Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel bizonyított, Arteta máris az új Wenger?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/09/2021 - 05:12 GMT+2

A hétfő leginkább a nyilatkozatokról szólt, amik közt akadtak bőven nagyotmondóak is.

Mikel Arteta, Manager of Arsenal celebrates their side's third goal scored by Bukayo Saka of Arsenal (not pictured) during the Premier League match between Arsenal and Tottenham Hotspur at Emirates Stadium on September 26, 2021 in London, England

Fotó: Getty Images

A Laver-kupa másnapján idéztük a torna főszereplőit, beszélgettünk a remek bringás-vb-t futó Fetter Erikkel és ellátogattunk egy nagyon különleges kiállításra is.

Ez a téma állandó kiállítást érdemelne. A Millenáris Parkban látható Világraszóló Bajnokaink – 177 mesés győzelem című magyar olimpiatörténeti kiállítás több mint 300 ikonikus tárgyat mutat be, amelyek egyszerre egy térben soha nem voltak még láthatók. Ott jártunk, írtunk róla.
A torna, ahol még a vesztesek is jól érezték magukat: az európai válogatott egyértelmű, 14–1-es győzelmet aratott Bostonban a világválogatott ellen a férfi tenisz Laver-kupán. Björn Borg csapatának sikere után a főszereplők nyilatkozatai közül válogattunk.
"Az volt a cél, hogy világbajnoki címért, vagy éremért megyek" - Fetter Erik hiába lett csak 40. az U23-as mezőnyversenyen, ettől még nagyon nagyot ment. Az Eolo-Kometa magyar versenyzőjével a vb-ről és az őszi versenyeiről beszélgettünk az ES Bringa podcastben.

Foci

Tényleg Mikel Arteta lehet a következő Wenger?! Egy-egy nagy győzelem után a rajongók hajlamosak felülni a túlzott lelkesedésnek, így volt ez, miután az Arsenal 3-1-re győzött a Tottenham elleni rangadón vasárnap az angol labdarúgó-bajnokságban is. A meccs utáni nyilatkozatok közül válogatottunk mindkét csapatból, illetve a szakértők részéről is.
Úgy fest, újabb nagytőkés érkezik Franciaországba. Egyre több jel szerint Norodom Ravichak, a kambodzsai uralkodó család egyik tagja venné meg az AS Saint-Étienne csapatát. Az ügy körül mégis akadnak sötét foltok, ezekről írtunk.
Tegnap írtunk róla, hogy a Lipcsétől elszenvedett komoly vereség ellenére a Herthánál nem tervezik Dárdai Pál menesztését. A magyar edző ma a csapat sportigazgatójától is komoly megerősítést kapott.
Nagy a baj Torinóban. A Juventus két támadóját is elvesztette a hétvégi bajnokin, most pedig az is kiderült, hogy a csatárok hetekre kidőltek.
Párizsban ellenben örülhetnek, Lionel Messi ma kisebb kihagyás után ismét a csapattal edzett, a mozgásán pedig nyoma sem volt a kisebb sérülésnek.

Kerékpár

Eddy Merckx szerint önző és csak magáért megy, így be sem kellett volna válogatni. Mondván, veszélyt jelent a csapategységre. Remco Evenepoel azonban a vb-n bebizonyította, hogy lehet rá számítani, és igazi csapatjátékos. A vasárnapi verseny után az ő nyilatkozatát idéztük.
"... majdnem úgy végeztem, mint Marco Pantani. Közel jártam a halálhoz" - Jan Ullrich nehéz időszakon van túl. Az 1997-es Tour de France győztese legsötétebb korszakáról vallott egykori riválisának, Lance Armstrongnak.

Tenisz

Hamarosan visszatér a teniszpályára Naomi Osaka, a japánok négyszeres Grand Slam-tornagyőztes játékosa. A fiatal teniszező mentális állapota miatt hagyja ki Indian Wellset, de egy interjúban már a visszatérésről beszélt.
Ha hétfő, akkor új világranglista! Fucsovics Marci megőrizte helyét a friss rangsorban, Babos Tímea viszont már csak a negyedik magyar a női listán, ahol amúgy is történt jó pár változás.

Még több sport

Nem történt meglepetés, kiütéses amerikai siker született a Ryder-kupán. A sorozat modernkori történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta az amerikai csapat, amelynek elnézve keretét, kijelenthető, hogy még hosszú évekig dominálhatja a patinás viadalt.
A World Snooker Tour sorozatában snookerjátékosok beszélnek életük legfontosabb, legmeghatározóbb pillanatáról. Ezúttal a háromszoros pontszerző tornagyőztes Ricky Waldenosztotta meg velünk az emlékeit.
Véget ért az idei Super League Triathlon. Arra már az utolsó verseny előtt számítani lehetett, hogy a „Sasok” csapatát nem lehet legyőzni, ugyanakkor az egyéni verseny végeredménye még számos izgalmat tartogatott. Összefoglaló és áttekintés arról, mi is az az SLT.
Szövevényes történet a műkorcsolya világából: Aljona Savchenko már a visszavonulás gondolatával barátkozott, amikor egy hónappal később mégis az a hír érkezett, hogy egy fiatal amerikai korcsolyázóval, TJ Nymannal folytatná a versenyzést. Ez azonban végül meghiúsult, miután Nyman és edzője ellen is vizsgálat folyik.
"Nagy türelemjáték ez, mert a mozgás nálam a mindennapok része, most pedig sétálni sem tudok" - Márton Anna, olimpiai negyedik helyezett kardozó túl van térdműtétén, és már most nagyon várja, hogy elkezdhesse a vívóedzéseket.
Új edzővel folytatja Kenderesi Tamás. A magyar úszó nyugdíjba vonuló mestere helyett egy (!) 36 évvel fiatalabb szakemberrel dolgozik tovább.
Tudtátok, hogy még a házigazda indulása sem minden esetben automatikus egy olimpián? Ott van például a kínai hokiválogatott esete, ami nem biztos, hogy megüti a kvótához kellő szintet.
Visszavonulását tervezi minden idők legeredményesebb szumósa. Hakuho, aki már 45 kiemelt tornát nyert pályafutása során, egy makacs térdsérülés miatt hagyhatja abba.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés