Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Brazília és Portugália is továbbjutott, visszatér az atlétika az Eurosportra

Minich Réka

Publikálva 29/11/2022 - 06:33 GMT+1

Djokovic szurkolói ismét elborultak, Németországban valószínűtlen hős született Füllkrug személyében. Gólgazdag mérkőzésekkel zárult a második csoportkör a labdarúgó világbajnokságon. Sascha Zverev és Primoz Roglic is sérüléséből térne vissza.

Casemiro schoss das einzige Tor des Tages

Fotó: SID

Az atlétika hosszú évtizedeken keresztül volt az Eurosport identitásának része, sőt egyik alapja. Nem nagyon lehetett elképzelni sem egy világbajnokságot, sem egy Európa-bajnokságot úgy, hogy azt mi ne mutassuk meg, egészen 2018-ig. Azóta csak a tokiói olimpiát sikerült közvetítenünk, de 2023-ban a budapesti világbajnokságot újra nálunk nézhetitek.
Az ATP nemrégiben közzétette a 2022-es Stefan Edberg Sportszerűségi Díj jelöltjeit, ami Novak Djokovicnéhány drukkerénél kiverte a biztosítékot. Természetesen azért, mert a 21-szeres Grand Slam-bajnok szerb nincs a listán. Amikor a korábbi páros világelső Rennae Stubbs arról merészelt posztolni, hogy szerinte ez tök rendben van, és teljesen indokolt, akkor egy drukker "aljas szemétségnek" titulálta a véleményét.
A német válogatottat egy olyan csatár mentette meg Spanyolország ellen, aki tavaly még a másodosztályban játszott és csak a világbajnokság előtt, 29 évesen mutatkozhatott be a válogatottban. Niclas Füllkrug becenevét a fogai közti hatalmas távolságról kapta, Lückét viszont most már mindenki a kezdőcsapatba követeli a Costa Rica elleni meccsre.

Foci

A világbajnokság hétfői napján nagyon rosszul járt, aki arra számított, hogy majd délután a munkából hazaérve megnézhet két izgalmas meccset. A nap első két mérkőzésén 11 gól született, viszont a másik kettőn már kevesebb volt az izgalom.
Sok visszataszító szurkolói viselkedésről olvashattunk már, de az biztos, hogy a legrosszabbak közül való, amit a horvát drukkerek engedtek meg maguknak a kanadai kapussal szemben. Milan Borjan 8 évesen volt kénytelen elmenekülni a délszláv háború borzalmai elől. Most a horvátok egy John Deere logós zászlóval cukkolták, ezzel utalva arra, hogy a környék szerb lakosai traktorokon menekültek el. Borjansokat nem foglalkozott velük, szerinte egyszerűen nem érnek annyit az ilyen primitív emberek.
Négy évvel ezelőtt Belgium az elődöntőig menetelt a világbajnokságon, ahol egy szoros meccsen maradt alul Franciaországgal szemben. Kevin De Bruyne szerint az volt az utolsó esélye a belga aranygenerációnak, hogy valamilyen nagy trófeát nyerjen, erről egy interjúban beszélt. A Katarban látottak pedig megerősítik, amit a torna előtt is sejteni lehetett: ez a csapat már nem vb-esélyes.

Tenisz

Sascha Zverevkészen áll a visszatérésre, de tudja, hogy nem lesz könnyű dolga. A német teniszező a Roland Garroson szakította el a bokaszalagjait, azóta pedig már túlvan egy sikertelen visszatérési kísérleten. Most újra éles meccsekkel próbálkozna, de tudja, hogy ennyi kihagyás után nem lesz egyből csúcsformában.
A nőknél Udvardy Panna 11 helyet rontva visszaesett a 88. pozícióba, így a magyarok közül 79. helyével ismét Bondár Anna áll a legjobban, a férfiaknál az olaszországi Andriában rendezett tornán elődöntős Fucsovics Márton 11 helyet javított, s így 87.-ként zárja az évet a világranglistán.

Kerékpár

Primoz Roglic idén mindhárom háromhetest fel kellett hogy adja sérülés miatt. Nemrég megműtette a folyamatosan gondokat okozó vállát, úgyhogy most természetesen óvatosan fogalmaz a jövő évi céljait illetően. Egyelőre a felépülés az első és hogy ott lehessen a Jumbo év eleji edzőtáborában.

Még több sport

Ilia Malinin , aki egyre inkább kezd rászolgálni a becenévre, amit saját magának adott (quadgod – kvadraisten), ismét begyűjtött egy győzelmet a Grand Prix-sorozatban, amivel egy füst alatt kvalifikálta is magát a sorozat döntőjébe. Malinin elővette a négyfordulatos-gyűjteményét: flip, toe, Salchow, sőt, még két brutális kombináció, egy négyfordulatos toe-Euler-tripla Salchow és egy tripla flip-tripla Axel is összejött neki, méghozzá bődületesen magas pontokért.
Olasz sajtóhírek szerint felajánlotta lemondásátMattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, John Elkann azonban nem fogadta el azt. Legalábbis egyelőre, az istállónál ugyanis most azt vizsgálják, kik jöhetnek szóba lehetséges utódként. A korábban már megemlített Frédéric Vasseur mellett egy új, egészen meglepő nevet is bedobtak a sajtóban.
Nézzük meg egy forma 1-es csapatutasítás sportjogi vetületét: lehet-e csapatutasítást adni? Méltányos-e ez, illetve beleilleszthető-e a fair play keretek közé? Ellen lehet-e szegülni a rádión adott kérésnek, vagy inkább csak egy ajánlásról beszélünk-e? Dr. Simor Miklós, sportjogász elemzése.
Csodásan indult, de magyar szempontból sajnos drámába fordult a második jeddah-i WTCR-futam, amely a Túraautó-világkupa történetének utolsó versenye volt. Tassi Attila az élről indult a riválisoknál nehezebb és gyengébb Honda Civic Type-R-rel, és sikerült is megőriznie a vezetés, mígnem a vendégpilótaként induló Franco Girolami kilökte őt a sikánhoz érkezve.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés