Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic furcsa társaságba került, megújulás előtt a magyar vízilabda-válogatott

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/09/2021 - 07:46 GMT+2

Az Eurosport napi hírösszefoglalója.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Szokásos összefoglalónkban ajánljuk a magyar pólóválogatott jelenéről és jövőjéről írt hosszú cikkünket, és még sok minden mást, többek között egy furcsa történetet Oroszországból, illetve egy hasonlóan érdekes Tsitsipas-nyilatkozatot.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot, ezen a linket tudtok feliratkozni a napi hírlevelünkre.

Első ránézésre elég kaotikusnak tűnik a 2021-es világbajnoki útvonal, még szerencse, hogy van, aki betéve tudja minden zugát. Jasper Stuyvenrészletesen el is mondta, mit kell tudni az emelkedőkről, melyek a pálya nehézségei, hol lehet majd megnyerni a versenyt, és mi lehet az ideális stratégia Wout Van Aert győzelméhez.
A generációváltás mindig kényes feladat, hiszen nehéz megtalálni az ideális arányt a rutinosabb játékosok és a feltörekvő fiatalok között. Märcz Tamás szövetségi kapitánynak ezzel a dilemmával kell most szembenéznie a férfi pólócsapat újraépítése során, szerencsére nem csak visszavonulók, de ígéretes tehetségek is akadnak.
Novak Djokovic időnként a pályán és azon kívül is képes megosztó dolgokat csinálni, ezúttal egy boszniai út miatt vették elő a lapok. A világelső ugyanis nem csak a piramisokat látogatta meg, amely lassacskán hagyomány lesz nála, de olyan ember társaságában mutatkozott nyilvánosan, akinek finoman szólva is sötét a múltja.

Tenisz

Az nem volt titok, hogy Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev nem szívlelik egymást, és adott esetben szívesen odaszúrnak a másiknak egy-egy csípős megjegyzéssel. Most viszont, hogy csapattársak lesznek a Laver-kupában, talán nem ez a legokosabb taktika a görögtől.
Az Indian Wells-i tornát a mostani szezonban szerencsére nem kellett eltörölni, a szokásos március helyett azonban októberben rendezik meg. Várhatóan lesznek nagy hiányzói a versenynek, egyet már most megnevezhetünk: Naomi Osakaugyanis bejelentette, kihagyja az 1000-es tornát, amit 2018-ban egyszer már megnyert.
Caroline Wozniacki már a tavalyi Ausztrál Openen elbúcsúzott a tenisztől, de tervben volt egy gálamérkőzés is, amelyen egy Serena Williams elleni meccsel köszönt volna el a nézőktől. Aztán a koronavírus mindent újratervezett, így a találkozó elmaradt, de kijelölték az új gálameccs időpontját és a leendő ellenfelét is.
Hol van már az idény elején mutatott forma? Aslan Karatsev a nur-szultáni versenyen első kiemeltként esett ki a torna második fordulójában, két szettben kapott ki világranglista-84. ellenfelétől.

Foci

Gólkirály volt már, európai aranycipős még nem, de a 2020/21-es idényben ezt is kipipálta Robert Lewandowski, aki 41 bajnoki találatával Gerd Müller legendás rekordját is megdöntötte. Nem csoda, hogy Oliver Kahn és Julian Nagelsmannegy emberként dicsérte a lengyel támadót, előbbi még azt sem zárja ki, hogy az előző idényben elért gólcsúcsát is túllövi.
Nemrég szívműtéten esett át Kingsley Coman, a beavatkozás azonban kevésbé volt drasztikus, mint azt első hallásra gondolnánk. Olyannyira nem, hogy a francia válogatott támadó már edzésbe is állt, igaz, az szóba sem jöhet, hogy a hétvégén pályára lépjen.

Még több sport

Négy arany, három ezüst és egy bronz: Nagy-Britannia kimondottan sikeres olimpiát zárt úszásban, ennek ellenére mégsem minden rózsás a szigetországban. Hogy milyen veszély leselkedik a brit úszósportra, ebben a cikkben írtunk.
Mi történik akkor, ha a doppingminták újraellenőrzésekor kiderül, hogy az egyik érmes doppingolt? Mi sem egyszerűbb: a mögöttük végző, aktuális tudásunk szerint tiszta sportoló egyel előbbre lép, és ha a dobogóra nem is állhatott fel fizikai valójában, hivatalosan érmesnek számít. Küzdősportokban viszont, ahol több bronzérmet kiosztanak, érdekes forgatókönyveket ír néha az élet, ha pedig Oroszország is a képbe kerül, a legvadabb sztorikra is fel kell készülni.
Révész Bulcsú villámrajtot vett, két trófeával kezdte az évet. A fiatal magyar snookeres a versenyeken szerzett tapasztalatairól és élményeiről beszélt.
Már ezen a hétvégén beveti a Ferrari az új, továbbfejlesztett motort, ennek viszont ára van: mivel ez lesz a negyedik erőforrás, amit Charles Leclerc felhasznál a szezonban, csak a mezőny legvégéről kezdheti meg az Orosz Nagydíjat. Ha jól működik, akár még így is pontot szerezhet a monacói, a szocsi pályán sokat számít a szélárnyék, amit talán az extra lóerőkkel kihasználhat.
A monacói versenyhétvégék nagyon sok tekintetben eltérnek a hagyományos F1-es futamoktól, már eleve azzal, hogy egy versenyzésre teljesen alkalmatlan pályára terelik fel a világ legjobb pilótáit. Most egy picit mégis „normálisabb” lesz, már ami a lebonyolítást illeti, ugyanis bejelentették: szakítanak a csütörtöki szabadedzések hagyományával, és a következő idénytől ugyanúgy péntek-szombat-vasárnap ritmus lesz a menetrend.
A Haas bejelentette, hogy a következő idényre is marad a Mick Schumacher-Nikita Mazepin kettős. Így már csak egy autó ülése eladó, az Alfa Romeónál még kérdéses, ki lesz Valtteri Bottas csapattársa.
Még mindig F1 (bár ez már az utolsó hírünk mára): megvalósul a Liberty Media nagy álma, 2022-től jöhet a miami futam. Ezt egy ideje már tudtuk, ám most az is kiderült, hogy mikor debütál a pálya a következő idényben.
Ezen a héten a világ legjobb íjászai (legalábbis akik hajlandóak voltak beoltatni magukat) Yanktonban küzdenek meg a világbajnoki címért. Hogy kik nyerhetik meg a versenyt és miért érdemes nézni, azt ebben a cikkben foglaltuk össze.
64 éves korában elhunyt Jüri Tamm kalapácsvető, aki az 1980-ban dobott 80.46-os eredményével pár percig a világ legjobb eredményével rendelkezett. Tamm rekordját a két héttel ezelőtt elhunyt Yuriy Sedykh és a nagy rivális Sergey Litvinov egyaránt megdöntötte, ám ő is komolyat javított a saját csúcsán, 84.40-ig jutott a pályafutása során.
Az Egyesült Államok olimpiai és paralimpiai bizottsága kötelezővé tette sportolói számára a koronavírus elleni védőoltást a jövő februári, pekingi téli olimpiára. Egy pici, apró kiskaput azért nyitva hagytak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés