Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic végre újra tornát nyert, lemondott a szerbek legendás kapitánya

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/10/2022 - 06:00 GMT+2

Meseszerű búcsú a női kosár világbajnokságon, újra ATP tornagyőztese van Svájcnak.

Serbia's Novak Djokovic reacts after winning the men's singles semifinal tennis match against Russia's Roman Safiullin at the Tel Aviv Watergen Open 2022 in Israel on October 1, 2022. (Photo by JACK GUEZ / AFP) (Photo by JACK GUEZ/AFP via Getty Images)

Fotó: Getty Images

A szerb férfi vízilabda-válogatottat 2013 óta irányító Dejan Savićszombaton lemondott a szövetségi kapitányi posztjáról. A világ egyik legjobb és legszimpatikusabb edzőjével két olimpiát, egy világbajnokságot és három Európa-bajnokságot is nyert Szerbia. A legendás tréner lemondásának hírét Szabó Zoltán kommentálta cikkünkben.
Egyszer már visszavonult az élsporttól, de szerencsére meggondolta magát Lauren Jackson, aki így igazán mesébe illő módon tudta befejezni a pályafutását. A 41 éves ausztrál kosaras a hazai világbajnokságon bronzérmet nyert úgy, hogy a bronzmeccsen 30 pontot dobott, ezzel pedig ő lett a meccs hőse.
Újra van tornagyőztese a svájci férfi tenisznek. Roger Federer utoljára 2019-ben tudott nyerni, de most Marc-Andrea Hüsler a nyomdokaiba tudott lépni. A fiatal svájci ugyan nagyon boldog első győzelmével, de annak már kevésbé örül, ha legendás honfitársával hasonlítják össze.

Foci

Christopher Nkunku tavaly szenzációs szezont futott a Bundesligában, ami után nem is csoda, hogy sokan érdeklődtek utána a nyáron. Végül hosszabbított a Lipcsével, de már akkor lehetett sejteni, hogy nem fog sokáig Németországban maradni. A hírek szerint most megszületett az egyezség a Chelsea-vel, ahova nyáron távozhat a francia.
Kilenc hónappal keresztszalag-szakadása után csatlakozott a Juventus labdarúgócsapatának edzéseihezFederico Chiesa. A 24 éves szélső tavaly nyáron kulcsszerepet játszott az olasz válogatott Európa-bajnoki címében, majd idén januárban, egy AS Roma elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést.
A szezon végén visszavonulGonzalo Higuaín, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami játékosa. A klub hétfőn a honlapján jelentette be, hogy az idény végén felhagy a futballal a 34 esztendős argentin csatár, aki 2020 óta játszik a tengerentúlon.

Tenisz

Novak Djokovic Tel-Avivban megszerezte az első tornagyőzelmét Wimbledon óta. A szerbnek már nagyon kellett a siker, hogy újra felépítse az önbizalmát. Az egész héten nem vesztett szettet, ráadásul saját elmondása szerint nagyon élvezte végig a játékot.
Iga Swiatek már előre jelezte, hogy az ITF és a WTA mennyire nem könnyíti meg a női teniszezők dolgát azzal, hogy közvetlenül egymás utánra szervezte le a WTA döntőt és a Billy Jean King Kupát. A lengyel világelső emiatt kénytelen volt lemondani az utóbbin való szereplését.
Elkészültek a legfrissebb világranglisták. A nőknél legjobb magyarként Bondár Anna 61. A legjobb továbbra is óriási előnnyelIga Swiatek. A férfiaknál sincs változás az élen, de a második helyre feljött Rafa Nadal, aki megelőzte Casper Ruudöt.
Az ötödik helyen kiemelt Andrey Rublevnyolcaddöntőbe jutott az 1,9 millió dollár (820 millió forint) összdíjazású keménypályás asztanai férfi tenisztorna hétfői játéknapján.
A negyedik helyen kiemelt amerikai Frances Tiafoe két játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szabadkártyával versenyző Uchiyama Yasutakát a 2,1 millió dollár (900 millió forint) összdíjazású keménypályás tokiói férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn.

Kerékpár

A Quick-Step olasz versenyzője, Davide Ballerinimagabiztosan nyerte a 103. Coppa Bernocchit Legnanóban. A mezőnyhajrában az új-zélandi Corbin Strong (Israel - PremierTech) lett a második, míg Stefano Oldani (Alpecin) a harmadik Ballerini mögött. A magyar bajnok Valter Attila a főmezőnnyel ért célba.
Olav Koolj, a Jumbo-Visma sprintere nyerte a Münsterland Giro egynapos versenyt Németországban. A technikás körpályán a négy fővel dolgozó Jumbo tökéletes felvezetést csinált, a hátulról induló Philipsen-Jakobsen párosnak esélye sem volt utolérni a fiatal hollandot, de rajtuk kívül is több nagynevű sprinter végzett a vert mezőnyben.

Még több sport

Meglepetést hozott a snooker British Open döntője, hiszen az előzőleg esélytelenebbnek tartott Ryan Day egészen remek játékot nyújtott, és 10-7-re legyőzte Mark Allent. Day ezzel élete legnagyobb tornáját nyerte és élete legnagyobb pénzdíját tehette zsebre, visszakerült a világranglista első 16 helyezettje közé, és kvalifikált a Bajnokok Bajnokára.
Adam Peatyvisszatér a medencébe. A britek mellúszó klasszisa idén sérülés miatt kihagyta a budapesti világbajnokságot és a római Európa bajnokságot is, de most Melbourne-ben indul a rövidpályás világbajnokságon.
A Philadelphia Eagles 29-21-re legyőzte otthon a Jacksonville Jaguars együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) negyedik játékhetének vasárnapi játéknapján, így a mezőnyben egyedüliként továbbra is százszázalékos. Londonban a Minnesota VikingsNew Orleans Saints volt a liga 100. külföldön rendezett meccse.
Meghalt Rébeli-Szabóné Vincze Edit, az 57 éves Európa-bajnok, Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes vízilabdázó szombaton hunyt el. A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának hétfői híre szerint Vincze Edit meghatározó szerepet vállalt a női vízilabdasport magyarországi kialakulásában és első sikereiben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés