Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federer 489 nap után nyert Grand Slamen, Osaka visszalépett a Roland Garrostól

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/06/2021 - 05:00 GMT+2

Zinedine Zidane elmagyarázta, miért lépett le a Madridtól, Thiem pedig beszélt a mostanság tapasztalt nehézségeiről.

Roger Federer

Fotó: Getty Images

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.

Roger Federer a legszebb napjait idéző játékkal kezdett a Roland Garroson, három szettben le is győzte Denis Istomint. A 20-szoros Grand Slam-győztes 489 nap után nyert újra mérkőzést Grand Slam-tornán.
Naomi Osaka visszalépett a Roland Garrostól, de a döntés hátterében nem egy sérülés áll. Sokkal inkább az a közlemény, amelyben a Grand Slam-tornák eltiltást helyeztek kilátásba, amiért nem vett részt a sajtótájékoztatón.
Négy ok, amiért a Chelsea sikere hosszabb távra szólhat. Minden csúcsra érő csapat esetében kérdés, meddig tarthatóak fenn a jó eredmények, a londoniaknál pedig minden ok megvan a bizakodásra. Hoztunk pár érvet, miért.

Tenisz

A nap legfontosabb híreit, Federer visszatérését és Osaka visszalépését már említettük, de azért zajlottak ezen kívül is az események Párizsban. Dominic Thiem például elmondta, most először fordult elő vele a pályafutása során, hogy nem felfelé tart és nehézségekkel kell szembenéznie. „Ez egy nagy tanulási folyamat számomra és a csalódást keltő vereség ellenére remélem, hogy erősebben térhetek majd vissza” – mondta.
Serena Williams kicsit nehezen lendült játékba, de végül sikerrel vette az Irina-Camelia Begu elleni első fordulót. A mérkőzés önmagában is történelmi jelentőséggel bírt, hiszen ez volt az első hivatalos esti programban megrendezett találkozó.
Győzött a születésnapos címvédő Iga Swiatek igazából ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, egyből ki is osztott egy 6:0-t Kaja Juvannak. A második szett egy picit szorosabb lett, de a lengyel lány így is könnyedén lépett tovább. A franciák wimbledoni bajnoknője, Marion Bartoli énekkel kedveskedett Swiateknek – a gesztust értékeljük, de az azért kiderült, hogy teniszezőnek jobb volt.
picture

A korábbi wimbledoni bajnok énekelve köszöntötte fel születésnapján a címvédőt

Több titkos vagy nem is annyira titkos esélyes elvérzett a nyitó körben: így járt a 2019-es US Open-bajnok Bianca Andreescu és a kétszeres GS-győztes Garbine Muguruza is. Kiesett a korábbi Roland Garros-bajnok Jelena Ostepenko és a tavalyi meglepetésember, Nadia Podoroska is.
Mi történik egy olyan meccsen, amit mindkettő fél a háta közepére sem kíván? Jelen esetben egy kifejezetten szórakoztató találkozó kerekedett ki belőle, amelyen Daniil Medvedev megszerezte karrierje első győzelmét a Roland Garroson. Alexander Bublik pedig remek partnernek bizonyult a látványos labdamenetekhez.
Lorenzo Musetti tulajdonképpen már tavaly rárúgta az ajtót a férfi mezőnyre, amikor Rómában Stan Wawrinkát és Kei Nishikorit is sziporkázó tenisszel küldte haza. Most pedig pályafutása első főtáblás Grand Slam-mérkőzésén búcsúztatta a 13. kiemelt David Goffint. Musetti valószínűtlenül bő eszköztárának legjavát vette elő, érdemes pótolnia annak, aki esetleg lemaradt a meccsről.
Ha már a tinédzserek: igaz öt játszmában, de továbbjutott Jannik Sinner, a selejtezős Carlos Alcaraz, búcsúzott viszont a szabadkártyás francia, Arthur Cazaux.
Pályán a 13-szoros Roland Garros-bajnok, valamint a férfi és a női világelső: mutatunk öt mérkőzést, amiről nem érdemes lemaradni a salakos Grand Slam keddi játéknapján.

Kerékpár

Lukas Pöstlberger nyerte a Dauphiné második szakaszát, amivel összetettben is átvette a vezetést. A mezőny egyetlen magyarja, Peák Barna 2.49-es hátránnyal érkezett meg.
picture

Pöstlberger nyerte a Dauphiné második napját, és már nála a sárga trikó

Még 25 éves sincs, de már megnyerte a két legnagyobb háromhetest. Pedig Egan Bernal kifejezetten nehéz időszakon van túl, hátfájdalmaira gyakorlatilag teljesen ráment a 2020-as szezonja, és a mostani Giro előtt sem tudta, mi lesz vele. A kolumbiai klasszis érdekes interjút adott, amelyben beszélt a Tour-győzelme utáni motivációs problémáiról, az újra megtalált szenvedélyéről, és a következő nagy céljáról.
A két magyar versenyző és a legnagyobb sztárok mellett kicsit a háttérbe szorult Filippo Ganna, pedig az olasz történelmet írt azzal, hogy sorozatban ötödik időfutamát is megnyerte a Girón. Ez már csak azért sem mindennapi teljesítmény, mert Ganna bizony végigdolgozta a három hetet Bernal érdekében. Ő azonban úgy érzi, nem kell félteni az Ineosnál, hiszen előre leosztott szerepek vannak a csapaton belül.

Foci

Pep Guardiola számos kellemetlen vereséget volt kénytelen elszenvedni a Bajnokok Ligájában, és bizony nem ritkán önhibájából. Bár a zsenialitásához kétség sem férhet, időnként hajlamos túlgondolni a nagy téttel bíró párharcokat, nem volt ez másként a Chelsea elleni BL-döntőben sem.
Nincs meglepetés, Sergio Agüero aláírt a Barcelonához, ahol durván feleannyit tehet majd zsebre, mint a Manchester Citynél.
Zinedine Zidane nyílt levélben magyarázta el a madridi szurkolóknak, miért döntött ismételten a távozás mellett. Az edzőként háromszoros BL-győztes francia egyebek mellett azt írta, nem érezte a bizalmat a klub részéről, hogy a közép- és hosszútávú terveit megvalósíthassa.
picture

Pont onnan jött a dráma, ahonnan nem vártuk volna

És egy podcast az olasz bajnokságról. Levontuk a mögöttünk hagyott szezon legfontosabb tanulságait, értékeltük a legjobb és legrosszabb játékosokat, valamint kijelöltük a saját álomcsapatunkat.

Még több sport

A szokottnál többet kellett rá várni, de a héten már tényleg elrajtol a Túraautó Világkupa 2021-es szezonja. A hétvége programjáról és az eurosportos közvetítések menetrendjéről itt olvashattok.
E heti olimpiai összefoglalónkban foglalkoztunk a magyar tőrcsapat helyzetével, a hányattatott sorsú selejtezőversenyekkel és néhány érdekesebb doppingüggyel.
A Ferencváros fiú ifjúsági vízilabdacsapata ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel jelentkezett a bajnokság hétvégi nyolcas döntőjén, és 23 év elteltével megnyerte a sorozatot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés