Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer Wimbledon bajnoka, Michelisz futamot nyert, Hamiltoné a Brit Nagydíj

Eurosport
Eurosport

Frissítve 17/07/2017 - 11:05 GMT+2

Ez történt vasárnap.

Roger Federer celetrating his historic eighth Wimbledon-win

Fotó: Getty Images

A harmadik helyen kiemelt Roger Federer három szettben, 6:3, 6:1, 6:4-re legyőzte Marin Cilicet, így nyolcadik alkalommal is megnyerte a wimbledoni tenisztornát. A svájcinak ez pályafutása 19. Grand Slam-sikere, vagyis ismét néggyel vezet Rafa Nadal előtt.
picture

Roger Federer has won eight Wimbledon titles

Fotó: PA Sport

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Marin Cilic (horvát, 7.)–Roger Federer (svájci, 3.) 3:6, 1:6, 4:6
Michelisz Norbert győzött a második, fő futamon a túraautó-világbajnokság (WTCC) argentin versenyhétvégéjén. A Honda gyári csapatának magyar pilótája az első futamon defektet kapott, miután autója összeért csapattársa, a portugál Tiago Monteiro versenygépével. A fő futamot a második pozícióból kezdte Michelisz, s remek rajtjának köszönhetően maga mögött tudta tartani az őt üldözőket. A Volvo élről rajtolt holland pilótája, Nicky Catsburg defektet kapott a nyolcadik körben. Michelisz ezt kihasználva átvette a vezetést, és megnyerte a versenyt.
picture

05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Argentina at Termas de Rio Hondo, Argentina on August 6 to 7 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Fotó: FIA WTCR

A hazai közönség előtt szereplő Lewis Hamilton, a Mercedes háromszoros világbajnok pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat, ezzel egy pontra csökkentette a hátrányát a vb-pontversenyben vezető, most hetedikként célba érő Sebastian Vettellel, a Ferrari négyszeres vb-győztesével szemben. A 32 éves Hamiltonnak ez volt az idei negyedik, s pályafutása 57. futamgyőzelme. Silverstone-ban ötödször diadalmaskodott, ez korábban rajta kívül csak a kétszeres világbajnok brit Jim Clarknak, s a négyszeres vb-győztes francia Alain Prostnak sikerült. Hamilton mögött csapattársa, a kilencedik helyről rajtoló, s kiválóan versenyző finn Valtteri Bottas lett a második, Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája pedig a harmadik.
picture

Lewis Hamilton (Mercedes) - Grand Prix of Great Britain 2017

Fotó: Getty Images

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés