Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Halász Bence Eb-ezüstérmes, a Fradi az El kapujában, halálos ítélet a Los Angeles Lakersnél

Kálmán Laci

Publikálva 19/08/2022 - 07:03 GMT+2

Halász Bence egyéni csúccsal szerzett Eb-ezüstöt Münchenben, a Ferencváros tulajdonképpen már az eső meccsen döntött az Európa-Liga-indulásról, Rafael Nadal vereséggel tért vissza Cincinnatiben, és kezdődik a Vuelta, amelynek ezúttal nem Primož Roglič a legnagyobb esélyese. Az Eurosport csütörtöki hírösszefoglalója.

Halász Bence

Fotó: AFP

A podcastek napja volt nálunk a csütörtök. Értékeltük egyfelől az atlétikai Eb első két napját, másrészt esélyeket latolgattunk a ma kezdődő Vuelta előtt, valamint újjáélesztettük a podcastelést a Salakblogon is.
Rafael Nadal kikapott Borna Ćorićtól Cincinnatiben. A horvát teniszező egy évet hagyott ki, úgyhogy ez a győzelem jókora lökést adhat a visszatérésének. Rafa pedig tudta, hogy nem lesz könnyű dolga, de bizakodó a US Open előtt. Lehet is, hisz sok hasonló helyzetet oldott már meg. „Kikapsz, mész tovább. Ismerem a módját. Számomra az a legfontosabb, hogy egészséges maradjak.”
Ócska közhely, hogy rohan az idő. De gondoljuk meg, szinte tegnap volt, amikor Valter Atiék ott álltak a Hősök terén és nekivágtak a Girónak. Azóta lement a Tour, ma pedig már kezdődik a Vuelta elképesztő névsorral és hihetetlenül jó szakaszokkal. A háromszoros címvédő Primož Roglič ezúttal nem tartozik a favoritok közé. Esélyes lehet viszont Evenepoel, Yates, Hindley és mások.
Valószínűleg a nyár legnagyobb átigazolási szenzációin túl vagyunk, elég csak Erling Haaland vagy Robert Lewandowski klubváltására gondolni, néhány nagy ügyletet azonban tartogathat még a nyár hátralévő része. Ott van például Cristiano Ronaldo és a Manchester United, akik nem igazán ragaszkodnak egymáshoz. Lehet, hogy megint befut egy ajánlat az utolsó pillanatban?
FOCI
A Ferencváros 4-0-ra legyőzte csütörtökön az ír Shamrock Rovers csapatát a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót egy hét múlva Dublinban rendezik.
picture

Európa-liga - Ferencváros-Shamrock Rovers

Fotó: MTI

Combsérülés miatt nem léphet pályára a szombati bajnokin Gulácsi Péter, a német labdarúgó Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya. Nagy gond nincs, a klub legalábbis nem számol hosszabb kényszerszünettel.
Kevesebb mint száz nappal a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt közel két és fél millió (!) jegy talált gazdára, tudtatta a FIFA. A legtöbb belépő a csoportkör mérkőzéseire, köztük a Kamerun-Brazília, a Brazília-Szerbia, a Portugália-Uruguay, a Costa Rica-Németország és az Ausztrália-Dánia mérkőzésekre kelt el.
Nem titok, hogy gondban van a Manchester United, egyértelmű, hogy ráférne a csapatra egy alapos vérátömlesztés. Úgy tűnik, megvan a megoldás, legalábbis brit sajtóértesülések szerint. Ráadásul nem a pályára érkezne erősítés, hanem a tulajdonosi székbe ülne bele valaki, aki maga is brit, és a kerékpársportban is érdekelt. Írásunkban részleteket is megtudhattok a lehetséges váltásról, amitől a klub drukkerei alighanem fellélegeznének.
„Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is kirúgom” – mondta Andrea Radrizzani, a Leeds United olasz tulajdonosa az argentin edzőlegendáról, Marcelo Bielsáról. Pedig megtörtént, hisz ugye az egész csapatot mégsem lehetett lecserélni. Íme, a történet, ahogy a mester lapátra került, akiről egyébként futballegyetemet készülnek elnevezni.
Giovanni Simeone kölcsönjátékosként a Napolinál folytatja futballpályafutását. Az ötszörös válogatott Simeone korábban a Genoában, a Fiorentinában és a Caglariban is játszott a Serie A-ban, miután 2016-ban Argentínából Olaszországba igazolt.
picture

Manchester United

Fotó: Getty Images

KERÉKPÁR
Nairo Quintana visszalépett, mégsem indul a Vueltán. A kolumbiai versenyző ugyanakkor a CAS-hoz fordul a tramadol-ügye miatt. „Sosem tudtam ilyen szerről, és sosem szedtem ilyesmit.”
Olav Kooij, a Jumbo sprintere nagy formában teker a dán körön, ugyanis eddig kettőből két sprintet behúzott. Ráadásul ezúttal csapattársa, Christophe Laporte végzett a második helyen. Összetettben továbbra is az Ineosos Magnus Sheffield áll az élen.
TENISZ
Az elmúlt hónapokban remeklő Nick Kyrgios picit gondban van lelkileg és fizikálisan is. Lehet, hogy nem is vette annyira véresen komolyan Cincinnatit, mindenesetre Taylor Fritz simán jutott tovább ellene. Az ausztrál US Openen megpróbálhat javítani.
Reméljük, emlékeztek még a jó öreg Salakblog-podcastjeinkre, amelyek most Szántó Petra és Dani Bálint jóvoltából élednek újra. A hét kérdése, hogy vajon lesz-e idén világelső Rafael Nadal, és ha igen, hol és mikor. A válaszokat Twitteren, #salakblog címke alatt várjuk.
picture

Ben Shelton

Fotó: Getty Images

Egy egyszerű egyetemista srác vagyok, aki jól érzi magát a pályán.” Ezt mondta Ben Shelton, miután legyőzte a ranglista ötödik helyén álló Casper Ruudöt. Jegyezzük meg a nevét, mert bár most még a szó szoros értelmében nem profi, a tenisze már nagyon is az. Hihetetlen tempóban jön előre, olyannyira, hogy az amerikaiak már benne látják a jövő nagy bajnokát.
MÉG TÖBB SPORT
Halász Bence 80,92 méteres új egyéni csúccsal ezüstérmet nyert kalapácsvetésben a multisport Eb keretében zajló atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön. A szombathelyi versenyző a magyar atlétikacsapat második érmét szerezte Münchenben, csak az olimpiai bajnok Nowicki tudta ledobni.
Az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers szerződést hosszabbított a csapat, valamint a liga legnagyobb sztárjával, LeBron Jamesszel, ami halálos ítélet a csapat számára. Ez persze eléggé erős kijelentés, de rövidtávon feltétlenül helytálló. A Lakers semmit sem erősödött a nyáron, nem is volt pénzük igazolni, és a drafton sem jött jóformán senki. Persze némi javulásra azért lehet esély az idén.
Madarász Viktória sporttörténelmet írt Münchenben az Európa-bajnokságon, amikor az először megrendezett 35 km-es gyaloglásban megszerezte Magyarország első női érmét világversenyen. Ezen a csodálatos teljesítményen kívül is rendkívül jó hangulatban szerepelhet a szép számú magyar csapat. Fogadjátok szeretettel az első két napról szóló podcastünket!
picture

LeBron James

Fotó: SID

Csütörtökön is folytatódott a multisport Európa-bajnokság. Részletes összefoglalónkból kiderül többek között, hogy jól kezdett a magyar kajak-kenu válogatott, hogy a rossz idő miatt törölték a nyíltvízi úszók csapatversenyét, és hogy hogyan szerepelt Krizsán Xénia a hétpróba második napján. De megtudhatjátok azt is, hányadik helyen zárt a tornász Mészáros Krisztofer egyéni összetettben.
Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 21-10-re legyőzte a japán csapatot a Hajós Uszodában zajló BENU-kupa második fordulójában, csütörtökön. Ma Hollandiával mérkőzik a válogatott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés