Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamilton beérte Verstappent, az oroszok a Davis-kupát is betehetik a spájzba

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/12/2021 - 06:22 GMT+1

Döntetlenről várhatja az utolsó F1-es futamot a két esélyes, Daniil Medvedevék megnyerték a Davis-kupát - az Eurosport vasárnapi hírösszefoglalója.

Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on

Fotó: Getty Images

Az Eurosport napi összefoglalójában összegyűjtöttünk egy csomó jó cikket és érdekességet a hét első napjáról, és persze a legfontosabb híreket is elhoztuk nektek. Aki már kora reggel olvasná a gyűjtésünket, iratkozzon fel a hírlevelünkre ezen a linken.
A Kiscsillag zenekar a Pénz miatt című száma a kísérő dala annak a cikkünknek, mely szerint Szaúd-Arábia is bekapcsolódott a közel-keleti országok versenyébe, amely a nagy nemzetközi sporteseményekből való bevásárlás hagyományát erősítik. Már Forma-1-es hétvégével is rendelkezik Szaúd-Arábia.
A kérdésre, hogy a belgák hova álljanak, a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois adja meg, miszerint a kapuba. Az utóbbi időben szinte mindegyik klubmérkőzésén bemutat egy-egy bravúrt a belga hálóőr. Zsinórban nyolc meccset nyert meg a Real, az ő teljesítménye nélkül ez a sorozat fele ilyen hosszú sem lenne.
A legidősebb élő Tour de France-győztes, a 93 éves Federico Bahamontes fityiszt mutat mindenkinek, aki még a busz után sem fut szívesen. Minden reggelét húsz perc kerékpározással kezdi, ami a korán túl azért is nagy szó, mert két hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy nem fog tudni többet lábra állni. Portré a Toledói Sasról.

FOCI

Marsch, mars innen! Már nem Jesse Marsch az RB Leipzig vezetőedzője. A három magyar válogatott játékost foglalkoztató klub kaphat egy negyedik magyart is, a kispadra.
Döntetlennel debütált Dárdai Pál utódja, Tayfun Korkut a Hertha vezetőedzőjeként. A berliniek 2-2-t játszottak a Stuttgart vendégeként.
37 perc (!) alatt kialakította a 6-0-s végeredményt Sallai Roland csapata, a Freiburg a Borussia Mönchengladbach otthonában.
Xavi vezetésével először, a klublegenda negyedik mérkőzésén kapott ki a Barcelona, hazai pályán 1-0-ra a Betistől. Szerdán a Bayern München vendégei lesznek a katalánok, Xavi szerint úgy kell küzdeniük, mint az "állatoknak", különben fennáll a kiesés veszélye.
Jó kezdet. A Manchester United új vezetőedzője, Ralf Rangnick győzelemmel mutatkozott be az MU kispadján. A United Fred góljával nyert a Crystal Palace ellen.
Az MTK-Újpest budapesti rangadó a kiesőzóna elkerüléséről szólt az NB I-ben. Az utolsó negyedórában minden a feje tetejére állt.

TENISZ

Már nem csak a spájzban vannak az oroszok, hanem a Davis-kupa trófeájára is rávéshetik Daniil Medvedevék nevét, ugyanis megnyerték a sorozatot, a horvátokat legyőzve a döntőben.
A Szívtipró gimi hazájában lép pályára márciusban a magyar férfi teniszválogatott. A Madridban megtartott sorsoláson eldőlt, hogy Köves Gábor kapitány együttese ismét az ausztrálokkal csap össze a Davis-kupában, akárcsak bő egy héttel ezelőtt Torinóban.

KERÉKPÁR

Kitört a botrány a cyclocross világkupa körül. A két nagy név, Wout van Aert és Mathieu van der Poel annak ellenére kaphatnak pénzt az indulásért, hogy a sorozat szabályzata tiltja ezt. Bezzeg a BMX-banditákban ilyen nem volt!

TÉLI SPORTOK

Az ukrán síakrobata, Dmytro Kotovsky a rukai szezonnyitó mind a két egyéni versenyén megkísérelte megugrani a rég nem látott hurrikánt, amely Jeret Peterson védjegye volt.
Múlt héten ilyenkor még azt latolgathattuk, hogy Fricz Botond személyében az olimpiák történetében először Pekingben lesz-e magyar snowboardos olimpikon, azóta az esélyek megduplázódtak.
Hazai pályán verték meg a nagy esélyes norvég női sífutóváltót Lillehammerben. A szinte ismeretlen orosz Veronika Stepanova fantasztikusan hajrázott.
A franciák simán behúzták a női váltót Östersundban, mögöttük a fehéroroszok jöttek be, és a svédek kaparintották meg a bronzérmet a norvégokat megelőzve.
A francia biatlonosok már nagy előnyben voltak, amikor JustineBraisaz-Bouchet bebiztosította a váltó győzelmüket Östersundban.
Olyat esett a francia biatlonos, Quentin Fillon-Maillet, hogy a puskája is kettétört.
A síugrásban világkupa-címvédő Halvor Egner Granerud nem találja a stabil ugróformát, ezúttal Wisłában betlizett.
Sebastian Samuelsson és Emilien Jacquelin ugyan gyorsabb, mint a kaliforniai erdőtűz, de ezúttal nem célzott elég pontosan, így a norvég Vetle Sjastad Christiansen megszerezte pályafutása második vk-győzelmét Östersundban.
A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros győzelemmel kezdte meg szereplését a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén, a hollandiai Leeuwardenben.
Átkozott szél. A rossz időjárás miatt törölték a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi lesiklását az egyesült államokbeli Beaver Creekben.

MÉG TÖBB SPORT

Három rajt, a két vb-esélyes ütközése, piros zászlók, büntetések: minden volt az első szaúd-arábiai nagydíjon, ami Lewis Hamilton győzelmét hozta. A világbajnoki cím Abu Dhabiban dől el, döntetlenről várhatja az utolsó futamot a két esélyes.
A kínai Zhao Xintong 10-5-re győzte le Luca Brecelt az Egyesült Királyság Bajnokságának döntőjében. Zhao Xintong remekül játszott, Luca Brecel viszont elmaradt a legjobbjától, ilyen egyszerűen alakult az Egyesült Királyság Bajnokságának döntője.
Harrie Lavreysen legyőzte Steffan Böttlichert, és ezzel biztossá vált, hogy ő nyeri az első Pályakerékpáros Bajnokok Ligáját.
A csoportelsőség lesz a tét a magyar női kézilabda-válogatottnak a világbajnokságon hétfőn. Márton Gréta speciális mérkőzésre számít a németek ellen. A Ferencváros balátlövője, Emily Bölk a klubtársai ellen játszik majd.
9-9-es döntetlennel zárult a fővárosi rangadó a Vasas és a Ferencváros között a férfi vízilabda OB I szombati játéknapján. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Vadovics Viktor és Molnár Erik nyilatkozatával.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés