Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

EL-győztes a Frankfurt, Girmay szemsérülése miatt feladta a Girót

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/05/2022 - 09:15 GMT+2

Meglett az első olasz szakaszgyőzelem az idei Girón, itt az új Hosszabbítás podcast!

Scott Wright of Rangers is challenged by Evan Ndicka and Djibril Sow of Eintracht Frankfurt during the UEFA Europa League final match between Eintracht Frankfurt and Rangers FC at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on May 18, 2022 in Seville, Spain. (Photo by

Fotó: Getty Images

Ha szerda, akkor Hosszabbítás podcast! A legújabb részben Hüttner Csabával a kajak-kenu válogatott kapitányával a hétvégén kezdődő világkupa szezonról és a hosszú távú tervekről beszéltünk, de a rallycross EB és a Mark Cavendish buszmegálló is szóba került.
Bini Girmay a történelmi szakaszgyőzelmét tragikusan ünnepelte. A bal szembe csapódó pro secco dugó miatt kénytelen volt feladni a Giro-t, de ez sem tudta elvenni a jókedvét. A töretlen mosoly mindig is jellemző volt az eritreai bringásra, akit eddig még semmi sem tudott megállítani.
Idén nyáron meglepően sok topfocista szerződése jár le, akik ezért ingyen válthatnak klubot. Persze tudjuk, hogy senki sincs ingyen, de mindenképpen több a lehetősége azoknak a labdarúgóknak, akik már a régi klubjuk beleszólása nélkül tárgyalhatnak. Most megnéztük, hogy kik tesztelhetik a piacot a nyáron.

KERÉKPÁR

A Giro d’Italia 11. szakaszán végre megszületett az első olasz győzelem. A teljesen sík szakaszon hiába ment el több szökés is, végül sprinttel végződött a szakasz. Demare és Gaviria leginkább egymást figyelte, így viszont a remekül helyezkedő Dainese ki tudott bújni és végül nyert is. Valter a főmezőnnyel jött meg, az összetettben nem volt változás.
Nem Girmay volt az egyetlen kerékpáros, aki különdíjat kaphatott volna az idióta módon elszenvedett sérülése miatt. Most összeszedtük a 10 legbénább, legfurcsább sérülést.
A Giro árnyékában került sor az idei Tour de Hongrie-ra, ami szintén nagy sikert aratott. Most a főszervezővel, Eisenkrammer Károllyalbeszélgettünk a tapasztalatokról.

LABDARÚGÁS

Remek meccset játszott az Európa Liga döntőjében a Frankfurt és a Rangers. A skótok idei, egészen valószínűtlenre sikerült meneteléséről már a meccs előtt megemlékeztünk, de a németek is nagyon készültek a döntőre. Végül 120 perc sem volt elég a döntéshez, 1-1-es végeredményt követően tizenegyesek döntöttek a kupáról. A büntetőpárbajban egyedül Aaron Ramsey hibázott, így a Frankfurt nyert.
Egyre valószínűbb, hogy Robert Lewandowski távozik a Bayern Münchentől. A korábbi Bayern és német válogatott védő, Jerome Boateng szerint egyértelmű, hogy a bajoroknak kit kéne leigazolni, hogy pótolják a lengyel góljait. Harry Kaneneve jól hangzik, de azért kicsit sem lenne egyszerű a megszerzése.
Emlékezetes mérkőzés volt a Championship rájátszásának elődöntője. A Nottingham és a Sheffield United végül tizenegyesekig húzta a meccset, de a legemlékezetesebb pillanat az oldalvonal mellett történt. A sheffieldiek sérült játékosa, Billy Sharpegy NFL-be is beillő „szerelés” áldozata lett, de szerencsére apróbb sérülésekkel megúszta, a nottinghami drukkert pedig már el is kapta a rendőrség.

TENISZ

Emma Raducanunak nincs könnyű éve. A tavalyi US Open győzelem óta mindenki az újabb és újabb remek teljesítményeket várja tőle, de a fiatal brit lány folyamatosan a kiegyensúlyozottságért és az egészségéért küzd. Egyelőre még nem találta meg azt, hogy mi és melyik edző tudná kihozni belőle a maximumot.
Párizsban folytatódtak a Roland Garros selejtezői, ahol több magyar is a főtábláért küzd. A férfiaknálPiros Zsombor, a nőknél pedig Jani Réka is két győzelemnél jár, így mindketten már csak egy győztes meccsre vannak a főtáblától.

MÉG TÖBB SPORT

Az idény második Major versenyét a PGA Championshipet Oklahomában rendezik a héten. A pálya 2007 után másodszorra ad otthont a rangos tornának, akkor Tiger Woods nyert és bár a 15-szörös Major-bajnok ott van a mezőnyben, ezúttal nem ő számít a favoritnak. Persze Woods győzni jött Oklahomába, ám óriási meglepetés lenne, ha sikerülne behúznia a 16. Major-sikerét.
Jimmy Butlerútja az NBA legjobbjai közé minden volt, csak egyszerű nem. 13 évesen utcára került, majd középiskolás karrierje végén az egyetemi csapatok nem keresték. Aztán mikor mégis a Marquette-re került az elején alig játszott, ahogy az első szezonjában a Bullsban sem kapott sok lehetőséget.
A Forma 1 vezető bejelentették, hogy nem pótolják az idei orosz nagydíjat. A futam törléséről azutén döntöttek, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A szezon így 22 futamos lesz.
Újra bejutott a kölni négyes döntőbe a Veszprém kézilabda csapata. Az első meccsen megszerzett előny végül elég volt az Aalborg ellen, annak ellenére is, hogy idegenben végül két gólos vereség lett a vége.
A svéd válogatott szétlövéssel legyőzte a házigazda finn együttest a jégkorong-világbajnokság szerdai játéknapján, a negyedik fordulóban. Az A csoportban Svájc 5-3-ra nyert a szlovák csapat ellen, ezzel megőrizte százszázalékos mérlegét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés