Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics, Ancelotti és a magyar vízilabda új csillagai

Eurosport
Eurosport

Frissítve 03/06/2021 - 04:35 GMT+2

Az Eurosport szerdai hírösszefoglalója.

Fucsovics koncentrál Gilles Simon ellen

Fotó: AFP

Napi összefoglalónkban összegyűjtöttük a legfontosabb híreket szerdáról, de hoztunk pár érdekes elemzést és a legjobb cikkeinket is.

Minden reggel e-mailben is elküldjük az olvasóinknak ezeket, nem kell mást tenni hozzá, csak feliratkozni a hírlevelünkre, amit ezen a linken lehet megtenni.

Jól játszott ugyan, mégis kiesett Fucsovics Márton a Roland Garros második fordulójában. Fabio Fognini ellen elvesztett meccse után a közelmúltról és a folytatásról kérdeztük.
Hosszabb cikkben mutattuk meg a Real Madrid edzőcseréjének hátterét. Carlo Ancelotti régi-új menedzserként mutatkozik be, de van itt egy-két érdekes dolog.
Emellett bemutatjuk az extravagáns sprintert, Sha’Carri Richardsont. Usain Bolt visszavonulása óta nem volt ilyen ikonikus alakja az atlétikának, személyében ráadásul Atlanta után ismét az USA nyerheti a 100 méter síkfutást Tokióban.

TENISZ

A Roland Garros idei második köre csütörtökön zárul, többek között a 13-szoros párizsi bajnok Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, és a női címvédő, Iga Swiatek fellépésével. Hogy melyik meccseket ajánljuk különösképpen? Ebből a cikkben kiderül.
De a szerdai hírekre visszatérve: két nehéz és egy könnyű játszmában jutott a harmadik fordulóba Alexander Zverev, de a kiemeltek közül ma biztosította a folytatást Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Fernando Carreno Busta, Casper Ruud és John Isner is.
Roger Federer és Novak Djokovic is kihagyhatja a tokiói olimpiát. Mindkét klasszis átgondolja még, hogy ott lesz-e a halasztott játékokon, ami azért is különös, mert 38 megnyert Grand Slam-tornájuk mellett az egyéni olimpiai aranyaik száma: 0.
Kikapott, de így is büszke volt magára a súlyos betegség után visszatérő teniszező. Carla Suárez Navarro egyszer már bejelentette visszavonulását, de mindenképpen a pályán szeretett volna elbúcsúzni a tenisztől.
Junior bajnok snowboardos volt, de nem bírta a hideget, így lett teniszező az RG meglepetésembere.
A szervezők szerint a játékosok közérzete mindig is prioritás volt a Grand Slameken.
A legutóbbi két évben bajnok Babos Tímea már az első fordulóban búcsúzott párosban a francia nyílt teniszbajnokságon.
Döntő szettre kényszerült, de továbbjutott Serena Williams.

FOCI

Egy legendát veszítünk el Sergio Agüero személyében, akit nagyon nehéz lesz pótolni, de biztos vagyok abban, hogy megtaláljuk majd a megfelelő játékost erre a feladatra.
– mondta a Manchester City weboldalán al-Mubarak, a klub elnöke. A hétvégén BL-döntőt veszítő csapatnak szüksége is van az erősítésre, ha nem elégednek meg a bajnoki címmel. Persze lehet, hogy a gondok nem csatárposzton vannak.
Tuchel a Chelsea-t, Valter Ati a magyar sportéletet rázta fel. Eheti podcastünkben a BL-döntő, a Giro d'Italia és a tőrvívók drámája a három legfontosabb téma!
40 évesen az Európa-ligában futballozhat a Betis-legenda. Joaquín a Real Betis legnagyobb legendája lett, miután 462 mérkőzéssel már ő lépett pályára legtöbbször a klub színeiben. És mindig vicces kedvében van.

KERÉKPÁR

Remco Evenepoel: „Bánom, hogy elpuskáztam az esélyem a rózsaszínre.” A Quick-Step versenyzője először mesélt részletesen a Girón elszenvedett bukásáról.
Nem sztár, de most kicsit annak érezte magát – Caruso útja Szicíliától a Giro-dobogóig.
A Dauphiné negyedik szakasza egy egyéni időfutam volt, Lutsenko nyerte, Pöstlberger 1 másodperccel megtartotta a sárga trikót. Peák Barna 2.34-et kapott a szakaszon.

MÉG TÖBB SPORT

Bombaként robbant be, összeomlott, most erősebb, mint valaha. Candace Hill hiszi, hogy minden okkal történik. Beletelt azonban egy kis időbe, hogy a 22 éves sprinter erre rájöjjön.
"Tragikus, ami Benedek Tiborral történt. Az olyan emberek tesznek sok jót, mint ő. A sportága top játékosai közé tartozott, ahogy utána edzőként is. Közben végig meg tudott maradni role modelnek." - a Carson Coma énekes-gitárosával, Fekete Giorgióval beszélgettünk tíz éven át tartó vívó pályafutásáról, a fociról, arról, hogy sokáig azt hitte, Korda György sportriporter, az UVSE-ben vízilabdázó öccséről, Fekete Paolóról és Benedek Tiborról Tesis a világ-interjúsorozatunk 24. részében.
1952. Helsinki. A hidegháború már tombolt, nőtt a feszültség az amerikaiak és a szovjetek között. Olyannyira, hogy utóbbiak inkább diáklakásokban szálltak meg, nem akartak az olimpiai faluban a nyugatiakkal együtt élni. Ennek ellenére az olimpia színvonalasan zajlott le, nagyszerű eredményekkel és érdekességekkel…
Coronel: "nem akarok minden lánnyal randizni az osztályból". A hétvégi nürburgringi WTCR idénynyitó előtt az összes versenyzővel volt lehetőségünk beszélgetni, és megint Tom Coronel mondott olyanokat, amiket nehéz lenne magunkban tartani.
Az OSC két új tehetsége meghatározó szerepre tör az újbudaiaknál. Kedden bejelentette az OSC, hogy Vigvári Vince és Aranyi Máté révén az UVSE-ből igazolt két nagyon tehetséges pólóst. A sajtótájékoztató után mindkettejükkel beszélgettünk, a 17, illetve 19 éves játékos komoly célokkal érkezik, amit ráadásul kiválóan tudtak artikulálni nyilatkozataikban.
Kemény programot vállalt Hosszú Katinka szerdán az úszó Mare Nostrum-sorozat második állomásán, a franciaországi Canet-en-Roussillonban, ahol ezúttal 400 méter vegyesen tudott nyerni.
Fejekre vigyázni! Stefanos Tsitsipasnak meggyűlt a baja az ütőjével, de senkinek nem esett baja szerencsére. Az édesapja sem süllyedt el, amikor végignézte a produkciót.
picture

"Ez haláli, ennek a videónak valami nagyon ÜTŐS cím kell!"

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés