Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics nem bírt Čilićcsel, az AC Milan váratlan bajnoki címéhez teljes megújulás kellett

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/05/2022 - 07:02 GMT+2

Valter Attila elmesélte, hogyan élte meg eddig az idei Girót, nincs már magyar teniszező versenyben egyesben a Roland Garroson, ahol továbbra is szárnyal Iga Świątek.

Idén az AC Milan ült fel a Serie A trónjára

Fotó: AFP

Hírlevelünkre is feliratkozhattok, amennyiben szeretnétek ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot.
"Elképesztő, hogy milyen sebességgel megyünk minden nap." – Nem, ezt nem Keanu Reeves vagy Sandra Bullock nyilatkozta az egyáltalán nem rosszul öregedő Féktelenül forgatásáról, helyettük Valter Attila mesélte el nekünk, hogyan élte meg eddig az idei Girót. A kiváló magyar bringás érzései és a lábai egyre jobbak, van még hátra két hegyi szakasz, az élet szép.
A US Open-címvédő Emma Raducanu már a második fordulóban búcsúzott a Roland Garroson. Salakon eleve más arcát mutatja, mint a többi borításon, Gwyneth Paltrow volt ilyen A nő kétszer című filmben, mínusz tenisz. Az Eurosport két szakértője, John McEnroe és Chris Evert is furcsállja, hogy nem sokkal tavalyi hatalmas sikere után edzőt váltott a 19 éves brit szupertini.
Három év alatt jutott el a mélyből a magasra az AC Milan, amelynek csúcspontján váratlanul bajnoki címet nyert Stefano Pioli csapata. Németh Dániel kollégánk egy remek cikkben foglalta össze a sikerhez vezető utat. Ide is kéne egy filmes párhuzam, ha már: az alábecsült Piolinak Sandra Bullock a kedvenc színésznője, tessék!

KERÉKPÁR

Mindig trükkösek a harmadik hetes sprintszakaszok, ezúttal is hazaért a szökés. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) nyerte a Giro d'Italia csütörtöki szakaszát Edoardo Affini, Magnus Cort és Davide Gabburo előtt. Richard Carapaz (INEOS) megtartotta a rózsaszín trikót, mindhárom magyar versenyző biztonságban betekert a célba.
A 18. szakaszon Valter Attila nem keveset dolgozott a főmezőny elején. Jai Hindley egy defekt ellenére megkapta az azonos időt, Juanpe Lopez egy helyet visszaesett összetettben.
A sajtó tényként kezeli, hogy jövőre új sprinter érkezik a Quick-Step csapatához Tim Merlier személyében, ami egyúttal Mark Cavendish jövőjét is kérdésessé teszi. Patrick Lefevere egyszerre tagadja és megerősíti a hírt, a sorok között olvasva viszont úgy tűnik, leginkább a saját alkupozícióját is igyekszik javítani.

TENISZ

Többek között Carlos Alcarazt és Rafael Nadalt is láthatjuk majd pénteken a Roland Garroson, ajánlónkban öt meccset emeltünk ki.
Fucsovics Mártonnak egyesben a második kör jelentette a végállomást a Roland Garroson, miután négy játszmában kikapott Marin Čilićtől. Az egyéni mezőnyben így már nincs versenyben magyar játékos.
picture

Fucsovics Márton számára is Marin Cilic lett a végállomás, párosban még izgulhatunk érte a Garroson

Udvardy Panna női párosban is búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos a német Vivian Heisennel az oldalán három játszmában maradt alul a Misaki Doi, Ajla Tomljanovic japán, ausztrál kettőssel szemben.
Gálfi Dalma, oldalán Anna Kalinskayával viszont bejutott a második fordulóba a Roland Garros női páros versenyében. A magyar-orosz kettős az Anna-Lena Friedsam, Tatjana Maria német duót búcsúztatta csütörtökön két játszmában, 1 óra 9 perc alatt.
Iga Świątek és Daniil Medvedev is könnyedén jutott be a harmadik fordulóba a Garroson. Megmutatjuk a két nagyágyú meccsének az összefoglalóját. Stefanos Tsitsipas hatalmas, több mint négyórás csatában győzte le az ATP-rangsorban mindössze 134. Zdeněk Kolářt.
picture

Könnyed győzelem, sorozatban a harmincadik - Swiatek a Garroson is megállíthatatlannak tűnik

A nyolcadik helyen kiemelt Karolína Plíšková személyében újabb top 10-es játékos esett ki már a második fordulóban. A tavaly wimbledoni döntős cseh teniszezőt a világranglistán mindössze 227. francia Léolia Jeanjean búcsúztatta.
Simona Halep szettelőnyről kapott ki a francia nyílt teniszbajnokság női egyéni versenyében, a második forduló csütörtöki játéknapján. A meccs utána sajtótájékoztatón a román játékos elárulta, hogy pánikrohama volt."Pánikrohamom volt. Egyszerűen megtörtént, és nem tudtam, hogyan kezeljem, mert nem gyakran történik velem ilyesmi" - nyilatkozta.
Camilo Ugo Carabelli úgy kihajtotta magát az Aslan Karatsev elleni első fordulós mérkőzésen, hogy a hotelszobájában összeesett. A vérző fejű teniszezőre az edzője talált rá, ellátták a sérülését, és a történtek ellenére vállalta a játékot a második fordulóban, ahol Felix Auger-Aliassime ellen már nem volt esélye a továbbjutásra.

FOCI

Lang Ádám csapata, az Omonia Nicosia nyerte a labdarúgó Ciprusi Kupát. A sorozat szerdai döntőjében az ötödik perctől emberhátrányban futballozó Omonia és a vendég Ethnikosz Ahnasz gól nélküli döntetlenre végzett, majd a 11-es párbajban a nicosiai gárda 5-4-re nyert.
Mats Knoester személyében korábbi utánpótlás-válogatott holland védővel erősített az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában címvédő Ferencváros labdarúgócsapata. A klub csütörtöki közleménye szerint a 23 éves futballista a holland élvonalban szerepelt Heracles Almelo együttesétől érkezett.

MÉG TÖBB SPORT

Mindig is szerette Tassi Attila a Nordschleifét, és ezt ismét megmutatta; a csütörtök esti második szabadedzésen mindenkinél jobb időt futott a 40 kiló pluszsúllyal megpakolt Honda Civic Type-R TCR-rel. A hírhedt 25 kilométeres körön Michelisz Norbert is jó teljesítményt nyújtott, miközben a Zengő Motorsport két Cuprája egy picit visszább csúszott az első edzéshez képest.
Az olasz Aprilia hosszabbított Aleix Espargaróval, illetve Maverick Vinalesszel. 2023-ban és 2024-ben ők ülhetnek a gyári Aprilia motorjain.
Rövid időre őrizetbe vették Brazíliában Bernie Ecclestone-t, a Forma-1 volt irányítóját, miután fegyvert találtak a csomagjában, amikor magánrepülőgépen Svájcba akart utazni.
Az NFL-irányító, Colin Kaepernick - aki a rasszizmus elleni küzdelem szimbólumává vált a sportvilágban - 2016-ban lépett pályára legutóbb NFL-mérkőzésen. Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Las Vegas Raiders csapatával edzhetett.
A szükséges kormánygarancia hiányában a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) nem engedi tovább a jövő évi elitvilágbajnokság megrendezésére beadott magyar-szlovén pályázatot, így a továbbiakban egyedüliként a finn-lett kandidálással számol.
A Nemzetközi Síszövetség (FIS) megszavazta, hogy a női sífutók is ugyanolyan távokon versenyezhessenek, mint a férfiak. A változásokat az ősszel rajtoló szezontól vezetik be, a 2025-ös norvégiai északisí-világbajnokság lehet az első olyan csúcsverseny, amelyen férfiak és nők egyforma hosszúságú távokon vetélkedhetnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés