Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csoportmásodikként zártak a magyarok az NL-ben, Európán kívüli BL-meccsekről tárgyal az UEFA

Kálmán Laci

Publikálva 27/09/2022 - 06:29 GMT+2

Roger Federert még mindig nem engedtük el teljesen, megírtuk, mennyire jó volt, hogy ilyen módon búcsúzott. Foglalkoztunk az UEFA állítólagos tervével, mely szerint Európán kívülre vinnének egyes BL-meccseket. Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Nemzetek Ligája: Magyarország - Olaszország

Fotó: MTI

Mathieu van der Poel pénzbüntetést kapott a szállodai affér miatt. Elmarad a Fury-Joshua összecsapás.
Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
Sokáig úgy képzeltük, Roger Federer úgy vonul majd vissza, hogy lesz egy utolsó nagy dobása, mondjuk Wimbledonban, és ereje teljében, a csúcson teszi le az ütőt. Aztán nem így lett, és ezt most már nagyon nem bánjuk. Valahogy így van ezzel Dani Bálint kollégánk is, aki arról írt, mennyire méltó volt Federernhez így lezárnia a karrierjét, sok érzelemmel, a családja és a barátai körében.
Még mindig Federer... Reméljük, nemcsak hogy elnézitek nekünk, de kifejezetten örültök a vele kapcsolatos tartalmaknak. Nehéz őt elengedni. Persze valamelyest könnyebb úgy, hogy tudjuk, az egész hétvégét élvezte úgy, ahogy volt. Rendkívül hálás volt mindenkinek, ugyanakkor meghatódott mindattól, amit átélt. „Csodálatosak voltatok, és ezt nem tudom eléggé megköszönni.”
Egyes sajtóértesülések szerint az UEFA azt tervezi, bizonyos Bajnokok Ligája-csoportmeccseket Európán kívül rendeznek meg, még inkább kinyitva ezzel a topfoci piacát. A szervezet egyelőre cáfol, pedig nem lenne egyedülálló kezdeményezés. „Minden tiszteletem a médiának, de elképesztő, hogy milyen hírek kerülhetnek ki” – reagált a felvetésre Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.
picture

A BL-trófea

Fotó: Getty Images

FOCI
Nem akármekkora tehetség lehet az, akiért sorban áll a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Liverpool és a Real Madrid. Akire ennyien és ilyen durván rámozdultak, nem más, mint a Borussia Dortmund 19 éves játékosa, Jude Bellingham. A szupertiniért 150 millió eurót kellene fizetnie annak, aki végül elviszi. Az angol válogatott középpályása elárulta, hová menne leginkább.
Virgil van Dijk megtalálta az utódját, aki ráadásul jobb, mint ő volt ennyi idősen. Jurriën Timber ugyanis még csak 21 éves, de máris alapembernek számít a holland válogatott belső védő posztján, és a Premier League topklubjai versengenek érte. Persze, ki tudja, talán jobb volna még egy ideig az Ajaxban maradni.
Csípőműtét vár Ronald Araujóra, az FC Barcelona uruguayi labdarúgójára. A katari világbajnokságig alig két hónap van hátra, de spanyol sajtóértesülések alapján nem kizárt, hogy Araujo felépül a vb-rajtra.
picture

Jude Bellingham

Fotó: Getty Images

TENISZ
Fucsovics Marci két, Piros Zsombor pedig három helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján, a világelső továbbra is Carlos Alcaraz. A lányoknál Bondár Anna nyolc helyet rontott, és a 60. helyen áll, Iga Swiatek pedig toronymagasan első.
Jani Réka az első fordulóban kiesett a Parmában zajló 252 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán. A világranglistán 107. magyar játékos a rangsorban 118. cseh Anna Karolina Schmiedlovával találkozott, és két játszmában vereséget szenvedett.
A korábbi US Open-bajnok Dominic Thiem óriási csatában győzte le Györe Lászlót a tel-avivi férfi tenisztorna első fordulójában. Az osztrák szetthátrányból fordított.
KERÉKPÁR
Mathieu van der Poel a világbajnokság mezőnyversenyének egyik esélyesének számított egészen addig, amíg a rendőrség le nem tartóztatta őt egy tinilányokkal folytatott vita miatt. A versenyen ugyan végül elindulhatott, de hamar feladta azt. A hatóságok gyorsan végezték a dolgukat, úgyhogy azóta pont is került az ügy végére.
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

Azért azt, amikor Lance Armstrong, Bradley Wiggins, Jan Ullrich, Mark Cavendish és George Hincapie leülnek egymással dumálni, tutira érdemes megnézni és meghallgatni. Mi megtettük, és ajánljuk nektek is. Persze valószínűleg nem ez lett az év legszakmaibb beszélgetése, viszont baromira szórakoztató, ami azért nem egy elhanyagolható szempont.
MÉG TÖBB SPORT
Rihanna lesz az NFL következő nagydöntője, a Super Bowl félidei sztárfellépője. A 34 éves barbadosi énekesnő február 12-én az arizonai Glendale-ben sorra kerülő összecsapás szünetében szórakoztatja majd a közönséget a világ legnézettebb egynapos sporteseményén.
Sorozatban kilencedik alkalommal, Jordan Spieth vezérletével az amerikai golfozók nyerték meg az Elnökök Kupáját, melyen az Egyesült Államok legjobbjai az Európán kívüli világ válogatottjával csaptak össze. A tavalyról idénre halasztott viadalnak a Charlotte-ban található Quail Hollow Club adott otthont, ahol a négy nap során végig a házigazdák vezettek és végül 17,5-12,5-re győztek.
Itt az újabb NFL-botrány. Brett Favre-nak nincsenek könnyű napjai, amióta kikerültek a közte és Mississippi későbbi kormányzója által váltott üzenetek, mely alapján Farve 5 millió dollárt nyúlt le egy alapítványtól, mely a legszegényebbeket hivatott megsegíteni az államban.
Visszalépett a világcsúcstartó a London Maratontól. Combizomsérülés miatt nem tud rajthoz állni vasárnap a női rekorder Brigid Kosgei. A 28 éves Kosgei 2019-ben Chicagóban futotta 2:14:04 órás világcsúcsát.
A Stanley-kupa ismételt megnyerésére összpontosít a következő idényben Alexander Ovechkin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Washington Capitals orosz sztárja, és nem arra, hogy rövid időn belül a góllövő-örökrangsor második helyére kerülhet.
picture

Steph Curry és Giannis Antetokounmpo az idei All Star-gálán

Fotó: AFP

Ha titeket kérdeznének arról, szerintetek, ki most a világ legjobb kosarasa, kit mondanátok? Giannis Antetokounmpo úgy kapta meg a kérdést, hogy szerinte ő-e a legjobb. Ő erre elmondta, hogy persze jó ő is, de gyorsan előállt a saját jelöltjével, Steph Curryvel. „Úgy vélem, hogy a világ legjobbja az, aki a döntőbe viszi a csapatát, és segít nekik megnyerni a meccset.” Luka Dončić neve nem került szóba…
A két héttel ezelőtti hírekkel ellentétben várhatóan mégsem csap össze egymással a két nehézsúlyú brit ökölvívó, Tyson Fury és Anthony Joshua. „Ennyi volt, lejárt a határidő, Joshua hivatalosan elfelejtheti a meccset” – írta az Instagramon Fury.
Zion Williamson 547 nap kihagyás után visszatér az NBA-ben szereplő New Orleans Pelicansben. A 22 éves játékos tavaly április 5-én vívta legutóbbi mérkőzését, majd az elmúlt szezont lábfejsérülés miatt teljes egészében kihagyta.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés