Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Eriksennek defibrillátort kell beültetni, Nadal nem indul Tokióban, Ronaldo újabb divatot indított

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/06/2021 - 09:15 GMT+2

Az Eurosport legfontosabb csütörtöki hírei.

Simon Kjaer fogadta a belgák Eriksen számára készült ajándékát

Fotó: Getty Images

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.

Eseménydús napon vannak túl a dán focisták. Christian Eriksen kivizsgálása befejeződött és az eredmények miatt az orvosok úgy döntöttek, hogy egy szívritmusszabályozó és újraélesztő készüléket kell a középpályás mellkasába ültetni. Délután a válogatott Belgium ellen játszott, ahol már a második percben vezettek, de a végén mégis kikaptak.
Alakul a tokiói olimpia teniszmezőnye is. A Magyar Tenisz Szövetség véglegesítette a nevezéseket, a két női versenyző mellett természetesen Fucsovics Márton is ott lesz Japánban. Közben Rafael Nadal bejelentette, hogy inkább arra koncentrál, hogy a pályafutását a lehető leghosszabbra tudja nyújtani, így nem indul idén Wimbledonban és Tokióban sem.
Vámos Mártonnak is nehéz szezonja volt, de az idény végére formába lendült, a Brescia elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn szenzációs teljesítményt nyújtott. Reméljük, azt a formát látjuk majd tőle Tokióban is. Még a válogatott múlt pénteki, délelőtti edzésen után beszélgettünk vele röviden.

TENISZ

Végre egy Grand Slam, ahol nem kell a nézőszám korlátozásával, vagy a helyi éjszakai kijárási korlátozással foglalkozni: a US Openen telt ház lesz. A szervezők a jó híreket azután jelentették be, hogy New York állam fertőzési adatai tartósan csökkentek az elmúlt hetekben.
Kiki Bertens egy Hollandiában tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy 2021 lesz az utolsó szezonja, utána visszavonul. Elsősorban a koronavírus-járvány és folyamatos Achilles-sérülése miatt választotta a befejezést. A Roland Garros után, ahol az első fordulóban esett ki, hozta meg ezt a döntést, és úgy érzi, készen áll új fejezetet nyitni életében. Bertens szeretne szépen búcsúzni, egyik fő célja a tokiói olimpia, ahol egyéniben és párosban is elindulna.
Meglepetésre nem alakult jól Sascha Zverev hazai füves versenye. Hallében már a nyolcaddöntőben kiesett, miután 3 játszmában kikapott a francia Ugo Humberttől.

KERÉKPÁR

A Bora-Hansgrohe bejelentette a Touron induló versenyzőit. Kisebb meglepetésre kimaradt a keretből Pascal Ackermann. A csapat vezetése szerint egyszerűen nincs megfelelő formában a sprinter, de Ackermann ezzel nagyon nem ért egyet. Könnyen lehet, hogy a konfliktus miatt nem kerül sor szerződéshosszabbításra sem.
Régen volt ekkora várakozással kezelt tehetsége a spanyol kerékpársportnak, mint most az u23-as Girót behúzó Ayuso. Az alig 18 éves bringás a számai alapján könnyen a következő évek sztárja lehet, ha nem hagyja, hogy a felhajtás megzavarja és néha képes lesz leállni.
Ritkán láthatunk olyan bukást, amire az Adriatica Ionicán került sor. Egy komoly emelkedőn felfelé, az egyik legmeredekebb szakaszon buktak többen is. Az ok egy vízátfolyás által az útra hordott sóderkupac volt. Szerencsére mindenki megúszta sérülés nélkül.

FOCI

Az Eb esti mérkőzésén Hollandia hazai pályán fogadhatta Ausztriát. Az osztrákoknál nem léphetett pályára az eltiltott Marko Arnautovic. A hollandok végig domináltak, a vezetést tizenegyesből szerezték meg. Ausztriának nem volt esélye az egyenlítésre, a végén Hollandia 2-0-ra tudott nyerni.
Ilya Zabarnyi 18 évesen az idei Európa-bajnokság legfiatalabb hátvédje, aki nem egészen egy év alatt vált névtelen tartalékból az ukrán válogatott kezdő védőjévé, a nyáron pedig könnyen lehet, hogy egy topligás csapatba szerződik.
Cristiano Ronaldo a sajtószobában is trendet diktál. Miután az Eb egyik főszponzorának üditőit elpakolta, más is rákapott, hogy reklámozza az egészséges életmódot. Az olasz meccsen duplázó Manuel Locatelli is inkább az ásványvízre szavaz. Arról nem érkezett hír, hogy ez mennyire viselte meg a Coca Cola részvényeinek árfolyamát.
A délutáni Ukrajna-Észak-Macedónia meccs a kihagyott tizenegyesekről szólt. Mindkét oldalon egy-egy büntető maradt ki, végül az ukránok tudtak javítani az első forduló után, a macedónok pedig a kiesés szélére sodródtak.

MÉG TÖBB SPORT

Zhou Yuelong az egyik legnagyobb tehetség a fiatal snookeresek között. Jelenleg a világranglista 17. helyén áll, és az elmúlt szezonban bejutott a UK Championship elődöntőjébe. Mégis arról beszél, hogy a legeslegjobbak ellen nem érzi magát esélyesnek, és ezen a hozzáálláson változtatnia kell.
1972-ben Münchennek az volt a célja, hogy egy teljesen biztonságos, a békéről szóló olimpiát rendezzen. A mexikói olimpiát beárnyékolta az azt megelőző mészárlás a diáktüntetésen, így München 2 millió dollárt költött biztonsági óvintézkedésekre, ám az olimpia így is a terrortámadásról maradt emlékezetes.
Túl vagyunk a Forma-1 2021-es szezonjának első negyedén. Ennyi idő alatt már képet kaphattunk arról, hogy az új csapatnál versenyző pilóták hogyan boldogulnak az új autóikkal. Sergio Perez már futamot is tudott nyerni, de Vettel sem szégyenkezhet a bakui második helyével. Daniel Ricciardo viszont messze elmarad csapattársától, de valószínűleg a saját elvárásaitól is.
Pénteken az edzésekkel kezdetét veszi egy új korszak, elindul az első többmárkás elektromos túraautó bajnokság, a PURE ETCR. 3 gyártó, 12 versenyző és sok-sok magyar érdekeltség. Nem sokkal a vallelungai szezonkezdet előtt pedig az ETCR kategóriát megalkotó WSC árult egy fontos információt: honnan származik majd az autók által elhasznált energia?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés