Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Beckham Miamiba csábítaná Messit, kistérségi Clint Eastwoodok intézték el Japánt és Belgiumot a vb-n

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/11/2022 - 08:01 GMT+1

Összefoglaltuk a katari foci-vb nyolcadik napjának történéseit, megírtuk, Lionel Messi hol folytathatja a pályafutását. Felvezetjük a Scottish Opent is.

Vajon Lionel Messi búcsút int Párizsnak?

Fotó: AFP

Ha szeretnéd minden reggel friss sporthírekkel indítani a napod, ezen a linken feliratkozhatsz a hírlevelünkre.
Lionel Messi, Luis Suarez és Cesc Fabregas egy csapatban, amelyik nem a Barcelona? Úgy tűnik, David Beckham nem csak nagykövetként van jelen a foci-vb-n. Amíg mások mondjuk a Tescóba mennek elintézni a nagybevásárlást, ő Katarban próbál csomagban sztárokat igazolni klubja, az Inter Miami számára. Ha nem lenne elég a floridai kedvező időjárás az argentin zseninek, az MLS történetének legjobban fizetett játékosává válhat.
A francia labdarúgó-válogatott igen meggyőző teljesítményt nyújtottak a Dánia ellen 2-1-re megnyert vb-csoportmeccsen. A három testőr szerepében ezúttal Antoine Griezmann (Athos), Kylian Mbappé (Porthos) és Ousmane Dembélé (Aramis) is klasszisteljesítményt nyújtott Didier Deschamps csapatában. Még a sokat kritizált Adrien Rabiot is remekelt, ő volt D’Artagnan. Jöjjön három érdekesség a meccs kapcsán, amelyekről feltétlenül érdemes néhány szót szólnunk!
Higgins néha ellopta a show-t a Magnum című tévésorozatban a címszereplőtől, valami ilyesmire készül John Higgins is a Scottish Openen. A skót snookeres nagyágyú kétszer játszott itt döntőt - 2016-ban Marco Fu, tavaly pedig Luca Brecel múlta felül. Higgins számára egyelőre nagyon távolinak tűnik a döntőbe jutás is bármilyen eseményen, ugyanis az idei szezonban egyetlen olyan versenye volt, ahol egynél több mérkőzést nyert. És akkor is csak kettőt. Valószínűleg jelenleg egy elbukott döntőért is sokat adna.

FOCI

Nagy szívességet tett Costa Rica Németországnak és legyőzte Japánt.
Kiütéses vereségét követően Costa Rica válogatottja a vb-n bemutatott első kapura lövésével meglepetésre nyert Japán ellen az E-csoport második fordulójában.
Újabb vaskos meglepetés: Belgium kikapott Marokkótól.
A nap második katari meccsét is a kevésbé esélyes csapat nyerte, Costa Rica után Marokkó kistérségi Clint Eastwoodként (© drMáriás) lőtte szét az ellenfél, utóbbi a belgák hálóját 2-0-s sikerével. Nem úgy tűnik, hogy Eden Hazard világbajnoki címig tudná vezetni övéit.
A horvátok megérkeztek a vb-re, egyből ki is ejtették a villámgóllal beköszönő Kanadát.
A legutóbb ezüstérmes horvát válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a kanadai csapatot a harmadik vasárnapi mérkőzésen az F-csoport második fordulójában, így a tengerentúli csapat kiesett. A kanadai szövetségi kapitány, John Herdman magabiztosan és trágárul tüzelte játékosait a meccsre, az esetre pedig mindkét ország bulvársajtója lecsapott.
Egy szinte ismeretlen cserecsatár mentett pontot a németeknek.
A spanyol és a német válogatott 1-1-es döntetlent játszott az E-csoport második fordulójában. A két együttes legutóbbi négy mérkőzésén harmadszor lett 1-1 a végeredmény.

MÉG TÖBB SPORT

Michelisz Norbert még egyszer utoljára dobogóra állhatott a WTCR-ben, elbúcsúzott a sorozat.
Az első futamon második, a második versenyen pedig negyedik helyen ért célba Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró hétvégéjén, Szaúd-Arábiában.
Ronaldinho bízik benne, hogy a teqball egyszer olimpiai sportág lesz.
A brazil világbajnok egyszerűen és érthetően elmagyarázta az egyre népszerűbb és elismertebb teqball szabályait.
A teqball-vb döntői között rendeztek egy gálameccset, ahol a férfi párostorna 4. helyén végző brazil Ferraz/Medeiros duó ellenfele a thaiföldi Kukheaw/Dejaroen páros volt. Utóbbiak a Délkelet-Ázsiában közkedvelt Sepak Takraw-ról váltottak teqballra, magukkal hozva rengeteg látványos akrobatikus mozdulatot. A bemutató hemzsegett a szaltóktól és fordulatból megeresztett lövésektől.
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget.
Mathieu van der Poel nyerte a cyclo-cross világkupa hulsti versenyét. A mezőnybe visszatérő holland klasszis megmutatta, hogy már most óriási formában van, hiszen messze a legerősebb volt a nehéz pályán. A holland bringás egy, a héten adott interjújában elmondta, hogy az országúti szezonját sikeresnek tartja, az ausztráliai incidenst már maga mögött hagyta, jövőre pedig montizni is visszatérne.
Sár, bukások, Pieterse - újabb epikus dagonya a világkupában.
Puck Pieterse nyerte a cyclo-cross világkupa hetedik állomását a hollandiai Hulstben. Pieterse sokáig Fem van Empellel volt harcban a győzelemért, riválisa peches bukását követően viszont ellépett és egyedül ért célba. Ezzel zsinórban második versenyét nyerte, mögötte a dobogón Van Empel és Shirin van Anrooij végzett.
Hihetetlen csillaghullás a German Mastersen.
Novemberben 18-ról 19-re virradóan óránként akár száznál is több hullócsillagot figyelhettünk meg a hajnali égbolton. A februári German Masters héten lejátszott selejtezősorozatában is hasonló jelenség uralkodott, csak úgy hullottak a nagy nevek. Mark Selby, Mark Williams és Judd Trump egyaránt az első fordulóban búcsúzott. John Higgins, Mark Allen és Shaun Murphy is csak egy kört ment.
Két győztes a killingtoni szlalomban, Shiffrin lecsúszott a dobogóról.
A svájci Wendy Holdener és a svéd Anna Swenn-Larsson között holtverseny alakult ki az élen a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi műlesikló-versenyén. A szlalomban olimpiai ezüst- és bronzérmes Holdener pályafutása negyedik, míg a világbajnoki ezüstérmes Swenn-Larsson első vk-győzelmét aratta.
Auger-Aliassime győzelmével Kanada először nyerte meg a Davis-kupát.
Felix Auger-Aliassime legyőzte Alex de Minaurt, ezzel a kanadaiak 2-0-ra megnyerték a vasárnapi finálét Ausztrália ellen a férfi tenisz Davis-kupa málagai döntőjében. A második egyes találkozón az ATP-világbajnokságon is szerepelt Auger-Aliassime fordulatos meccsen, 1 óra 42 perc alatt gyűrte le riválisát.
Magyarország a második kiemelt franciákat fogadja a Davis-kupa selejtezőjében.
Jövő február elején rendezik a 2023-as Davis-kupa selejtezőit, amelynek a sorsolását a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) vasárnap bonyolította le Malagában.
Óriási csatában kapott ki a magyar női kosárválogatott Spanyolországban, mégis karnyújtásnyira az Eb.
A magyar női kosárlabda-válogatott 77-66-ra kikapott a spanyol együttestől vasárnap Huelvában az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.
Meghalt Csapó Gábor, legendás olimpiai bajnokunk.
Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés