Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hősies küzdelem után kiestek a férfi kézisek, Medvedev és Murray továbbjutott az Ausztrál Openen

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/01/2022 - 05:30 GMT+1

Óriásit harcolt, de kikapott Izlandtól, és így búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-n, kiesett a tavalyi US Open-döntős Melbourne-ben. Az Eurosport keddi hírösszefoglalója.

Magyaroszág-Izland MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI

Medvedev, Murray, Rublev és Tsitsipas is továbbjutott az Ausztrál Openen, Carlo Janka befejezte a pályafutását, Wout van Aert pedig rámegy a Roubaix-ra és a Flandriára is.

Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
Carlo Jankában elképesztő mennyiségű tehetség volt, ami 2009-ben és 2010-ben ki is robbant belőle. Ő volt az alpesi sí Roger Federere. Világ- és olimpiai bajnok lett, és megnyerte az összetett világkupát. Utána azonban keserves évek következtek. Iszonyatosan tehetséges volt, de a saját teste megakadályozta a még nagyobb sikerek elérésében.
Bár már javában tart a szerdai játéknap, azért van is még belőle, úgyhogy ajánlónk még bőven aktuális lehet. A helyi idő szerinti esti programot ugyanis még el lehet csípni, melyben pályára lép Alexander Zverev és Naomi Osaka is. Az Ausztrál Tenisz Szövetség közben úgy döntött, alaposan kivizsgálja Novak Djokovic ügyét, szerintük ugyanis mindenből lehet tanulni.
A sportban jó, ha az erő mellé ész is társul. Ez utóbbinak van híján az Everton, ahol mindenáron csapatot akarnak építeni már hosszú évek óta, de sehogy sem sikerül. Volt például egy edző-játékos konfliktus, melyben az előbbi mellé álltak, hogy aztán nem sokkal később őt is kirúgják. Baj van, nem kevés. A forma csapnivaló, a kiesőzóna pedig vészesen közeleg.
picture

Carlo Janka

Fotó: AFP

AUSZTRÁL OPEN
Bondár Anna is kiesett az Ausztrál Open első fordulójában. A tizedik kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkova verte őt sima két játszmában. Párosban azonban Bondár főtáblás, Fucsovics Marci és Tommy Paul azonban visszaléptek a páros küzdelmeitől.
Andy Murray nem tud nem Andy Murray lenni, annak minden előnyével és hátrányával. Első fordulós meccse, tőle nem váratlanul, meglehetősen küzdelmesre sikerült, de öt szettben azért csak továbbtuszkolta magát Nikoloz Basilashvili ellen.
picture

Andy Murray-t 34 évesen, két fémcsípővel sem lehet kiszorítani

A második nap eseményeit összefoglaló írásunkban olvashattok egy sor nyilatkozatot többek között Daniil Medvedevtől, Andy Murraytől és Andrey Rublevtól. Kiderül továbbá, hogyan kapott ki a tavalyi US Open-döntős Leylah Fernandez, és persze találhattok benne egy sor látványos meccsösszefoglalót is. Tsitsipas sima győzelméről és Raducanu fordulatokban nem szűkölködő továbbjutásáról pedig itt olvashattok, ugyanitt megtaláljátok a teljes eredménysort is.
Nick Kyrgios mindig hoz valami extrát, ezúttal is sikerült ellenfelét az őrületbe kergetnie. Sőt, egy ponton még a közönséget is. Honfitársa, Alex De Minaur pedig cipő nélkül is igyekezett felvenni a harcot tehetséges olasz ellenfelével. Ha mindezeken túl vagytok, akkor még feltétlenül nézzétek meg a második játéknap öt legextrább labdamenetét is.
picture

Kyrgios show: Az ausztrál nem tudott leállni a trükközéssel, a közönség egészen megvadult tőle

FOCI
Erling Haaland egy kicsit már unja, hogy állandóan a jövőjéről kérdezik. Valahol érthető a hozzáállás, ugyanakkor a kialakult helyzetben neki, pontosabban az őt képviselő ügynöknek is megvan a szerepe. Korábban ugyanis nyíltan beszéltek azokról a klubokról, amelyek lecsaphatnak rá a nyáron.
Duncan Ferguson lett Rafa Benitez ideiglenes utódja az Everton kispadján. Az 50 éves szakember, a csapat korábbi csatára már másodszor segíti ki a liverpooli klubot az edzőbajból.
KERÉKPÁR
Wout van Aert iszonyatosan tudatosan készül 2022-re, fontos versenyeket enged el azért, hogy a még fontosabbakra a lehető legélesebb formában érkezhessen. Valamit valamiért. „Meg szeretném nyerni a Roubaix-t és a Flandriát. Tudom, ez egy olyan kijelentés, ami miatt utólag akár rám lehet majd húzni a vizeslepedőt, de szeretek nagyot álmodni.”
Nyugodtan mondhatjuk, hogy pazar éve volt Sonny Colbrellinek, Európa-bajnok lett hazai pályán, majd megnyerte az extrán saras Roubaix-t is. A sikerek azonban nem változtatták meg, ő ugyanaz a srác maradt. Annyi csak, hogy gyakrabban csörög a telefonja. „Nálam most kerültek helyükre a dolgok.”
picture

Wout van Aert

Fotó: AFP

Thibaut Pinot egy többrészes jegyzetsorozat összeállítására vállalkozott. Az FDJ versenyzője mesélt a saját testéről, a gyenge immunrendszeréről és a sérüléseiről. „Szeretném kihangsúlyozni, hogy az egyetlen ellenfelem én magam vagyok.”
TÉLI SPORTOK
Sara Hector hét éve már ott volt az óriás-műlesikló mezőny legjobbjai közt, egy hosszú sikertelen időszak után most élete szezonját futja. Az óriás-műlesikló specialista sikere a svéd alpesi sízésnek is jót tesz, mert az ország versenyzői az elmúlt pár évben adósak voltak a jó eredményekkel. Figyelni kell rá az olimpián is, mert simán elcsenheti az aranyérmet Vlhova és Shiffrin elől.
Megvan a pekingi magyar sícsapat. Alpesi síben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári téli olimpián. Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke szerint a négy versenyző méltóképpen fogja képviselni az országot és a magyar sísportot, és kiemelte, hogy külön örömteli, hogy az országnak járó, számonként egy-egy kvótáért többen harcoltak jó eséllyel.
Nem lehet ott Pekingben a kétszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Sim Szuk Hi. A dél-koreai szövetség decemberben zárta őt ki azért, mert sértő megjegyzéseket tett a társaira és edzőire. Fellebbezését most elutasították. Teljesen más okokból, de szintén nem lesz ott Pekingben az északi összetett küzdelmeiben a németek olimpiai bajnoka, Fabian Riessle.
Ott lesz Pekingben az egyik legnagyobb crossfit legenda, Tia-Clair Toomey. Az ötszörös világbajnok kettes bobban állhat rajthoz a játékokokon. Pályafutását súlyemelőként kezdte, de az igazán nagy sikereket a crossfit hozta el a számára.
Koronavírusos lett a norvégok olimpiai bajnok síugrója. Necces a dolog, de egyelőre nem kizárt, hogy azért versenyezhet majd Pekingben.
picture

Sara Hector

Fotó: Getty Images

MÉG TÖBB SPORT
„Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel, milyen játékkal, de le kell győznünk Izlandot. Most csak az eredmény számít, semmi más!” Ezt mondta Lékai Máté az Izland elleni sorsdöntő Eb-csoportmeccs előtt. Sajnos nem sikerült, a magyar válogatott kiesett, nem lesz ott a középdöntőben. Lékai szerint nem a támadásokon, sokkal inkább a védekezésen múlt, hogy nem sikerült győzni. A D csoportban Németország lett az első a lengyelek legyőzésével, így ők visznek magukkal győzelmet a középdöntőbe.
Manhercz Krisztiánék akciógólok tömegével szórták meg Montenegrót a Világliga európai selejtezőjének nyitányán. A vége 14-9 lett Märcz Tamás együttese javára. A sorozat márciusban folytatódik, akkor a románokkal játszik majd a válogatott.
Alaposan átalakul az eTúraautó világkupa 2022-ben. A tavalyi bemutatkozást követően a második évben máris komoly változások jönnek a PURE ETCR-ből eTúraautó Világkupává formálódó sorozatban. A lényeg, hogy a lebonyolítási rendszer sokkal inkább nézőbarát lesz a jövőben.
Okos játékkal, kiváló védekezéssel a Rams ellehetetlenítette a Cardinals játékát, és ezzel bejutott a főcsoport elődöntőjébe, ahol majd a Tom Brady vezette címvédő Tampay Bay csapatával találkoznak.
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Paco Gento, a Real Madrid klasszis labdarúgója. A legendás játékos a Real Madrid ikonikus alakja volt, Puskás Ferenccel és Alfredo Di Stéfanóval minden idők egyik legrettegettebb támadó szekcióját alkották.
A Peugeot alaposan megtréfált mindenkit. Megtörtént a Le Mans 24h-ra és az Endurance Világbajnokságra épített Peugeot 9X8 versenyautó első valódi tesztje, és a francia márka megint jól meglepett mindenkit. A korábbi rendszerellenőrzős menetek során ugyan egy visszafogott méretű légterelő sejlett fel az autó mögött, ám a legfrissebb képek szerint Spanyolországban ismét hátsó szárny nélkül teszteltek.
A Mercedes sorozatban nyolc konstruktőri világbajnoki címet nyert a F1-ben, és már nem kell sokat várnunk, hogy egy különleges, digitális prezentáció során megismerhessük az idei autóikat. Emellett azonban érdekes tény, hogy azt még mindig nem lehet tudni, hogy Lewis Hamilton vajon folytatja-e pályafutását.
picture

Lewis Hamilton (Mercedes) - GP of Abu Dhabi 2021

Fotó: Getty Images

Bár Magyarország rontott a pozícióján szerencsére nincs az élbolyban a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség vétségeket összesítő listáján.
Szerdán szokás szerint jön a Hosszabbítás podcast, melyben ezúttal az egyik főszerepet a snookernek szántuk, azon belül is a vasárnap befejeződött Mastersnek. A nézőknek rettenetesen hiányzott már a torna, így aztán fergeteges hangulatot varázsoltak az Alexandra Palace-be. Íme egy kis ízelítő a podcastből. A másik téma Hosszú Katinka volt, aki bejelentette, hogy még nem vonul vissza, szeretne ugyanis eljutni 100 világversenyen szerzett éremig. Jelenleg 96-nál jár.
Ronnie O’Sullivan szerint Neil Robertson is a snooker legnagyobbjai közé tartozik, az ausztrál szerint azonban van még mit tennie az ügyben. Mindenekelőtt szeretne még egyszer világbajnok lenni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés