Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elrajtolt a foci Eb, megvannak a férfi döntősök is a Garroson

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/06/2021 - 05:41 GMT+2

Két zseniális elődöntőn vagyunk túl Párizsban, Rómában nyertek az olaszok

Locatelli az első olasz gólt ünnepli

Fotó: Getty Images

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.
Nem idén lesz meg a 14. Roland Garros győzelem Rafael Nadalnak. Óriási meccset játszott Djokovic és Nadal, még a helyi kijárási tilalom alól is kivételt kaptak a nézők. A négy játszmás meccs 4 óra 13 percig tartott, végig nagyon magas volt a színvonal, de a harmadik szett még így is kiemelkedett. Nadal 3. vereségét szenvedte el, Djokovic pedig visszavágott a tavalyi döntőért.
Elkezdődött a labdarúgó Európa bajnokság. Az első mérkőzést Rómában rendezték, ahol a hazaiak Törökország ellen léptek pályára. Az első félidőben sok lehetőség nem volt, de a másodikban végül simán hozták a meccset az olaszok. A törökök egy öngól után megtörtek, a vége 3-0 lett Olaszország javára.
Visszavonult Breeja Larson. „A döntést nem vettem félvállról, sok önvizsgálat és hosszas mérlegelés kellett hozzá, de abszolút megbékéltem. Decemberben, miután abbahagytam az ISL-t követő intenzív edzéseket, úgy éreztem, hogy sokkal jobban izgatnak és ösztönöznek a medencén kívüli lehetőségek. Továbbra is szeretem a sportot és szorosan kötődni fogok hozzá.”

TENISZ

Pénteken rendezték a két férfi elődöntőt. A két legnagyobb favorit meccse mellett az első mérkőzésen Stefanos Tsitsipas és Sascha Zverev lépett salakra. Az első két szettben úgy tűnt, hogy nem lesz gondja a görögnek és bejut élete első Grand Slam döntőjébe, de aztán Zverev feltámadt és 5 szettre kényszerítette ellenfelét. Végül azonban Tsitsipas tudott újítani és ő lehet Djokovic ellenfele vasárnap.
Ha szombat, akkor női döntő, ahol két meglepetésember léphet salakra. Anastasia Pavlyuchenkova és Barbora Krejcikova első GS győzelméért fog megküzdeni. Mindketten hosszú ideje várnak az áttörésre, nagy kérdés, hogy melyiküknek jöhet össze a végső győzelem is.
picture

Legdrámaiabb napjáról mesélt az idei Garros meglepetésembere

KERÉKPÁR

A legjobbak már a Tour de France árnyékában versenyeznek. A Szlovén kör 3. szakasza sprintbefutóval végződött, amit a baszk Aberasturi nyert meg Mohoric és Trentin előtt. Az összetettet továbbra is a hazai pályán versenyző Tadej Pogacar vezeti.
A Tourra készülve a három legnagyobb favoritnak egyértelműen a tavaly is csatázó Roglic és Pogacar, valamint Geraint Thomas tűnik, de rengeteg múlhat a mögöttük álló csapatokon. Most megnéztük, röviddel a verseny előtt hogyan alakul a sorok formája.

FOCI

Éveken át becsmérelték és félreértették, a 2020-as Európa-bajnokságnak azonban friss BL-győztesként, és nem mellesleg az olasz labdarúgó-válogatott alapembereként vághat neki. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan érett be Jorginho játéka a folyamatosan rá zúduló kritikák ellenére, érdemes végigvenni, milyen úton jutott el a csúcsig, és milyen akadályokat kellett leküzdenie az évek során.
Csapattársa vette védelmébe Cristiano Ronaldót: "Az embereknek van egy képe Ronaldóról, ami nem tükrözi a valóságot" A 35-szörös válogatott csatár úgy véli, az ötszörös aranylabdás Ronaldo az elmúlt években bebizonyította, hogy nagyon jó csapatjátékos."
Péntek este az Olaszország-Törökország meccsel, ha egy év csúszással is, de végre valahára elstartolt a 2020-as Európa-bajnokság. A mérkőzés előtt végigvettük az 21. századi nyitómeccseket, amikről még mindig tartja magát a legenda, hogy mindig nagyon unalmasak.
Kedden a magyar válogatott is elkezdi a szereplését a halálcsoportban. Sok reményünk nem lehet a Németország, Franciaország, Portugália trió mellett, így a célok is szerények. Sigér Dávid már azzal elégedett lenne, ha sikerülne a gólszerzés a 3 csoportmeccs alatt.
Fél lábbal már Barcelonában volt a Liverpool holland középpályása, de az utolsó percben a PSG visszautasíthatatlan ajánlatot tett. Georginio Wijnaldum 3 évre írt alá a francia fővárosba.
Xavi visszatérne Barcelonába, de egyelőre nincs aktualitása annak, hogy ő legyen a katalán csapat edzője. Ha úgy alakulna a közeljövő, szívesen dolgozna a Premier League-ben is.

MÉG TÖBB SPORT

Az ausztrálok olimpiai ezüstérmes pillangóúszója, Maddie Groves nem indul a válogatón, így nem is utazhat Tokióba. Az okok nem teljesen tiszták, de Groves komoly vádakkal illette az egész ausztrál úszótársadalmat. “Legyen ez egy lecke az összes nőgyűlölő perverznek és a seggnyalóiknak. Többé nem használhatjátok ki a fiatal lányokat, nem alázhatjátok meg őket a testük miatt csak azért, hogy aztán az eredményeikkel pénzt keressenek nektek is. Lejárt az időtök.”
Az olimpiák történetével foglalkozó sorozatunkban az első ázsiai olimpia legérdekesebb történeteit idéztük fel. Ekkor adták át a japán gyorsvasút, azaz a Sinkanszen első szakaszát. Itt használtak először számítógépet a statisztikákra, illetve az időmérésre is hatott a technikai újítás. De volt még más érdekesség is…
Két év után kiesett a profi mezőnyből, de azonnal visszajutott, miután öt mérkőzést nyert a Q School első állomásán. Jackson Page még mindig csak 19 éves, és új hozzáállása miatt bízik benne, hogy fényes jövő áll előtte. A 19 éves walesi snookeres adott interjút a metro.co.uk-nak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés