Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Erre ki fogadott volna!? Negyeddöntőben a női kézisek!

Eurosport
Eurosport

Frissítve 02/08/2021 - 19:01 GMT+2

Az Eurosport hétfői, olimpiai hírösszefoglalója.

Negyeddöntőbe jutott a magyar női kézilabda-válogatott az olimpián!

Fotó: AFP

Lőrinc Tamás kilenc év után került újra olimpiai döntőbe, az esőben pedig elszabadult a káosz az atlétika pályán. Napi hírösszefoglalónkban minden más érdekes eseményről is beszámolunk.
Ez ám a küzdőszellem! A magyar női kézisek három meccs után pont nélkül állva sem adták fel a halálcsoportban, a spanyolok után pedig a svédeket 26-23-ra legyőzve ott lesznek negyeddöntőben. Szép volt lányok, mutatjuk az összefoglalót!
És nem az övék volt az egyetlen nagy visszatérés ma! Lőrincz Tamás szenzációsan menetelt a kötöttfogású birkózók 77 kg-os súlycsoportjában, így kilenc évvel a londoni játékok után ismét ott lesz egy olimpiai fináléban. Döntő kedden, nagyon kemény ellenféllel!
picture

Lőrincz Tamás London után ismét döntős

Fotó: AFP

Biztos, hogy mindenkinek gyilkos a tokiói meleg? Persze, a maratonfutóknak nem jön jól a hőség, de vannak számok, ahol még kedvezhet is a forróság. Hogy melyikek? Cikkünkből kiderül!

A MAGYAR CSAPAT

Shakespearei drámát ugyan nem hozott a magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó csoportmeccse, de az olaszok elleni 5-5-ös döntetlenről szakértőnknek, Szabó Zoltánnak mégis Hamlet apjának szelemme jutott eszébe. A kontextus a linkre kattintva kiderül, bónusznak pedig mutatjuk, hogyan kell sztoikus nyugalommal kibírni egy igazán fájdalmasnak kinéző arconlövést!
Ha második hét, akkor kajak-kenu! Remekül indult az olimpia a magyar csapat számára, simán jutottak középdöntőbe a női párosaink (Kozák Danuta/Bodonyi Dóra és Csipes Tamara/Medveczky Erika) és K1-es 1000 méterenKopasz Bálint és Varga Ádám is.
picture

Kopasz Bálint

Fotó: AFP

"Soha senki nem fogja tudni megmondani, hogy az a nemtelen szabotázs, amit ellene elkövettek, az pontosan mit vett el tőle" - nyilatkozta Győrik Csaba kapitány a sportlövő Péni István olimpiai teljesítményét értékelve. A magyar versenyző 10. helyen végzett összetett puskában, de elsőre így sem zárt rossz olimpiát, sőt!
Nem Lőrincz volt hétfőn az egyetlen birkózónk a szőnyegen. Szőke Alex a negyeddöntőben ugyan kikapott az esélyesebb ellenfelétől, de vígaszágon folytathatja majd kedden.
Valter Ati számára furcsa véget ért a tokiói olimpia mezőnyversenye, a magyar bringás most az ESBringa podcastben mesélt arról, pontosan hogyan kavartak a szervezők.

TOKIÓ 2020

A NOB jó előre jelezte, hogy az olimpián nem tűr majd politikai véleménynyilvánítást a dobogón. Most megvan az első tüntető és egyelőre mindenki tanácstalan, hogy mi lesz a büntetése.
Simone Biles visszatér! Amikor már azt hittük, hogy a mentális problémákkal küzdő amerikai tornász befejezte a szereplést Tokióban, váratlanul bejelentette, ott lesz a gerenda keddi döntőjében. Hétfőn viszont még nélküle zajlottak a küzdelmek, kiemelkedő pontszámtól holtversenyes bronzig pedig sok mindent láthattunk.
Vannak napok, amikor rád jár a rúd! Sandi Morrisnak borzalmasan alakult a rúdugrás kvalifikációja: előbb az eső, majd ugrás közben eltört rúdja szúrt ki vele, az éremesélyes sportoló így a döntőbe sem jutott be, könnyek közt búcsúszott.
picture

Nagy esés lett a rúdtörés vége

Az eső nem csak Morrisnak okozott gondot, Sarah Slott Petersen női 400 gáton esett nagyot, de a hölgyek diszkoszvető döntőjében is bőven akadtak hajmeresztő jelenetek.
Elkezdődött a pályakerékpárosok olimpiája is, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: világcsúcsokat! Női csapatüldözéses versenyben a németek adtak át egy brit rekordot a múltnak, a férfiaknál viszont az ausztrál négyes dolgát nehezítette meg egy csúnya bukás.
A csoportkör után jön a kosártorna legizgalmasabb része, így áttekintettük, mit lehetett leszűrni az eddigi mérkőzésekből.

MÉG TÖBB OLIMPIA

Ugye ti is követtétek az első olimpiai szörfverseny történéseit? Ha nem, akkor sincs gond, most egy látványos videóban foglaltuk össze nektek a torna legszebb és legemlékezetesebb pillanatait.
Tovább tart a világbajnokok átka! Nem nyert még olimpián a vb címvédőjeként az amerikai női válogatott, és ezúttal sem fog. Drámai meccsenKanada állította meg az USA csapatát a negyeddöntőben.
Lehet egy olimpián nyerni 1500, 5000 és 10 000 méteren is? Nos, Sifan Hassan egy számot már kipipálhat a háromból, egy körömrágós hajrá után az ötezres döntőben. Minden más atlétikai eredményről röviden itt olvashattok.
picture

Hassan egy hasas után is nyerte az előfutamát

Nem bírunk betelni a tegnap délutáni atlétikai parádéval. A 100 méteres síkfutást megnyerő Marcell Jacobs nem csak gyors, de vicces figura is, erről most a magasugrásban aranyat szerző honfitárs, Giacomo Tamberitudna a legtöbbet mesélni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés