Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic kifizetetlen számlája, magyar kajakos sikerek, és egy elképesztő fordítás

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/08/2022 - 07:52 GMT+2

Novak Djokovic a jelek szerint mégsem fizetné meg az oltatlansága árát, a US Openen is belesodródott egy se veled, se nélküled sztoriba. Szombaton már érmet is osztottak a Kanadában zajló kajak-kenu vb-n, a magyarok pedig nem okoztak csalódást, két aranyat és két bronzot egyből összelapátoltak.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

A Nottingham Forest szurkolói 23 évet vártak arra, hogy kedvenc csapatukat ismételten a Premier League-ben láthassák. A hetvenes-nyolcvanas évek aranykorszakát követően a klub megállíthatatlanul zuhant lefelé, megjárta a másod- és a harmadosztályt, és az előző év sem épp úgy indult, hogy a végén ünnepelni fognak, 108 éve nem kezdtek annyira rosszul bajnokságot. Történetükhöz számtalan érdekesség fűződik, mint például az első sípcsontvédő, az első sípszó, de azt is megírtuk, melyik az a becenév, amit jobb elkerülni.
„A testemmel kapcsolatban meghozott döntésem ugyanis fontosabb, mint bármely cím, amit megszerezhetek” – mondta Novak Djokovic azt követően, hogy az oltatlansága miatt kénytelen volt kihagyni az Ausztrál Opent. Az azóta eltelt időszakban a 21-szeres Grand Slam-bajnok két nagyobb tornáról lemaradt, és a montreali 1000-es versenyen sem vehet részt. A US Open kapcsán viszont továbbra is folynak a találgatások: Djokovic gőzerővel edz, edzője szerint pedig az is elképzelhető, hogy egy speciális vízum megnyitja előtte a kapukat.
Egy percig sem gondolkozott, hogy elfogadja a Quick-Step ajánlatát, és azt is megígérte, hogy a sajtóval ellentétben sosem fog Mark Cavendish utódjaként hivatkozni magára. Tim Merlier küszöbön álló csapatváltása hónapok óta nyílt titok, nemrég viszont hivatalosan is bejelentették, hogy három évre aláírt Patrick Lefevere csapatához. Döntésében szerepet játszott, hogy a Quick-Stepnél általában jó dolguk van a sprintereknek, és az sem zavarja, hogy Fabio Jakobsen személyében egy komoly riválissal is meg kell küzdenie.

Foci

Albus Dumbledore-nak minden évben új sötét varázslatok kivédése tanárt kellett kineveznie azt követően, hogy a pozícióra bejelentkező Voldemort önéletrajzát nem tartotta meggyőzőnek az iskolaigazgató. Kicsit hasonló helyzetbe került a Chelsea is a kilences mezszám kapcsán: hiába próbálkoztak sokan, köztük klasszis játékosok, valahogy rendre túl nagynak bizonyult a mez, és végül megszégyenülten kullogtak haza. Thomas Tuchel szerint ma már nem is nagyon akarnak hozzáérni a kilences mezhez a játékosok, mivel tartanak az átoktól.
A kilenceseket sújtó átok ellenére a Chelsea 1-0-ra nyert az Everton vendégeként, a győztes gólt Jorginho szerezte meg. Egészen fantasztikus sikerrel, 4-1-es kiütéssel és Kulusevski-show-val kezdett a Tottenham, a tavaly ezüstérmes Liverpool viszont csak 2-2-es döntetlent ért el az újonc Fulham ellen.
Nem kellett sokat várni a Bundesliga első nagy rangadójára: a Borussia Dortmund hazai pályán fogadta a Bayer Leverkusent, és a hazaiak Marco Reus találatának köszönhetően otthon tartották a három pontot.
Magyar szempontból erősen indult a német bajnokság: Schäfer András és Sallai Roland csapata is magabiztos győzelemmel kezdte a szezont.
Ha hív a kötelesség, nincs mese, menni kell. Mohamed Buya Turay még a saját esküvőjét is beáldozta annak érdekében, hogy megfeleljen klubcsapata, a Malmö elvárásainak. A sztoriban pedig az a legszebb, hogy a lagzit így is megtartották, csak épp a vőlegény nélkül, akit a bátyja képviselt az eseményen.

Tenisz

Alexander Zverev először beszélt nyilvánosan az 1-es típusú cukorbetegségéről, amely négyéves kora óta meghatározó az életében. A német teniszező természetesen nem minden cél nélkül beszélt a betegségéről: szeretne nagyobb figyelmet irányítani a problémára, ezért az alapítványán keresztül hasonló helyzetben lévő gyerekeknek és fiataloknak segítene.
Kiváló hír, hogy Bondár Anna selejtező nélkül is főtáblás lesz a torontói tenisztornán, ahol a világranglista 30. helyén álló Elise Mertens lesz majd az ellenfele.
Komoly kis műszakot tolt le Nick Kyrgios a washingtoni tenisztorna pénteki napján, az eső miatt két meccsen is pályára kellett lépnie. Reilly Opelkát viszonylag simán legyőzte, Frances Tiafoe-val szemben azonban öt meccslabdát hárítva jutott tovább.

Kerékpár

Vas Blanka csapata, az SD-Worx a második helyen végzett a Postnord Vårgårda WestSweden nevű svéd többnapos verseny 35.6 kilométeres csapatidőfutamán. A Trek tekerte a legjobb időt (44:56), igaz, az SD-Worx eggyel kevesebb versenyzővel állt rajthoz. Blanka korábban leszakadt, így az ő ideje nem számított a végeredmény szempontjából.
Joao Almeida nyerte a Vuelta a Burgos szombati, hegyi befutós szakaszát, de, miután Pavel Sivakov csak 7 másodpercet kapott, így megnyerte az összetettet. A Vueltára készülő Almeida az astanás Lopez előtt győzött a zárónapon, és a második helyen zárt összetettben.

Még több sport

Komoly feszültséget okoz az orosz és a fehérorosz sportolók elleni szankció a műkorcsolyázók között, ugyanis – mivel 2022-ben nem vehettek részt a világbajnokságon – csak 1-1 helyet szereztek a következő világversenyre. (És ezt is csak akkor tölthetik be, ha addigra feloldják a felfüggesztésüket.) Az érintetteket váratlanul érte a döntést, kisebb-nagyobb indulattal reagáltak vérmérsékletük szerint, ezekből szemezgettünk.
Neil Robertson úgy döntött, idén is kihagyja a szezon első versenyeit, pontszerző tornán pedig legközelebb majd csak október közepén, az Észak-Ír Openen láthatjuk. Igaz, a 2022/23-as snookeridényt már korábban elkezdi a 2010-es világbajnok, akinek tavaly nagyon is kamatozott a hosszabb holtszezon.
Egy kapitális fordítással szerezte meg a pole pozíciót Nestor Girolami az Anneau du Rhinen, az argentin versenyző két és fél tizedről jött vissza. Michelisz Norbi csapattársát segítve is szerzett egy fordított rajtrácsos harmadik helyet, és ugyanezen a futamon Rob Huffé lesz a második kocka. Tassi Ati az ígéretes előzmények után sajnos csak 11., Nagy Dani 12. lett.
Mutatjuk is, melyik körrel szerezte meg Girolami a pole-t: a hondás versenyző rengeteget kapott az első szektorban, a pálya második felén viszont elképesztő nagyot ment, és ledolgozta a hátrányát.
Erősen kezdtek a magyar kajakosok a Halifaxben zajló világbajnokságon: Kopasz Bálint 1000 méteren, a Kiss Blanka-Lucz Anna kettős 200 méteren ért célba elsőként. A kenusok között Bragato Giada és Nagy Bianka párosa 200 és 500 méteren is bronzérmes lett, így az első döntős napot négy éremmel zárta a magyar csapat.
Wagner-Gyürkés Viktória új egyéni csúcsot futva a 14. helyen végzett szombaton női 3000 méteren a lengyelországi Gyémánt Liga-versenyen, Chorzówban. A mezőnyből sok atléta, még a győztesek közül is többen ott lesznek hétfőn Székesfehérváron a Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjon.
Joseph Bramlet nem áll túl jól a Wyndham Championshipen, ennek ellenére egy bravúros megoldásra futotta az erejéből. A 16-os, par 3-as szakaszt egyetlen ütéssel megoldotta, vagyis egy hole-in-one-nal kozmetikázta a napi teljesítményét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés