Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer a visszatérésén dolgozik, Van Aert az ezüstérmek miatt bosszankodik

Eurosport
Eurosport

Publikálva 21/09/2021 - 07:21 GMT+2

Az Eurosport napi hírösszefoglalója.

Rafael Nadal és Roger Federer

Fotó: Getty Images

Wout Van Aert nem is lenne igazi bajnok, ha megelégedne a világversenyeken elért második helyekkel, ő azonban ennél magasabbra helyezi a lécet. És ha már a bajnokok szóba kerültek: Roger Federer visszatérése sem reménytelen, erről ő maga mesélt.

Ha szeretnétek ilyen vagy ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot, akkor iratkozzatok fel hírlevelünkre.

Gór-Nagy Miklós saját bevallása szerint nem gyakori vendége a teniszmeccsek lelátóinak, az idei US Openen azonban kivételt tett, és nem bánta meg, a helyszínen izgulhatta végig Gálfi Dalma és Fucsovics Márton mérkőzését. Az egykori pólós - most New York-i diplomata - ezekről, illetve a Flushing Meadowsban átélt egyéb élményeiről mesélt az Eurosportnak, búcsúzóul még azt is hozzátette: nem ez volt az utolsó US Open, amire kilátogatott.
Bizonyára sokan emlékeznek az olimpiáról arra a pillanatra, amikor Annemiek van Vleuten határtalan boldogsággal ünnepelte az aranyérmét, csakhogy az egész nap szökésben lévő Anna Kiesenhofer néhány perccel korábban már megnyerte a versenyt. Cikkünkben most az osztrák sportolóval foglalkoztunk, aki egyebek mellett elárulta, az olimpiai aranyat vagy a PhD-t tekinti nagyobb eredménynek.
Általában a "mindenhez is ért" mondathoz egy jó adag szarkazmus is társul, ám ha van ember, akire valószínűleg igaz, az Wout Van Aert - a kerékpárban egészen biztosan így van. Persze még neki sem jöhet minden össze, a hétvégi időfutam-világbajnokságon például "csak" második lett, miután 5 másodperccel elmaradt a címvédő Filippo Gannától. A belga klasszis nem titkolja: kezd elege lenni az ezüstökből.

Kerékpár

Fetter Eriknek továbbra is kiválóan megy az U23-as kerékpáros világbajnokságon, a mezőnyversenyen elért 4. helyét követően az időfutamot a 14. pozícióban zárta. A magyar srác a versenyt követően az Eurosport stábjának nyilatkozott, amely az élő adásban is hallható volt.
Van Dijk bringán is megállíthatatlan - ebben a kontextusban természetesen nem a Liverpool klasszis hátvédjéről, Virgilről van szó, hanem Ellen van Dijkról, aki az Európa-bajnokságon megcsípett ezüstje után a világbajnokságon már aranyérmet akaszthatott a nyakába. Laza 50,37 km/h-s átlagsebességgel tolta le a kicsivel több mint 30 kilométeres távot a női időfutam-versenyen.

Tenisz

Mindenképpen jó hírnek számít, hogy Roger Federer optimistán tervezi a jövőjét, amely továbbra is a teniszpálya körül forog, és a lehető leggyorsabban szeretne visszatérni. A svájci azt is elárulta, mit szólt ahhoz, hogy Novak Djokovic egyetlen mérkőzésnyire került a naptári Grand Slamtől, amely az egyik nagy példaképének, Rod Lavernek sikerült legutóbb.
Gálfi Dalma remek formába lendült az utóbbi hetekben, ennek köszönhetően szépen lépkedett előre a világranglistán. Olyannyira, hogy a hétfői rangsorban már ő a legelőkelőbb helyen lévő magyar teniszezőnő, ezzel megszakadt Babos Tímea nagy sorozata, aki 2013 óta vezette a nemzeti rangsort. A sérüléssel bajlódó Babost a 18 helyet javító Udvardy Panna is megelőzte.
A valenciai döntőjével a 125. helyig előrelépő Gálfi komoly sérüléssel kezdte az évet, ezért négy hónapig nem is teniszezett. Visszatérése után - és persze a remek sorozatát látván - a top 150-et tűzte ki célul, amit sokszorosan túlteljesített, de ha már így alakult, ütné tovább a vasat.
Ami a férfiak világranglistáját illeti: az élmezőnyben nem változott, és Fucsovics Márton is ott van a legjobb 50-ben. Javítani viszont aligha fog sokat a héten, ugyanis Metzben két játszmában kikapottLorenzo Sonegótól, kicsivel több mint egy óra alatt.

Foci

Sandro Tonalit - tévesen - kiáltották már ki új Pirlónak, és írták már le villámgyorsan néhány nehéz hónap után - szintén tévesen. Azt már tudni egy ideje, hogy a Pirlóval való összehasonlítás legfeljebb a frizuráig állja meg a helyét, azt pedig az utóbbi hetek formájával kezdi megmutatni, hogy a saját jogán is lehet belőle klasszis középpályás. Bár a minta nagyon pici, a mostani idényben ő volt az AC Milan legjobba középen, és kiemelkedően futballozott a Juventus elleni rangadón is.
Szinte még el sem indult a szezon, máris elindult az egoharc Párizsban: a hétvégi Lyon elleni rangadón Lionel Messi kissé zokon vette, hogy Mauricio Pochettino lehozta őt a pályáról. Bár az edző próbálta menteni a menthetőt, jobb, ha felkészül az ilyesmire, valami azt súgja, nem ez lesz az egyetlen ehhez hasonló jelenet az előttünk álló hónapokban.
Mi folyik itt... a Ligue 1-ben? Erre a hétre is jutott egy szurkolói rendbontás, a hétvégén a Lens-drukkerek bunyóztak össze a Lille szurkolóival, így a Lensnél le is húzzák a rolót egy darabig.
Pep Guardiolának fogynak a játékosai, így az edzőnek elképzelhetetlen dolgokhoz kell folyamodnia: kénytelen az utánpótlásból felhívni embereket a Wycombe Wanderers elleni derbire.
Valószínűleg Mainzban (és a magyar válogatott stábjában) nagyobb riadalmat okozhatott Szalai Ádám sérülésének a híre. A középcsatár térde a hétvégi bajnokin sérült meg, ám az csak a műtét után derül ki, pontosan mekkora a baj.

Még több sport

A 2015-ös snooker-világbajnokságon Stuart Bingham szállította a legtöbb és a legnagyobb meglepetést egyaránt - utóbbit azzal, hogy ő nyerte a versenyt. Bingham elárulta, mi zajlott le benne a döntő előtti pillanatokban, hogyan kúszott be a pánik a győzelem kapujában, illetve hogy miért nem kelt ki az ágyból hetekig.
Tavaly az OSC két sorozatban is döntőt játszott. Ez akkor kellemes meglepetésnek számított, mostanra pedig a bajnokság esélyeseiként kell számolni velük, különösen annak fényében, hogy Varga Dániel csapatát sikerült egyben tartani. Burián Gergelyt és Aranyi Mátét kérdeztük az OSC esélyeiről és céljairól.
Daniel-Andre Tandéért sokan aggódtak, tavaly márciusban ugyanis csúnya bukást szenvedett. A világbajnok norvég síugró azóta visszatért, a formája pedig - legalábbis az edzője szerint - kifejezetten biztató.
Márton Anna az olimpiát sérült térddel vállalta be (nem is akármilyen eredménnyel, hiszen 4. lett), a műtét azonban elkerülhetetlen, a héten sort is kerítenek rá.
Remekül sikerült Hanga Ádám első spanyol bajnoki mérkőzése új csapata, a Real Madrid színeiben, amelynek Burgos elleni sikeréből 14 ponttal és nyolc lepattanóval vette ki a részét.
A TCR-kategóriát hét évvel ezelőtt indították útjára, azóta pedig nagy utat járt be, a túraautózás domináns kategóriájává bővült. És ezt nem csak úgy állítjuk, de számokkal is bizonyítjuk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés