Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer ígérete, Serena Williams visszaszámlálása, Vas Blanka bukása, Berlusconi nagy dobása

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/08/2022 - 12:36 GMT+2

Két teniszlegenda is próbára tette a könnycsatornáinkat: Roger Federer és Serena Williams is felbukkan az összefoglalónkban, de a Premier League és a Serie A történéseire is vetettünk egy pillantást. Írtunk még a balszerencsés Márton Anitáról, Stephen Hendryről, Vas Blankáról, Egan Bernalról, Rafael Nadalról, érintőlegesen Michelisz Norbiról, de még Silvio Berlusconiról is.

Federer ígérete, Serena Williams visszaszámlálása, Vas Blanka bukása, Berlusconi nagy dobása

Fotó: AFP

Roger Federer 2017-ben megígért valamit egy kisfiúnak, az ígéretét pedig be is tartotta. Ez még önmagában nem lenne az év sztorija, na, de a csomagolás! Oké, tudjuk, hogy valahol ez valahol mégiscsak egy reklám, de a videó, amiben Federer meglepi a fiatal rajongóját, igencsak próbára teszi az ember könnycsatornáit. Nyár van, szükség van a könnyed tartalmakra is, ennél könnyebb és léleksimogatóbb pár percet pedig aligha kínálhatunk.
Serena Williams olyan - kvázi - búcsúlevélben jelentette be, hogy megkezdte a visszaszámlálást a profi teniszben töltött elképesztő éveinek lezáráshoz, hogy hű. Ha van valami, amit azoknak is ajánlunk, akiket nem különösebben mozgat meg a tenisz, az ez az írás. "Borzasztó vagyok a búcsúzkodásban, a legrosszabb a világon. De azért remélem, hogy tudjátok: sokkal hálásabb vagyok nektek, semmint, hogy ezt szavakba tudjam önteni."
Sydney McLaughlin egy csodálatos jelenség: közvetlen, barátságos, és közben szemtelenül tehetséges is: tavaly világcsúccsal lett olimpiai bajnok, idén pedig világbajnok.
Pedig ő sem kapott készen semmit, sőt, még azok sem mindig voltak mellette, akikre a legnagyobb szüksége lett volna. Cikk egy hihetetlen lányról, aki megtalálta az útját, pedig csak a hozzáállásán változtatott.
Elrajtolt a Premier League, ahol ugyan az előző szezon kiemelkedő csapatai az esélyesek, de Antonio Contéval a győzni tudás megérkezett a Tottenhamhez. A WTCR idei szezonja nem indult simán, majd jött az elmaradt hétvége a Nürburgringen, végül pedig a Lynk&Co kivonulása okoz problémákat a szervezőknek. Deshaun Watson hatmeccses eltiltását még az NFL sem nézhette tétlenül.. Hosszabbítás podcast!

Foci

110 éves története során az AC Monza az olasz másod- és harmadosztály között ingázott, a sort legfeljebb néhány csőddel tarkított újrakezdés törte meg. Silvio Berlusconi azonban 2018-ban megvásárolta a klubot, amely néhány év leforgása alatt feljutott az olasz élvonalba. Ebben segítségére volt régi harcostársa, Adriano Galliani, akinek személyes kötődése is van a klubhoz.
A Ferencváros-Qarabag Bajnok Ligája-selejtező nem véletlenül váltott ki elsőre komoly indulatokat a nézőkből, de hogy látta Szabó Bence kollégánk, aki a helyszínről követte végig az eseményeket? Megmutatjuk!
picture

A ferencvárosi Anderson Esiti (j) és Ibrahima Wadji, az azeri csapat játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Qarabag visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 9-én. MTI/Koszticsák Szil

Fotó: MTI

Tenisz

Serena Williams - fent már külön kiemelt - bejelentésére természetesen reagált a teniszvilág is, szakértők és játékostársak egyaránt. Valaki a győzelem-vereség mutatóját hangsúlyozta, más pedig azt, hogy egészen nyugodtan bajnok lehet New Yorkban.
Rafael Nadal azok után, hogy sérülés miatt visszalépett a montreali tenisztornától, szerdán bejelentette, hogy elindul Cincinnatiben.
Bondár Anna oldalán Kimberley Zimmermann-nal vereséget szenvedett párosban a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztornán.
A négyszeres Grand Slam-bajnok Naomi Osaka feladta mérkőzését, míg a US Open-bajnok Emma Raducanu kiesett a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztorna első fordulójában.
A múlt héten Washingtonban bajnok Kick Kyrgios bejutott a második fordulóba a 6,6 millió dollár (2,6 milliárd forint) összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztornán.
Az amerikai Cori Gauff három játszmában legyőzte a wimbledoni bajnok Elena Rybakinát a 2,7 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású torontói keménypályás női tenisztorna második fordulójában.
picture

Serena Willliams, 2016

Fotó: AFP

Kerékpár

Sajtóértesülések szerint már ebben a hónapban sor kerülhet Egan Bernal visszatérésére, aki a német körversenyen állhat rajthoz először téli, életveszélyes balesete után.
Magyar szempontból rendkívül balszerencsésen alakult a női Skandináv körverseny harmadik szakasza, ahol az SD Worx csapata jól láthatóan Vas Blankáért dolgozott a kicsit emelkedős hajrában. A magyar bajnok kerékpáros viszont sajnos bukásba került, megütötte magát, és így lemaradt a sprintről. A szakaszt végül váratlanul szoros csatában a sárga trikós Marianne Vos nyerte.
Guillaume Martin nyerte a Tour de l'Ain második szakaszát, és átvette a vezetést összetettben. Martin először győzött ebben a szezonban, és a csütörtöki zárószakasz előtt 8 másodperccel vezet Skjelmose előtt.
Alexander Kristoff, a Wanty versenyzője nyerte a Circuit Franco-Belge egynapos versenyt. Az utolsó 50 kilométeren folyamatos támadások után egy három fős csoport szakadt el, benne Kristoff, akikhez a hajrában Victor Campanaerts zárkózott fel. A belga a befutónál hosszút nyitott, de Kristoffot nem tudta lerázni, és végül csak a harmadik lett mögötte és Dries van Gestel mögött.
picture

Vas Blankáért dolgozott az egész csapata, de bukás lett a vége. Vos nyerte a szakaszt

Még több sport

A salakmotor világbajnokság hétvégén Cardiffba látogat, ahol a 20. Brit GP-t rendezik meg, ennek apropóján nem akármilyen vendég látogat Walesbe, Nicki Pedersen a helyszínen tekinti meg a versenyt.
A British Open selejtezőit játsszák ezen a héten Wigan városában. A torna korábbi négyszeres bajnoka, Stephen Hendry ezúttal a főtáblára sem jutott el, ugyanis könnyedén kikapott a kínai Zhang Andától. A selejtező első két játéknapja számos kínai győzelmet hozott, olyannyira, hogy a kínaiak egyelőre 100%-osak.
Rekordlétszámú magyar csapat, csaknem 50 versenyző utazik a multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-re, amelyet augusztus 15-21-én rendeznek Münchenben. A kontinensbajnokság legfiatalabb résztvevője magyar lesz: a 15 éves Kriszt Sarolta.
Bronzérmes lett a magyar női kézilabda-válogatott az észak-macedóniai U18-as világbajnokságon, miután a szerdai helyosztón remek hajrával 27-26-ra legyőzte a holland csapatot.
Csütörtökön rajtolnak a római vizes Európa-bajnokság úszóversenyei: a magyar színeket 26 versenyző képviseli a legendás Forro Italicóban.
A magyar férfi röplabda-válogatott három szettben kikapott szerdán a szlovák csapattól Nyitrán az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában. A magyar együttes, amely 34. az európai ranglistán, a spanyolok ellen bravúrral pontot szerzett, majd simán nyert Georgia otthonában, így négy ponttal várta a hárompontos szlovákok (23.) elleni összecsapást.

Mai tervezett élő műsoraink:


Eurosport

⏰ 14:05: Országúti kerékpár
Tour de l'Ain, 3. szakasz - Plateau d'Hauteville › Lélex (131km)

⏰ 16:00: Országúti kerékpár
Skandináv körverseny, 3. szakasz - Moss › Sarpsborg (118.9km)

Eurosport 2

⏰ 18:00: Tenisz
ATP-torna, Montreal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés