Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

19! Djokovicra elfogytak a szavak, kezdődnek a Tour de France-találgatások

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/06/2021 - 05:44 GMT+2

Az Eurosport vasárnapi hírösszefoglalója.

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Mutatjuk a világelső feltámadását, a szupersztárt, akire nem játékosként fogunk figyelni az Eb-n, és a bajnokot, aki két trófeát vitt haza.

Aki nem szeretne lemaradni a sportvilág történéseiről, iratkozzon fel az Eurosport napi hírlevelére, és minden reggel házhoz visszük a híreket.

Novak Djokovic már csak egy győzelemre van Federertől és Nadaltól, vagyis a 20 Grand Slam-trófeás klubtagságtól. Kétszettes hátrányból fordítva, szinte már Görögországból hozta vissza a meccset, és 2016 után másodjára is ő lett a Roland Garros bajnoka. Hihetetlen pontok, elképesztő megoldások, érdemes megnézni a meccs összefoglalóját, meg ezt, meg ezt, meg ezt, meg ezt.
A tavalyi furcsa szezon, és a még furcsább Tour de France zárószakasz után, szinte egyből a Roglic-Pogacar visszavágót kezdtük várni, de lehet, hogy ennél még sokkal nagyobb izgalmak is várnak ránk. Összeszedtünk pár nevet, akik bezavarhatnak még a címvédésbe/revansba, Mathieu van der Poel például első háromhetesére készül.
A nagy fordításokról szólva: majdnem csodát tett a foci Eb-n Ukrajna, kétgólos hátrányból pár perc alatt egyenlítettek Hollandia ellen, de végül alulmaradtak a küzdelemben. Egy ismerős arc azonban különösen érdekessé teszi a szomszédaink szereplését, Andriy Shecvchenko, az "ukránok Maradonája" dirigál a srácoknak, a tét pedig hatalmas. Elmondjuk, miért.

TENISZ

Nem túl bonyolult dolog egy Roland Garros-döntő után kitalálni, hogy mi az a hír, ami tényleg kihagyhatatlan egy hírlevélből. Most azonban nem kötelességből vagy megszokásból kerül ide a Novak Djokovic-Stefanos Tsitsipas összecsapásról néhány sor, hanem mert tényleg piszok jó meccs volt.
Az első két szettben a papírforma borult, Tsitsipas a játékával méltó ellenfele lett a nála jóval tapasztaltabb Djokovicnak, és már azt hittük, tévedtünk, amikor arról írtunk, hogy nincs a görögnek fegyvere a szerb ellen. De Djokovic megrázta magát, és úgy fordított, hogy egy szempillantás alatt az ötödik szettben találtuk magunkat. Aztán bumm, máris meccslabda, interjúk, taps. Minden olyan gyorsan történt.
Gyorsan történik, de itt zajlik a szemünk előtt a történelem. Második Garros-győzelem, tizenkilencedik Grand Slam-trófea, és persze megvan az első férfi teniszező az open érában, aki mind a négy majort meg tudta nyerni minimum kétszer. Tsitsipas pedig csalódott volt. "Amit ma tanultam, az az, hogy két szett még nem jelent semmit, az még mindig egy szettre van attól, hogy megnyerd a meccset" - összegzett, és biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben azon lesz, hogy meglegyen az a három szett.
Duplázás a Roland Garroson! A női egyes győztese, a cseh Barbora Krejcikova párosban is megnyerte a döntőt a francia nyílt teniszbajnokságon, 24 órán belül kétszer is trófeát kellett emelgetnie Párizsban.
„Meglepődtem, hogy tudta a nevem, hogy egyáltalán tudta, ki vagyok. Amikor fiatalabb voltam, anyuval mindig teniszt néztünk, és én csodáltam őt. Szerettem az egykezes fonákját, és azt, hogy mennyire erős mentálisan és fizikálisan is.” – Hogy kiről mesélte ezt, és miket mondott még a Garros új (kétszeres) bajnoknője? Eláruljuk ebben a cikkben, sok más kedves érdekességgel együtt.
2018 óta az első trófeáját szerezte az egykori US Open-bajnok. A horvát Marin Cilic megnyerte a 619 ezer euró (214 millió forint) összdíjazású stuttgarti füves pályás férfi tenisztornát, amelynek vasárnapi döntőjében két játszmában kerekedett a harmadik helyen kiemelt kanadai Felix Auger-Aliassime fölé.
Johanna Konta mindössze 3 játékot bukott a nottinghami döntőben, meg is nyerte a 235 ezer dollár (67 millió forint) összdíjazású tornát.

FOCI

Először kezdett győzelemmel az Eb-n az angol válogatott, Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzték a horvátokat.A csapatban csereként pályára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es Eb-n.
3-1-re kikapott története első Európa-bajnoki mérkőzésén Észak-Macedónia az osztrák válogatottól.
Pozitív lett a koronavírus-tesztje Joao Cancelónak, a portugál labdarúgó-válogatott egyik tagjának, aki társaival már Budapesten készül az Európa-bajnokságra, amelyen a címvédő kedden, a Puskás Arénában a társházigazda magyarok ellen kezdi meg szereplését.
CR olyan, mint Nadal
A Juventus és a spanyol válogatott csatára Rafael Nadalhoz hasonlította Cristiano Ronaldót. De hogy miért? Elmondjuk.
Alexis Sánchez sérülés miatt nem állhat a chilei labdarúgó-válogatott rendelkezésére a vasárnap rajtoló Copa America csoportkörében.

MÉG TÖBB SPORT

2021 egyelőre hozza a várakozásokat, Lewis Hamilton és Max Verstappen fej-fej mellett küzd a világbajnoki címért. Az erős kezdés után az utcai pályákon durván visszaesett a Mercedes, Baku különösen pocsékul sikeredett, hiszen egyik pilótájuk sem szerzett pontot. Verstappen szerint csapatának tanulnia kell a múlt hibáiból.
Történelmi magyar vb-érem!
Június 6. és 10. között rendezték a 9-es pool világbajnokságot, amelyen Szolnoki Olivér egészen az elődöntőig jutott, és ezzel a sportág második hazai vb-dobogóját szerezte.
Mark Cavendish nyerte a Belga kör ötödik szakaszát, ahol Remco Evenepoel lett az összetett királya, míg itt a szomszédban Phil Bauhaus behúzta az első és az utolsó szakaszt is a Szlovén körön, ahol a hazaiaké, vagyis konkrétan Tadej Pogacaré lett az összetett győzelem.
A Barcelona tizedszer nyerte meg a BL-t, miután 36-23-ra legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, Kölnben.
Marosi Ádám aranyérmet nyert, ezzel tokiói kvótát szerzett a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A Marosi, Demeter Bence, Bereczki Richárd összeállítású magyar csapat szintén az első helyen végzett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés