Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics simán ment tovább, a nőknél ismét esélyesek estek ki a Garroson

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/05/2022 - 07:20 GMT+2

Iga Swiatek zsinórban 29. meccsét nyerte, de idolja, Rafael Nadal is simán vette az első fordulót Párizsban. Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Fucsovics Márton - facebook.com/fucsovicsmarci

Fotó: facebook

Ha bő két héttel ezelőtt megkérdeztek volna egy Arsenal-drukkert arról, hogy elégedett lenne-e a bajnoki 5. hellyel, akkor nem sokan mondták volna azt, hogy igen. A szezon végére mégis csak ennyi jött össze, de az Ágyúsoknak összességében sikerült elérniük azt, ami a szezon előtt a kitűzött céljuk volt (európai kupaszereplés kiharcolása), a fiatal keret pedig jövőre még jobb lehet.
A magyar játékosok is szép számmal léptek pályára a hétfői versenynapon. Fucsovics Mártonsima 3 játszmában jutott tovább, viszont Balázs Attila – a papírformának megfelelően – simán kiesett Marin Cilic ellen. A hosszú sérüléséből visszatérő Balázs nem tudta megnehezíteni a korábbi US Open győztes dolgát.
Fetter Erikis mesélt az első háromheteséről. Eddig gond nélkül jutott át az első két hetén, ráadásul az előre elképzelt terveinek megfelelően szöknie is sikerült. Ráadásul nem is csak egyszer, hanem a korai technikai problémái ellenére még vasárnap is sikerült neki elmennie a mezőnytől.

Tenisz

Mindössze a második versenynapja volt hétfőn a Roland Garrosnak, de meglepetések már most születtek. A címvédő Barbora Krejcikovahiába nyerte nagyon simán az első játszmát, mégis kiesett a hazai Diane Parry ellen. A női mezőnyben egy másik nagy név is búcsúzott, Naomi Osakasem élte túl az első kört.
A nőknél Bondár Anna szettlabdáig is eljutott, ennek ellenére nem sikerült továbbjutnia. A magyar lány a korábbi Grand Slam-bajnok, Petra Kvitova ellen esett ki, és a mérkőzés utáni értékelésében ki is emelte, hogy ilyen kaliberű játékosok ellen néha a 100%-os teljesítmény sem elég.
A legnagyobb esélyesek viszont magabiztosan kezdtek. A nőknél Iga Swiatekzsinórban 29. meccsét nyerte, szokásához híven 0-ra nyerte a második szettet. A férfiaknál Rafael Nadalnakis szinte csak bemelegítés volt az első forduló.
Carlos Alcaraz bizonyos szempontból olyan, mint Rafael Nadal, más szemszögből nézve, mint Novak Djokovic, és van olyan eleme is a teniszének, amely Roger Federerre hajaz. A 19 éves tehetség játéka tehát elég jól van összerakva, ami laikusként is látszik, ha pedig ezt a korábbi páros világelső Emilio Sánchez mondja, talán el is hihetjük.
A franciák nem szégyenlősködtek, a kedden pályára lépő hazai játékosok nagy részét be is rakták a Phillipe-Chatrier pályára. A Roland Garros harmadik versenynapjának programjából szemezgettünk!

Foci

Az AC Milan csapata a Serie A utolsó fordulójában magabiztos játékkal verte a Sassuolót, és ezzel 11 év után ismét olasz bajnok lett. Örömüket csak tovább fokozta, hogy a városi rivális Internazionale ellen nyerték meg a nagy versenyfutást. A bajnoki cím megszerzése után a Milan vezére, Zlatan Ibrahimovicrá jellemző győzelmi beszédet mondott, amely asztalborogatásba torkollott.
Még alig zárultak le a legerősebb bajnokságok, de a csapatok egymás után jelentik be az új igazolásokat és a szerződéshosszabbításokat. A Bayern München még 2 évvel meghosszabbította a veterán kapus, Manuel Neuer szerződését, a Liverpool pedig a fiatal portugál Fabio Carvalholeigazolását jelentette be.
A Dortmund hiába lett - a szokásosnak mondható – második a német bajnokságban, mégsem voltak elégedettek a teljesítményükkel. Meg is szabadultak Marco Rose edzőtől és hétfőn bejelentették, hogy ismét Edin Terzic fogja vezetni a csapatot. Terzic átmenetileg már vezette a sárga-feketéket, most véglegesen megkapta az irányítást.

Kerékpár

A harmadik pihenőnapjához érkezett a Giro d’Italia. Az utolsó hét előtt még gyorsan átbeszéltük a második héten történteket. Főszerepben a hőség, Juanpe Lopez, aki 10 napig viselhette a rózsaszín trikót, valamint a két topcsapat, az Ineos és a Bora csatája.
Ellen van Dijk 49,254 kilométerrel megdöntötte a kerékpározás női egyórás világcsúcsát hétfőn a svájci Grenchenben. A 35 esztendős holland bringás a brit Joss Lowden tavaly szeptemberben, ugyanezen a pályán felállított 48,405 kilométeres csúcsának megdöntésére készült speciális festésű kerékpárjával, amelynek telikerekei óra mintázatúak voltak.

Még több sport

Marcell Jacobs lefutotta az első hivatalos 100 méterét azóta, hogy olimpiai bajnok lett. Az olasz nem elégedett a savonai eredményével, edzője azonban nem aggódik, hisz tanítványa tíz nappal korábban egy komoly vírusfertőzésen esett át. Jacobs mesélt édesapjával való zavaros kapcsolatáról is, aki születése után elhagyta őt és édesanyját.
Justin Thomaspár hete még frusztráltan beszélt a játékáról, a világranglistán elfoglalt helyezéséről és arról, hogy nem nyer elég tornát. Az évad második Major tornáján aztán bebizonyította az ellenkezőjét, hihetetlen izgalmak közepette szerezte meg pályafutása második PGA Championship trófeáját, ezúttal ráadásul rájátszást követően.
Nem hosszabbítja meg szerződésétSean Simpson, a világelitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A szövetség hétfőn jelentette be, hogy a szakvezető a ljubljanai világbajnokság után közölte végső döntését, amely független a vb-szerepléstől.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés