Napi olimpiai összefoglalónkban beszámolunk a kajakosok és a női pólósok sikereiről is.

Ha még nem tettétek meg, iratkozzatok fel napi hírlevelünkre.

Hírek
Mindenki Federer búcsúját siratta, van Vleutent a törött könyök sem állíthatta meg
10 ÓRÁJA
Továbbra is verhetetlen a magyar női kajaknégyes, Tokióban a Kozák-Csipes-Kárász-Bodonyi összeállítású egység lett olimpiai bajnok. Ebben a számban sorozatban harmadik alkalommal nyert az aktuális magyar csapat, Kozák pedig immáron hatszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Ha már hat: épp ennyi aranyat nyertek a magyarok a 2020-as olimpián.
Ami nem sikerült az előző három olimpián, azt most megcsinálták női vízilabdásaink, az olimpiai torna helyosztóján ugyanis 11-9-re legyőzték az orosz csapatot, ezzel bronzérmet szereztek. A lányoknak zsinórban három olimpiai negyedik hely után sikerült az éremszerzés, ez ráadásul egyben a szakág első olimpia érme is lett.
Nafissatou Thiammegvédte a címét Tokióban, ezzel csupán a második hétpróbázó lett, akinek sikerült ez a bravúr. Az immáron kétszeres olimpiai bajnok sportoló karrierjét Hans Jacobs egészen közelről követte, végignézte hogyan lett egy visszahúzódó lányból a világ legjobb hétpróbázója, tapasztalatait pedig egy cikkben foglalta össze.

Magyarok

Balla Virág és Takács Kincső kenu kettese ötödikként zárta a tokiói olimpiát. A magyarok remekül rajtoltak, utána viszont érvényesült a papírforma, a kínaiak és az ukránok is elléptek a mezőnytől. A harmadik helyért nagy csata alakult ki, ezt végül a kanadai kettős kaparintotta meg.
Férfi kajaknégyesünk összetételén Kuli István sérülése miatt az utolsó pillanatban kellett változtatni, ennek fényében bravúrnak tekinthető, hogy a Nádas Bence, Béke Kornél, Tótka Sándor és Csizmadia Kolos alkotta csapat a hetedik helyen fejezte be az olimpiát 500 méteren.
Adolf Balázsközel volt ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön, de végül milliméterekkel lemaradt le a döntőről C-1 1000 méteren. Így a B döntőben állhatott rajthoz, ahol 7. helyen ért célba, ezzel a 15. pozícióban zárta ezt a számot.
A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmailkikapott a szombati bronzmérkőzésen a tokiói olimpián, így az ötödik helyen végzett. Muszukajev a vigaszágon kapott lehetőséget, hogy megküzdjön a bronzért: a mongol Tulga Tumur Ochirt 4-2-re legyőzte, a vb-címvédő Gadzsimurad Rasidovval azonban már nem bírt.
"Elégedett vagyok. London után szintén azt mondtam, hogy abban a napban annyi volt, most megint azt mondom" – értékelt Marosi Ádám, aki a pontszerző 6. helyen zárta az olimpiát. Kasza Róbert a 26. helyen ért célba.
"Sok szenvedés és keserűség árán, de végül sikerült, ennek pedig nagyon örülök" – nyilatkozta szombati sikerét követően Kozák Danuta, aki elmondta: az egyesben és párosban elért eredménye után egészen más mentális állapotban állt be a rajtgépbe.

Tokió 2020

Jesus Angel Garciabefejezte hosszú és eredményes pályafutását, jelentős részben azért, mert sportágát, az 50 kilométeres gyaloglást kivették az olimpiai programból. Hogy miért döntött így a NOB és az atlétikai szövetség, és mit gondol erről az 51 éves spanyol, ebben a cikkben foglaltuk össze.
Kenyai siker született női maratonfutásban, ráadásul rögtön az első két helyet elhozták. Talán némi meglepetés, hogy nem a világcsúcstartó Brigid Kosgei, hanem Peres Jepchirchir lett az olimpiai bajnok. A harmadik helyen pedig az amerikai Molly Seidel futott be.
Jakob Ingebrigtsenhihetetlen versenyt csinált férfi 1500 méteren, és őt ekkora tempónál szinte lehetetlen legyőzni. Nem is sikerült, olimpiai csúccsal lett aranyérmes Tokióban.
Sifan Hassan elképesztő programot vállalt be ezen az olimpián, 1500, 5000 és 10000 méteren is rajthoz állt, ráadásul mindegyikben az aranyat vette célba. Az már az 1500 után eldőlt, hogy a triplázás nem lesz meg neki, abban ugyanis a harmadik helyen zárt, a két hosszabb távon azonban besöpörte az aranyat. 16500 méter, két olimpiai cím és egy bronz, ez azért nem akármilyen teljesítmény.
Lassacskán, de azért csak belelendült az amerikai kosárlabda-válogatott, amely a franciák 87-82-es legyőzésével megszerezte az aranyérmet Tokióban. Ezzel sorozatban negyedszer, összességében 16. alkalommal távoztak arannyal a játékokról.
Az Eurosporton is sokat írtunk már a Korda családról, főleg persze a teniszező Sebastian sikerei kapcsán. Ezúttal a profi golfozó Nelly ért el hatalmas sikert azzal, hogy megnyerte a női golfversenyt Tokióban.
Valószínűleg sokan látták a női öttusaküzdelmek drámai jeleneteit, amikor is a toronymagasan vezető Annika Schleu sírva vette tudomásul, hogy – önhibáján kívül – elszálltak az esélyei. Schleu az első két szám után remek helyzetben volt, csakhogy a lovaglás során nem bírt a lovával, arra is alig tudta rávenni, hogy elinduljon. A németek edzője, Kim Raisner meg is ütötte az állatot, a tévéfelvételek alapján pedig eltiltották a tokiói olimpia öttusaversenyeinek további küzdelmeitől.
Kína ezen az olimpián is tartolt műugrásban, nyolc számból hetet is ők nyertek. Férfi toronyugrásban Cao Yuanlett az olimpiai bajnok, Yang Jian másodikként zárt, Tom Daley pedig kötheti az újabb éremtartót, mivel elhozta a bronzérmet. Yuannak egyébként bravúrra volt szüksége az aranyhoz, de bevállalta és végre is hajtotta az elképesztően nehéz ugrást.
A francia kézilabda-válogatott 25-23-ra legyőzte a döntőben a címvédő Dániát, így 2008 és 2012 után ismét aranynak örülhettek. A bronzérmet az Egyiptomot 33-31-re felülmúló Spanyolország szerezte meg.
A világbajnoki címvédő dán kettős, Lasse Norman Hansen és Michael Mørkøvsikerét hozta a férfi madison a pályakerékpárosok szombati versenynapján a tokiói olimpián.
Hírek
Federer fantasztikus meccsel búcsúzott a tenisztől, a németeket is legyőzte a magyar válogatott
TEGNAP - 05:14
Hírek
Eljött Federer búcsújának napja, Nadal oldalán jöhet az utolsó meccs
23/09/2022 - 04:37