Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic és Vingegaard visszatért, jön a Szingapúri Nagydíj

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/09/2022 - 06:17 GMT+2

Interjút szemléztünk Juan Martin Del Potróval, jöttünk pár hírrel a katari világbajnokságról és a kézilabda Európa-bajnokságról. Hoztunk két podcastot is, beszámolunk az afgán kerékpározó nők helyzetéről, és kiszámoljuk, hogy lehet világbajnok Max Verstappen.

Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Érzelemdús interjút szemléztünk Juan Martin Del Potróval. A 2009-es US Open bajnok, korábbi világranglista 3. argentin februárban vonult vissza, aki látta, nem felejti azt a Buenos Aires-i búcsúmeccset. Lassan egy éve, hogy visszavonult, de még mindig nem tudja, mi van másnap. Talán már egy fájdalommentes hétköznappal is elégedett lenne. Hát hiába, a sztárok élete sem csak játék és mese.
A világbajnoki aranyérem gyakran csak egy „túl narancssárga” mezen vagy egy kicsit hosszabb zoknin múlik. Káprázatos 2022-es teljesítményére tett koronát a holland Annemiek van Vleuten, hiszen a hétvégén megnyerte az országúti kerékpár-világbajnokság mezőnyversenyét. Kis híján elvették tőle az aranyérmet, meglehetősen furcsa indokokkal. Végül „megúszta” egy kis pénzbüntetéssel.
A foci állt két, csütörtökön megjelenő podcastunk középpontjában is. A 3-5-2 a záruló Nemzetek Ligája mellett a hétvégi bajnoki fordulókkal és a Fradi jövőheti EL-szereplésével is foglalkozott. A Hosszabbítás a válogatott szereplése mellett a szokásos Ácsi rovattal jött, benne Eliud Kipchoge világcsúcsával és a női kézilabda-válogatott keretével, amiből hosszú idő után kimaradt Tomori Zsuzsanna.

Foci

Újabb részletek derültek ki a katari labdarúgó-világbajnokságon való szurkolói részvételről. Sok pénz biztosan kell, mert hát nem olcsó ország, oltás azonban biztosan nem.
Persze alakul a buli Katarban amúgy is, aktuálisan a dán válogatott meze körül. „Nem kívánunk láthatóak lenni egy tornán, ami emberek ezreinek életébe került” – fogalmazta meg a sportszergyártó, amelyik fekete mezt gyártott Christian Eriksenéknek. Más kérdés persze, hogy talán látni sem fogjuk, ez ugyanis csak a harmadik szerelésük.
Nem kell persze Katar, hogy a foci árnyoldalát lássuk. A 2008-as Európa-bajnokság bronzérmese, az orosz Diniyar Bilyaletdinov sem kerülte el az általános mozgósítást. Besorozták a háborúba. Szomorú történet az övé.
Végül egy fantasztikus párhuzam. 110 év után Harry Kane tudta megtenni ugyanazt, amit még az első világháború előtt Schlosser Imre.

Tenisz

Nehéz év vége felé halad Novak Djokovic, aki a wimbledoni döntő óta először most csütörtökön lépett pályára Tel-Avivban. A volt világelső két Grand Slam-tornát is kénytelen volt kihagyni az idén, de vállalja tettei következményeit. Azért még bízik abban, hogy ott lehet az év végi torinói világbajnokságon. Ha pedig már pályára lépett, meg is nyerte első meccsét.
Casper Ruud a US Open után is jó formában: már a legjobb nyolc között van Szöulban.
Szófiában nyert Holger Rune, nem is akárkit verve jutott a nyolc közé.
Ugyanott kiesett Pablo Carreño Busta, a svájci Marc-Andrea Hüsler verte nagy csatában.
Végül a pármai női verseny: Babos Tímea páros küzdelmei is véget értek, így kiesett minden magyar versenyző.

Kerékpár

Vingegaard visszatért! Az idei Tour de France győztese, Jonas Vingegaard nyerte a horvát kör harmadik szakaszát. A dán kerékpáros a párizsi finálé óta nem ült nyeregben versenyen, most pedig ő bírta legjobban a hegyi befutót. Összetettben továbbra is az olasz Jonathan Milan vezet.
De már készülünk az év végére, egyre sűrűsödnek az átigazolási hírek. A mostani legnagyobb dobbantás mindenképpen az Ineosé lehet, amely le akarja akasztani Remco Evenepoelt. Vajon ez mennyire igaz? Egyáltalán „örülünk, Vincent”?
Kerékpáros blokkunk végére egy szomorú hír. Nem tudják garantálni a versenyzők biztonságát, ezért külföldön rendezik meg az afgán női bajnokságot. Durva módszerekkel élnek ad versenyt ellenzők.

Még több sport

Három meccs, három vereség: ez a PICK Szeged mérlege a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Kiel otthonában persze nem szégyen kikapni, főleg, ha ilyen kapusteljesítmény fogadja őket, mint Tomáš Mrkva.
Szingapúrban indul pénteken a F1 hétvége. Összeszedtük hát a távol-keleti futam legemlékezetesebb történeteit, mondjuk, amikor Nelson Piquet a falnak ütközött. Emlékezetes hétvége lehet ez is, ha Max Verstappen megnyeri a futamot és ezzel akár az év végi világbajnokságot is. Mutatjuk, mi kell ehhez pontosan.
Napi összefoglalónk végén néhány rövidhír, érdekesség:
Mark Allen csütörtök délután bejutott a snooker British Open harmadik fordulóba, mégis feltűnt egy dolog, ami nem a játékával függ össze: szinte rá sem lehet ismerni.
Szalay Balázs és Bunkoczi László rajthoz áll a marokkói a tereprali-vb marokkói állomásán október elején. Az évben eddig két verseny ment le: az év eleji Dakar-rali, és a Abu Dhabi Desert Challenge.
Fokozódik a nemzetközi helyzet: Kanada hazarendelte a KHL-ben hokizó sportolóit.
Végül egy halálhír: meghalt Bodó Andrea, az 1956-os tornász csapat olimpiai bajnoka.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés