Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szakítanak Magyarországgal a Liu fivérek, Dzsudzsák megkapja a rekordválogatottságot

Szabó Bence

Publikálva 09/11/2022 - 06:09 GMT+1

Kedden megtörtént a bejelentés, amire egy ideje már számítani lehetett, az olimpiai bajnok testvérpár kérvényezte, hogy más színekben folytathassák a karrierjüket. Közben Marco Rossi keretet hirdetett, benne a válogatottba három és fél év után visszatérő Dzsudzsák Balázzsal, de sorra jönnek a katari világbajnokságra utazók névsorai is.

Liu Shaolin Sándor a döntő utáni pillanatokban

Fotó: AFP

A bejelentés várható volt, de ettől nem fáj kevésbé.

Érett már egy ideje a bejelentés, de ettől nem lesz kevésbé szomorú leírni: az olimpiai bajnok Liu fivérek nem magyar színekben szeretnék folytatni a pályafutásukat. A szövetség közleménye rövid és tényszerű, kollégáink viszont alaposan átbeszélték a témát a Hosszabbítás podcast heti adásában. Vigyázat, a csalódás a hangjukon is érezhető!
Mi jut eszünkbe először Wimbledonról? Roger Federer! Jó, de másodjára? Jó eséllyel a teljesen fehér öltözetek. Ennek a szabálynak megvan a hagyománya, de megvan az elég komoly kellemetlensége is, főleg a menstruáló női játékosok számára. A probléma nem egyszer került már elő, de most úgy tűnik, jöhet a változás, ami enyhítéssel segítheti a versenyzőket.
Ez már végre a happy end? Kevés olyan hányattatott sorsú tehetség van a foci világában, mint Josip Iličić: a szlovén 2020 tavaszán élete formájában futballozott, amikor a covid lecsapott a világ nagy részére. Az ő városában, Bergamóban különösen súlyos volt a helyzet, ami nagyon megviselte. Súlyos depressziója többször távol tartotta a pályától, a hétvégén azonban visszatért, és ha már pályán volt, gólt is szerzett.

Foci

Dzsudzsák Balázs százkilencedszer: no nem ennyiszer írtunk már róla (tippre ennél jóval többször…), hanem most már hivatalos, hogy ennyiszer veheti fel a válogatott mezt, ezzel rekordot döntve. A válogatott keretében rajta kívül is vannak érdekességek, nincs viszont sajnos Schäfer András, akit egy sérülés miatt műteni kellett.
Unjuk már a Liverpool-Real Madrid BL párharcokat? Mi lehet, de Jürgen Klopp még biztosan nem, legalábbis a sorsolás után tett nyilatkozata erről árulkodik. Összeszedtük, mit mondott ő és a többi edző a kialakult párosításokról.
Közben persze fél szemünk már a katari világbajnokságon! Folyamatosan frissülő cikkünkben nyomon lehet követni a hét során bejelentett kereteket, de az érdekességekről külön is beszámolunk. Például arról, hogy az ausztrál csapatban egy 18 éves srác is helyet kapott.
Sepp Blatter viszont már legszívesebben elfelejtené a katari vb-t… arról mindenesetre már sikerrel megfeledkezett, hogy neki milyen szerepe is volt ebben a történetben, annál élénkebben mutogat UEFA-s kollégáira.
Elfelejthetik a vb-t az argentin szurkolók is, legalábbis az a hatezer biztos, akit bő egy héttel a torna előtt tiltottak ki a rendező országból.
Utazhat viszont Ecuador válogatottja, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság hosszas huzavona után elutasította az ellenük benyújtott keresetet.
Kikap még valaha a Napoli Olaszországban? Az Empoli a hajráig bírta, így már nem az a kérdés, az őszt élen zárják-e a nápolyiak, hanem hogy kitart-e a lendület a vb utánra is.
Elindította negyedik akadémiáját Kínában a Bayern München. Ennyi futballműhelyből előbb-utóbb csak lesz egy tehetség.

Tenisz

Eltelt egy újabb hét, vagyis újra jelentkezik a Salakblog podcast! Ezen a héten Holger Rune csodálatos párizsi menetelésével és Novak Djokovic nagy port kavaró sztorija mellett kibeszéltük a WTA-világbajnokság döntőjét, ahol Aryna Sabalenka egy remek mérkőzést játszott Caroline Garciával.
Közben már zajlik a Billie Jean King Kupa-döntő, ahol a nyitónapon az ausztrálok nyertek, a hazai britek viszont vereséggel indítottak.

Kerékpár

A kétszeres világbajnok Rohan Dennis összegezte első jumbós szezonját, ahol úgy tűnik, végre megtalálta a számításait. A holland sort úttörőnek tartja, ahol hamar rájöttek, az alkalmazkodás a kulcs a győzelemhez, és miután a verhetetlennek hitt Tadej Pogačart a Touron már sikerült megtörniük, jövőre Remco Evenepoel ellen is felveszik a kesztyűt.

Téli sportok

„Vesztes háborút vívunk a klímaváltozás ellen”
Sorra törlik az alpesi síversenyeket, elsősorban a hóhiány és a túlságosan enyhe idő miatt. A globális felmelegedés már a jelen, a szemünk előtt zajlik, és évről-évre rosszabb a helyzet. A klímaszakértő felvázolta a várható kilátásokat.
Érdemes azért összeszedni, kire kell majd figyelni, ha egyszer lesznek versenyek. Ebben a legendás Lindsey Vonn volt segítségünkre.

Még több sport

Újabb vereség: a magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.
Max Verstappen nem egyik pillanatról a másikra vált világbajnok kaliberű versenyzővé, viszont a tehetsége a kezdetektől fogva adott volt – mondta egy interjúban a Red Bull korábbi mérnöke, Guillaume Rocquelin. A szakember azt is elárulta, mi volt a legnagyobb különbség Sebastian Vettel és a holland versenyző munkamódszere és felfogása között.
Ha már Vettel: különleges akciót hirdetett a jövő hét végén, Abu-Dzabiban sorra kerülő búcsúfutamára a német.
Bár az összetettben a harmadik helyen áll, és még a bajnoki dobogó második fokára is reális esélye van, mégsem lesz ott a bahreini WTCR-fordulón Rob Huff.
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) orosz elnöke szerint zajos visszhangot váltana ki, ha a bokszot eltávolítanák az olimpiai programból, s óva intett ilyen lépéstől.
Levezetés a javából. Tajvanon folytatja pályafutását Dwight Howard, aki 18 idényt töltött az NBA-ben és 2020-ban bajnoki címet szerzett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés