Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic megkönnyebbült, Hamilton és Verstappen közt kitört a balhé

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/09/2021 - 09:04 GMT+2

Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Novak Djokovic és Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

A hétfő főleg a US Open döntő visszhangjáról szólt, de a Forma-1-ben is felforrtak az indulatok.
Az év utolsó Grand Slamének döntőjéről mindenkinek megvolt a véleménye, de napi összefoglalónkban írunk a fair play sajátos értelmezéséről és a Forma-1-ben kibontakozó konfliktusról is. Aki inkább e-mailben olvasná el a legfontosabb híreinket, iratkozzon fel az Eurosport napi hírlevelére!
Naptári Grand Slamet ugyan nem láthattunk, ennek ellenére (vagy éppen ezért) bőven volt miről beszélni Daniil Medvedev és Novak Djokovic US Open döntője kapcsán. Ezt tette meg a Hosszabbítás podcast két műsorvezetője, a meccset közvetítő Szabó Gábor társaságában.
Beszélünk időnként „fair play”-ről, vagy méltányosságról, esetleg sportszerűségről. De mik ezek az íratlan szabályok és miért várjuk el, hogy mindig, minden játékvezető ugyanúgy értelmezze őket? Ennek a kérdésnek jártunk utána.
Nagy visszatérést láthattunk a hétvégi monzai F1-es nagydíjon, a McLaren emberemlékezet óta először nyert futamot. Pedig a csapat már régóta jó úton jár az élmezőny felé, Daniel Ricciardo sikere csak egy újabb lépés számukra.
Daniel Ricciardo és a kötelező elemmé vált cipőből kortyolás

Tenisz

Lehet valaki megkönnyebbült egy történelmi lehetőség elszalasztását követően? Nos, Novak Djokovic nyilatkozatából úgy tűnik, igen. És hogy mitől tart a győztes Medvedev? Ez is kiderült a döntő után adott interjúkból.
A finálé történéseiről az Eurosport szakértőinek is volt véleménye. Mind egyetértettek abban, a döntő elsősorban mentális kérdéseken dőlt el.
Nyilatkozott Medvedev edzője, Gilles Cervara is, aki szerint tanítványa az utóbbi hónapokban megtalálta azt a tüzet, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Djokovic-szintű riválisokat legyőzzön fontos meccseken.
Emlékezetes döntő volt, káprázatos megoldásokkal. Ha láttátok, ha nem, mindenképpen ajánljuk újraélni a leglátványosabb ütéseket. Sőt, ha már belekezdtek, az egész torna leglátványosabb megoldásait se hagyjátok ki!
Kijött hétfőn a friss világranglista is, az elmúlt hetek történései pedig hoztak néhány érdekes változást.

Foci

Rájár a rúd a Barcelonára. Messi távozása mellett a sérülések is alaposan keresztbe tesznek a csapatnak, Sergino Dest, Ousmane Dembélé, Ansu Fati és Sergio Agüero mellé egy újabb támadó csatlakozott a harcképtelenek közé.
Szokatlan megoldást választottak a Fradi női csapatánál, hiszen a múlthéten menesztett vezetőedzőt a játékoskeret egyik tagja váltja.
Befejezi pályafutását Szenegál egyik legismertebb játékosa, Demba Ba. Aki a Newcastlenél vagy a Chelseanél töltött idejéből emlékszik rá tudja, hogy ha betalált, az ritkán volt kis gól.

Kerékpár

Hazai pályán nyertem meg egy ekkora versenyt úgy, hogy végig bírtam Evenepoel tempóját, pedig az utolsó kör már tényleg rosszul esett."
- Nyár eleje óta szárnyalnak a Bahrain versenyzői, a legutóbbi nagy eredményt pedig Sonny Colbrelli szállította, aki hazai pályán lett Európa-bajnok.
Mondjuk a verseny hajrájáról az ezüstérmes Evenepoelnak a befutót követően még nagyon más véleménye volt, aminek a célban elég élesen hangot is adott. Később aztán már lehiggadva nyilatkozott.

Még több sport

A hétvégi Forma-1-es olasz nagydíjnak Ricciardo győzelme mellett legalább olyan fontos pillanata volt Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése, ami mindkét versenyző kiesését eredményezte. A Mercedesnél meglehetősen indulatosan reagáltak az esetre.
Az esettel a nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozott. A média szerint a baleset végre felszínre hozta a két bajnoki esélyes egymás iránti ellenszenvét.
Ha az országod munkaszüneti napot rendel el a tiszteletedre, akkor tudhatod, hogy valami hatalmasat értél el. Mondjuk megnyerted hazád első olimpiai aranyát, mint Flora Duffy.
Túrautók Pauban? A dél-franciaországi városi helyszín a 2000-es évek elején volt utoljára állandó része a WTCC naptárának, és vannak arra utaló jelek, hogy ezt az együttműködést újraéleszthetik.
Hanga Ádám nyáron nem túl szép körülmények között távozott a Barcelona kosárcsapatától és került a nagy rivális Real Madridhoz. Most azonban a Szuperkupa megnyerésével nemes módon állt bosszút.
picture

Főszerepben a dühből atomjaira tört, az elszervált vagy a papírként összehajtogatott ütők

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés