Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Eljött Federer búcsújának napja, Nadal oldalán jöhet az utolsó meccs

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/09/2022 - 06:37 GMT+2

Egy napon másról is fogunk még írni, mint a svájci legenda utolsó tánca, de az a nap nem a mai lesz. Persze azért a csütörtök összes többi fontos hírét is összegyűjtöttük. Fetter Erik még az U23-as mezőnyverseny előtt nyilatkozott, de az orosz sportolókat érintő eltiltásokkal több formában is foglalkoztunk, többek között a sípályákon és a focipályákon is.

Andy Murray & Novak Djokovic, Roger Federer & Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Eljött ez a nap is. Roger Federerélete utolsó profi mérkőzését ma este játssza le, Rafa Nadal oldalán Jack Sock és Francis Tiafoe lesz az ellenfele. Természetesen a heti Salakblog podcast is a svájci zseni búcsújára koncentrál, de azért a Laver-kupa többi meccsére is figyelünk.
Egy éve óriási csalódás volt a belgáknak a hazai világbajnokság. A csapategység finoman szólva sem volt a legjobb, a nagy sztárok nem egymásért mentek. Idén végre sikerült kibeszélni a problémákat, mindenki letette a nagyesküt, hogy mindent meg fognak tenni a jó eredményért.
Az ukrán válogatott csapatkapitánya, Adriy Yarmolenkonem fogta vissza magát, amikor kifejtette a véleményét Oroszország szerepléséről. Szerinte az ország sportolóinak semmi keresnivalója nincs az európai országok között, folytatni kell az elszigetelésüket.

LABDARÚGÁS

"Számomra nagyon jó eredmény lenne, ha bennmaradnánk. Olaszként különösen remélem, hogy az olasz csapat segít ebben" – utalt Marco Rossi arra, hogy ha a csoport másik mérkőzésén Anglia pontokat veszít Milánóban, akkor a magyar csapat élvonalbeli tagsága a Nemzetek Ligájában biztosan megmarad.
Szalai Ádám korszakos egyénisége a magyar válogatottnak. Sosem volt ő a legügyesebb, leggyorsabb játékos, de mindig csapatemberként, óriási taktikai fegyelemmel dolgozott a pályán. A pályán kívül pedig olyan legendás „bilikiborító” sajtótájékoztatót tartott, aminek komoly következményei lettek. Most erről is beszéltünk.

TENISZ

Ivan Ljubičićhosszú évek után ismét kötélnek állt, és interjút adott a Tennis Podcastnek. Az adásban leginkább Roger Federer pályafutásáról beszélgettek, azon belül is a 2016-tól kezdődő szakaszáról, amely során a svájci sokadvirágzását élte. Ljubičić beszélt a kezdetekről, a nagy győzelmekről, a fájdalmas vereségekről, és azt is elárulta: mi lepte meg leginkább a hét év alatt.
Roger Federer a pályafutása során rengeteg rekordot felállított, jobbnál jobb meccsek sokaságát játszotta le, most mégis képes volt a két számára legfontosabbat kiválasztani. Barbara Schettel beszélgetve mesélte el, hogy az 1526 meccsből melyikeket választotta.
Kicsit megkésve, de természetesen Novak Djokovic is beállt a sorba, akik Roger Federer pályafutását méltatták. A szerb a Laver-kupa előtti hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, hogy mennyire örül a lehetőségnek, hogy osztozhat a svájci legenda búcsútornájában.
A hazai közönségkedvenc Osaka Naomihasfalsérülés miatt visszalépett a Tokióban zajló, 758 ezer dollár (303 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornától.
Bondár Anna és Babos Tímeapárosa is bejutott az elődöntőbe a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-tornán.

KERÉKPÁR

Fetter Erikoptimistán várja a világbajnokság U23-as versenyét. Tavaly is jót ment már Leuvenben, de az idei pályában lévő komoly emelkedők még jobban fekszenek neki. Az utazással és az akklimatizálódással nem volt gondja, csak a bálnákat és a szarkákat hiányolta Erik. Mire ezt a hírlevelet elolvashatjátok addigra az is kiderült, hogy ez mire volt elég számára.

MÉG TÖBB SPORT

André Grindheimmel nagyot fordult a világ. Néhány hónapja még ő volt Norvégia legjobb mellúszója, most viszont a mindennapi tevékenységekkel próbál megbirkózni. A norvég nyáron Budapesten versenyzett, amikor elkezdte magát rosszul érezni. Végül egy kizáródott sérv miatti bélelhalással azonnal megműtötték, de még a kórházban tüdőgyulladást, majd a koronavírust is elkapta. Felépülése akár egy évig is eltarthat, de most már otthonában lábadozhat.
A kosárlabda Európa bajnokságon 10 csapatban is volt honosított játékos, akik ráadásul kivétel nélkül mind amerikai születésűek. Természetesen a legtöbbeknek a győztes spanyolok játékosa, Lorenzo Brown játéka ellen volt kifogása, többek között az argentinok szövetségi kapitányának, Pablo Prigioninak is. Szerinte náluk ilyen átigazolás náluk addig biztos nem fog előfordulni, amíg ő vezeti a csapatot.
Az Eurosport Duplacsavar podcastjébenezúttal is igazi klasszikus sportfilmet elemeztünk. A Moneyball ugyan egy baseball csapatról szól, de sokkal inkább az adatelemzések játsszák a főszerepet. A filmet Gergely Enikővel beszéltük át, aki hamarosan maga is MLB csapatnál dolgozhat.
Tassi Attila idén már a negyedik teljes szezonját futja a WTCR-ben, és mind a négyet a Honda gyári versenyzőjeként egy Civic Type-R TCR-ben töltötte. Atika nagyon meg is szerette a japán gyártó elsőkerekes, 2 liter turbós túraautóját, de mikor nemrég megkérdezték, mi lenne az álom-versenyautója, egy még harapósabb modellt választott a márka palettájáról.
Újabb ülés kelt el a Forma 1 2023-as mezőnyében. Yuki Tsunodamég egy évre bizalmat kapott az Alpha Tauritól, ahol még az is lehet, hogy Pierre Gasly távoztával első számú pilótává léphet elő.
Visszatér a síugró világkupa az USA-ba! A lake placidi versennyel 18 év szünet után térnek vissza a világ legjobb síugrói az Egyesült Államokba.
Thomas Heurtelkönnyen lehet, hogy egy Eb ezüsttel búcsúzik a francia válogatottól. Heurtel bejelentette, hogy Oroszországba igazolt, ezzel viszont a francia szövetség szabályzatát megsértette, ezért nem fogják a válogatottba behívni.
Akár az egész szezonra szóló eltiltást is kaphat Ime Udoka, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) legutóbb nagydöntős Boston Celtics vezetőedzője. A 45 éves szakember ellen fegyelmi eljárás zajlik a klubnál az egyik női alkalmazottal folytatott "helytelen, intim, kölcsönös egyetértésen alapuló viszony" miatt.
A Nemzetközi Síszövetség már visszaengedné az orosz és fehérorosz sportolókat a versenyeikre, de a végső döntés nem az ő kezükben van, hanem a NOB döntését kell megvárniuk.
Ismét kikapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Pick Szeged. A magyar bajnok nehéz csoportba került, a Barcelona elleni hazai vereség után most a Nantes ellen, idegenben sem jött össze a jó eredmény. A Kékeknek lassan muszáj lesz javítani, ha nem akarnak nehéz helyzetbe kerülni már az idény elején a nemzetközi kupában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés