Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Becker idő előtt szabadul, már Ronaldo sem (csak) az igazi

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/12/2022 - 06:00 GMT+1

Boris Becker hiába kapott hosszabb szabadságvesztést Angliában, egy helyi kormányprogram miatt most az országgal együtt most a börtönt is hátrahagyhatja. Eközben a katari világbajnokságon meccsek nélkül is egy sor érdekesség történt, az ál-Cristiano Ronaldónak pedig lassan jobban megy a sora, mint az igazinak.

Boris Becker

Fotó: Imago

Napi híreink Katarból és szerte a sportvilágból.

A katari foci vb-n javában tart a kieséses szakasz, ami egyet jelent az időről-időre előkerülő büntetőpárbajokkal. A tizenegyesekről él az a hiedelem, hogy véletlenszerűek és a szerencsén múlnak, pedig ennél távolabb kevés dolog áll a valóságtól. A büntetőpárbaj mentális játék, egyben elengedhetetlen az alapos felkészülés az ellenfélből. A témát Szabó Christophe járta körül.
Juan Ayuso minden idők legfiatalabb háromhetes dobogósa. (Bármit is mondjanak a hivatalos statisztikák). A spanyol bringás nem csak emiatt igazi kuriózum, hanem azért is, amilyen természetességgel megérteti magát ráadásul nem is egy nyelven. Most hosszabb interjúban mesélt készülésről, áldozatokról és példaképekről, köztük Alberto Contadorról és a legendás Kobe Bryantről.
Boris Becker szabadul, legalábbis Angliából. Az üzletemberként kevésbé sikeres egykori teniszező csalás miatt került rács mögé tavasszal, most egy brit kormányprogram keretében mégis bőven idő előtt szabadul, egyben kitoloncolják Németországba. Ahol még mindig sztár, ezt az érte küldött magánrepülő is jelzi.

Foci

Az ál-Neymar után itt az ál-Cristiano Ronaldo is. Nem, nem viccelünk. És akkor azt még hozzá sem tettük, hogy emberünket 1,8 millióan követik TikTokon. Egy nagyon modern történet.
Kylian Mbappé ellen készül az angol válogatott, Kyle Walker szerint pedig megvan a fegyverük a torna eddigi legjobbjának megállítására. Atombiztos terv.
Karim Benzema már nincs ott Katarban a francia válogatottal, de ettől még érmet kaphat, ha csapata eljut odáig. Fura szabálymagyarázó.
Nuno Mendes után Danilo Pereira is kidőlt a negyeddöntőre készülő portugál válogatottból. Sérültjelentés.
Raheem Sterling viszont visszautazott az angol válogatotthoz, miután megbizonyosodott családja biztonságáról. Megnyugtató hírek.
Luis Enrique már a Marokkó elleni vb-vereség után belengette a távozását, most pedig hivatalosan is lemondott a spanyol válogatott éléről. Felelősségvállalás.
Cristiano Ronaldo (az igazi) szombaton újabb mérföldkőhöz érkezik. Hihetetlen rekord.

Tenisz

Helyi szervezetek torpedózták meg Wimbledon szervezőinek azon tervét, hogy kibővítsék az All England Club területét. Egyelőre esély sem látszik az egyezségre.
Naomi Osaka őszintén mesélt arról, hogy szégyellte magát, amiért 2021-ben szünetet tartott a karrierjében, de most erősebbnek tartja magát, és újra megvan benne a vágy a tenisz iránt. A japán teniszezőnek hullámzó szezonja volt, de rajta van az általa kétszer megnyert Ausztrál Open nevezési listáján.

Téli sportok

A férfi síkrossz-világkupa idénynyitóján pedig Johannes Rohrweck pályafutása második vk-győzelmének örülhetett.

Még több sport

Végre hazatérhet az amerikai kosárlabdázó Brittney Griner, akit Moszkvában kábítószer birtoklás vádjával ítéltek börtönre. Most fogolycsere révén szabadul.
Örülhetnek Max Verstappen szurkolói, a 2025-ös idény végéig biztosan a Forma-1-es világbajnokság versenynaptárában marad a zandvoorti Holland Nagydíj.
A Veszprém házigazdaként 32-22-re nyert a lengyel Plock csapata ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés