Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics kikapott Goffintől, Vonn duplázott Garmischban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/02/2018 - 10:58 GMT+1

Ez történt vasárnap.

Lindsey Vonn à Garmisch-Partenkirchen (2018).

Fotó: Getty Images

Fucsovics kikapott Goffintől, osztályozón a magyarok. Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re kikapott David Goffintől vasárnap a liege-i Davis Kupa-nyolcaddöntőben, ezzel a tavaly döntős belgák 3-1-es összesítéssel továbbjutottak a negyeddöntőbe, míg a magyar válogatottra osztályozó vár szeptemberben. A párharc csúcstalálkozóján a tavalyi ATP-világbajnokságon finalista Goffin 4:2-re elhúzott, de a csütörtökön 26 éves magyar kiegyenlített, ám 5:6-nál ismét elvesztette a szerváját, ami az első szettbe került.
A második játszma kiegyenlített küzdelmet és remek Fucsovics-pontokat hozott, ám a vendégek vezére 5:4-nél ismét elbukta az adogatását, és szűk másfél óra elteltével már dupla szetthátrányban volt. Az Australian Open nyolcaddöntőse azonban nem adta fel, és fogcsikorgató csatában, egy ízben láb közötti átemelést ütve 6:3-mal szépített. Goffin a magas színvonalú negyedik szettben ismét igazolta klasszisát, szórta az ászokat, kétszer is brékelt, 4:1-ről pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 35 percig tartott, a tét nélküli ötödik mérkőzést már nem játszották le. A belgák 3-1-es összesítéssel továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol idegenben mérkőznek meg az Egyesült Államok legjobbjaival. A magyarok szeptemberben osztályozót vívnak majd a másodosztály egyik feljutó-jelöltjével.
Vonn duplázott Garmisch-Partenkirchenben. Szombati győzelme után vasárnap is az amerikai Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának garmisch-partenkircheni lesiklását. A 33 éves Vonnak ez volt pályafutása 81. vk-elsősége, így ismét eggyel közelebb lépett az örökranglistát 86 vk-győzelemmel vezető svéd Ingemar Stenmark csúcsához. A vasárnapi versenyen a sorozatban harmadik lesiklóversenyén győztes amerikai olimpiai bajnok mögött – szombathoz hasonlóan – ismét az olasz Sofia Goggia végzett a második helyen, míg a harmadik a liechtensteini Tina Weirather lett. Ez volt az utolsó vk-verseny a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpia előtt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés