdíj a német negyedosztályú Babelsberg számára, mivel a Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló Lipcse lemondott a kupameccs nekik járó bevételrészéről a kis klub javára.
A Borussia Mönchengladbach5-0-ra kiütötte a vendég Bayern Münchent a labdarúgó Német Kupa második fordulójában.
A Barcelona 1-0-ra alulmaradt a Rayo Vallecano vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szerdai játéknapján.
A Juventus2-1-re kikapott a vendég Sassuolótól az olasz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szerdai játéknapján. A torinóiak kispadján 200. Serie A-mérkőzését töltötte Massimiliano Allegri.
picture

Coming out egy profi focistától, emberemlékezet óta nem kezdett ilyen jól a Milan, Sinner szárnyal

Bekeményített az egyik Bundesliga-klub, oltatlan felnőtt nézők november 20-tól nem látogathatják a Hoffenheim hazai mérkőzéseit.
Nem kell börtönbe vonulnia Lucas Hernandeznek, a Bayern München világbajnok labdarúgójának. A 25 éves francia válogatott védőt hat hónapos börtönbüntetés fenyegette.
A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) szerdán azt javasolta, hogy állandósítsák az öt cserelehetőséget, amelyet a koronavírus-járványra tekintettel vezettek be tavaly.
A Ferencvárosszerdán 7-0-ra nyert a Tököl vendégeként a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így nyolcaddöntőbe jutott.

KERÉKPÁR

A pályafutása befejezésével az elmúlt években már több ízben kacérkodó spanyol klasszis, Alejandro Valverde elárulta, mikor fog visszavonulni.
Az idei Milánó-San Remo győztese, az Év Belga Kerékpárosa-címre jelölt Jasper Stuyvenértékelte a szezonját a momentum-sikerétől kezdve a szenvedős nyáron keresztül egészen a világbajnokságig, ahol épphogy lecsúszott a dobogóról.

MÉG TÖBB SPORT

Hat atlétanő állítja, komolyan kikezdte az önértékelésüket az egyik legsikeresebb amerikai atlétikai edzésprogram újfajta, adatközpontú megközelítése. Fokozott érzelmi stressznek voltak kitéve és étkezési zavarok jelentkeztek náluk.
Jeffrey Herlings bajnoki esélyei elszállni látszanak, miután bukott, és nem tudta újraindítani a KTM-jét, így kénytelen volt végignézni, ahogy Romain Febvre megnyeri a versenyt.
A Pick Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte szerdán az előző idényben ezüstérmes dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda bajnokok ligája csoportkörének hatodik fordulójában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés