Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic mint áldozat? Nadal nélküli US Open? Ricciardo hoppon marad?

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/08/2022 - 06:32 GMT+2

Három kérdés szerepel a címben (Esterházy Péter egy egész fejezetet meg tudott írni csak kérdő mondatokból a Kis Magyar Pornográfiában), hírösszefoglalónkban a renitens Ernests Gulbisról, öt, a szezon végén visszavonuló nagy bringásról és Dzsudzsák Balázsról is olvashattok.

Novak Djokovic a megnyert trófeái számát nem növelheti a US Openen

Fotó: AFP

Iratkozzatok fel az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken, hogy az összefoglalóink már kora reggel a postafiókotokban várja, hogy megkezdjétek a napot!
"Nem lenne fair, ha Djokovic a politika áldozata lenne a GOAT-vitában" – nyilatkozta Ivan Lendl, egykori klasszis teniszező. A Covid elleni oltottság sok mindent eldönthet a nagy hármas versenyében. Lendl Djokovic eddig elveszített Grand Slam-döntőiről nem beszélt, ahogy arról sem, hogy mi lenne, ha a politika mindenki más életéből is kiszállna.
Folytatódik az F1-es pilótakeringő, a középmezőnybeli csapatoknál teljes a káosz pilótafronton. Az Alpine hiába adott ülést Oscar Piastrinak, a jelek szerint az ausztrál tehetség a McLarennél kezdi meg a profi pályafutását, így viszont Daniel Ricciardo hoppon maradhat. Még csak kétszer írtuk le azt a szót, hogy pilóta (most már háromszor). Csak a Pilóta keksz maradjon forgalomban!
A kerékpársport olyan egyéniségei hagyják abba a versenyzést a szezon végén, mint Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Alejandro Valverde, Richie Porte és Philippe Gilbert. Sajnos már csak a múlt részei lesznek, "mint Alexandria könyvtára, mint a Rodoszi kolosszus, vagy mint a diszkózene, ennyi volt." – ahogy Jackson mondta a Gilmore girls-ben.

FOCI

A 352 magyar foci podcast túl van az első bajnoki fordulón, és megnéztünk a héten három további európai kupameccset a Ferencváros, a Kisvárda és a Fehérvár részvételével. Kollágáink beszélgettek az újonnan felröppent hírekről Dzsudzsák Balázs és a válogatott kapcsán, megnéztük, lesz-e focista Felcsúton Kleinheisler László, majd végigrobogtunk a második forduló meccsein. Végül hoztunk néhány bold tippet.
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással sújtotta a Ferencvárost a Slovan Bratislava elleni sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtezős párharc alatt történt szurkolói rendbontások miatt. "Az istókját!" – kommentálná az esetet Sheldon Cooper a Big Bang Theory-ból.
Vesekő miatt megműtötték Eric Maxim Choupo-Motingot, a Bayern München kameruni labdarúgóját. Egyelőre nem világos, hogy a kameruni válogatott középcsatár mikor állhat ismét edzésbe.

TENISZ

Rafael Nadal a Twitteren közzétett rövid üzenetben hozta nyilvánosságra, hogy nem indul a montréali ATP-tornán, amely a hónap végi US Open egyik fontos felkészülési versenye. A korábbi világelső július eleje óta nem lépett pályára, amikor Wimbledonban sérülés miatt visszalépett a Nick Kyrgios elleni elődöntős mérkőzéstől.
"Sport ez egyáltalán, vagy nem is tudom, mi a szar, valami főúri lakoma?!" - a korábbi világranglista-10. Ernests Gulbis 33 éves korára sem komolyodott meg túlságosan. Az utóbbi hetekben is inkább a viselkedésével, mintsem a lehengerlő teniszével hívta fel magára a figyelmet, aminek rendszerint a mérkőzésvezetők látják a kárát.
Az első négy helyen kiemelt játékos jutott az elődöntőbe a mexikói Los Cabosban zajló, 822 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfi tornán. A csütörtöki negyeddöntőben az orosz Daniil Medvedev, a kanadai Felix Auger-Aliassime, a címvédő brit Cameron Norrie és a szerb Miomir Kecmanović is két szettben győzött.
picture

ATP Los Cabos: Medvedev tükörsima győzelemmel elődöntős

A harmadik helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz feladta a nyolcaddöntőjét a Washingtonban zajló keménypályás tornán. A meccs után az amerikai elmondta, szégyelli, hogy 2 óra 15 perc után így kellett döntenie.
A második helyen kiemelt Udvardy Panna elődöntőbe jutott a romániai Jászvásáron (Iasi) zajló 115 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tornán.
picture

ATP Washington: Fritznek fel kellett adnia Evans ellen

MÉG TÖBB SPORT

A Bahrain szlovén versenyzője, Matevž Govekar nyerte a Vuelta a Burgos pénteki szakaszát. A 20 éves Govekar két hónapja került fel a profik közé, ahol most meg is szerezte az első győzelmét. Pavel Sivakov továbbra is vezeti az összetettet.
picture

Újabb sikeres szökés a Burgos-i körön, Govekar először nyert a profik között

Íme az év utolsó háromhetesének, a 77. Vueltának a teljes útvonala és szakaszainak szintrajza. Az idei spanyol körverseny augusztus 19-én, pénteken kezdődik Utrechtben és Madridban ér véget szeptember 11-én, vasárnap. Minden szakaszt elejétől a végéig közvetítünk majd az Eurosport 1-en, és ahogy a Tour de France alatt megszokhattátok, reklámok nélkül az eurosport.hu-n!
picture

Már csak két hét a rajtig: Mutatjuk a 2022-es Vuelta teljes útvonalát!

2012. augusztus 4. a brit atlétika, sőt, talán az egész brit egyetemes sport történetének legelképesztőbb, legcsodálatosabb estéje volt. Ez volt az a nap a londoni olimpián, amikor Greg Rutherford, Jessica-Ennis Hill és Mo Farah 45 percen belül szerzett három aranyérmet, mindezt 80 ezer extázisban ünneplő, javarészt hazai néző szeme láttára.
Tíz évig járta Neil Robertsonnal a profi snookervilágot, most pedig már ő maga is a Main Tour tagja. A 27 éves Ryan Thomerson életében érdekes fordulat következett be, amikor a zajos motokrosszról a csöndes snookerre váltott, és bár előbbiben sikerekben gazdag juniorkarriert futott be, utóbbiban immár a világ legjobbjai ellen léphet asztalhoz a következő két szezonban, így aligha bánja döntését.
Az Oroszországban kilenc év börtönbüntetésre ítélt Brittney Griner amerikai csapatának, a Phoenix Mercurynak a mérkőzése csaknem egyperces csenddel kezdődött a csütörtöki ítélethirdetés után.
A WTCR-t szervező Discovery Sport Events és a TCR-kategóriát létrehozó WSC is meglepve értesült arról, hogy a Lynk & Co és a kínai márka autóit versenyeztető Cyan Racing visszalépett a túraautó-világkupa teljes 2022-es hátralévő szezonjától. A két szervezet hivatalos közleménye szerint ők úgy érzik, megfelelő javaslatot tettek le a bajnokságban résztvevők asztalára.
Közleményben reagált a Lynk & Co és a Cyan Racing váratlan kiszállására a Goodyear, kínaiak és a svédek által biztonsági kockázatnak tartott gumik gyártója. A WTCR hivatalos beszállítója szerint csak az extrém körülmények okozták a vallelungai sorozatos problémákat, és biztosak benne, Franciaországban nem lesz gond. Ezért továbbra is az eddig használt gumikat hozzák.
Kopasz Bálint és Rendessy Eszter bejutott a szombati döntőbe a királyszámban, K-1 1000, illetve K-1 500 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.
A hóvégi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott – Hanga Ádámmal a soraiban - 89-88-ra legyőzte Georgiát pénteken Kecskeméten.
Elsőként Polgár Judit, a sakktörténelem legjobb női játékosa kapta meg a FIDE Icon-díjat. A most első ízben átadott díjat Polgár Judit pénteken este a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnökétől, Arkady Dvorkovichtól vehette át.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés