Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnok az égből, letartóztatás a Garroson, До побачення, Rebrov úr!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/06/2021 - 07:57 GMT+2

Az Eurosport pénteki hírösszefoglalója.

Egan Bernal

Fotó: SID

Mielőtt végre elkezdődne az első igazi, nyári hétvége, összefoglaltuk, mi történt pénteken a sportvilágban.

Ha valaki szeretné egyenesen a postafiókjába kapni az Eurosport napi hírösszefoglalóit, nincs más teendője, mint feliratkozni a hírlevelünkre ezen a linken.

Gané, gané, gané! Na jó, nem úgy. Az Ineos friss Giro-győztes versenyzőjének neve nem az a tipikusan kolumbiai, de hogy honnan kapta, miért érdekes, hogy spanyolul mit jelent a sokszor egymás után kimondott Egan, és főleg miért lehet ő a bajnok az égből, ebből a cikkből kiderül.
Ha egy piszok csúnya rontás és két kettős hiba véletlenül becsúszik, az pech. Ha közben több tízezer eurót tesznek fel az ellenfélre a fogadóirodáknál, az gyanús. A francia rendőrök le is csaptak egy feltételezett bundaügyletre a Roland Garroson, igaz, a csalás tavalyi, a letartóztatás viszont friss.
Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, valamint minden ferencvárosi szurkolónak, hogy támogatták a munkámat. A sikereket együtt értük el, örülök, hogy egy ilyen népszerű és nagy múltú együttesnél dolgozhattam"
- mondta Serhiy Rebrov, miután biztossá vált, hogy távozik a Fraditól.

TENISZ

Nem biztos, hogy túl sok olyan hétvégi nap lesz még, amikor láthatjuk a Nagy Hármas valamennyi tagját játszani. Becsüljük ezt meg és élvezzük ki! Hogy mi várható szombaton a Roland Garroson, és hogy melyik az a meccs, amit semmiképp sem szabad kihagyni, ebben a cikkben találjátok.
Naomi Osaka az elmúlt egy hétben hozott két döntésével lavinát indíthat el, forradalmat robbanthat ki a versenysport mentális egészséghez való viszonyulásában. Itt az ideje, hogy elinduljon végre a párbeszéd a kérdésben.
A Roland Garros 27. kiemeltjét, a Fucsovics Mártont búcsúztató Fabio Fogninit - aki 53 rontott ütéssel zárt - az argentin Federico Delbonis verte meg három sima szettben, a balkezes dél-amerikai 30 évesen első Grand Slam-nyolcaddöntőjére készülhet.
A titkos esélyesként emlegetett német Alexander Zverev a második szettben 2:5-ről fordítva győzte le a szerb Laslo Djerét, a salakot nem igazán kedvelő Daniil Medvedev pedig, - aki az elmúlt négy évben meccset sem nyert Párizsban - ötször is elvette a 211 centis amerikai Reilly Opelka félelmetes adogatását, és 28 nyerő ütéssel jutott tovább. Ezt az egészen csodálatosan pozicionált pontot már szinte a nézők közül eresztette meg, de mi nem győzzük kilencvenharmadjára is megnézni.
picture

Ritkán viccelik így meg a világ egyik legjobb adogatóját

Apropó Zverev. Egy balul elsült vicc után hatásos volt a bocsánatkérés, visszakapta ugyanis Roland Garros-akkreditációját az az angol újságíró, aki egy szupermarketből bejelentkezve kérdezte Sascha Zverevet az Oscar Otte elleni mérkőzést követően..
A nőknél nagy meglepetésre búcsúzott pénteken Aryna Sabalenka, a harmadikként rangsorolt fehérorosz játékos az utolsó játszmában gémet sem nyert az orosz Anastasia Pavlyuchenkova ellen. A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams bejutott a nyolcaddöntőbe, miután a második szettben 1:4-ről fordított honfitársa, a világranglistán 50. Danielle Collins ellen, és 13. alkalommal került be a 16 közé a Roland Garroson.

KERÉKPÁR

Itt a nagy Giro-értékelő ESB podcast! Lantival a két magyar versenyző, és egy vicces Ati nyilatkozat mellett Bernal vetkőzéséről, a Giro "csodáiról" is beszélgettünk. Hallgassátok meg itt!
Peák Barna szökésben töltötte a Dauphiné hatodik, hegyi befutós szakaszát, amit Valverde nyert. Lutsenko az új sárga trikós.
Már szó volt róla, hogy honnan kapta a nevét Egan Bernal, de azt nem tudjuk, hogy a koronavírust hol kapta el. Amikor ugyanis arra készült, hogy hazájában, Kolumbiában is megünnepli a Giro d'Italián aratott múlt vasárnapi összetett győzelmét, fennakadt a reptéren a teszten, így monacói otthonában karanténba került, így most barátnőjével kénytelen elszigetelődni, és elhalasztani az utazást.

FOCI

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Schäfer András 36. percben lőtt találatával nyert a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen, így immár tíz találkozó óta veretlen a magyar labdarúgó-válogatott.
Kitárja a Real Madrid eddig zártnak tűnő ajtaját Gareth Bale előtt a klub régi-új vezetőedzője, Carlo Ancelotti.

F1

Lewisnak az elmúlt években nem nagyon kellett harcolnia a vb-címért, de most kell
– mondta Max Verstappen.
Az október 3-ra tervezett Szingapúri Nagydíjat a koronavírus-járvány kapcsán meghozott és továbbra is érvényben lévő szigorú utazási korlátozások miatt nem tudják megrendezni.

VÍZ!

1996-ban a mai úszómezőnyből sokan még meg sem születtek, pedig ez volt az év, amikor Therese Alshammar életében először indult olimpián. A svéd úszósport egyik legnagyobb tehetségeként már 1993-ban, 15 évesen döntőzött 100 méter háton a felnőttek között a sheffieldi Európa-bajnokságon, majd 1994-ben indult a római világbajnokságon, és egyértelmű volt, hogy viszik őt Atlantába is. Most, 43 évesen visszatért és 7. olimpiájára készül a világklasszis úszó.
Banális körülmények között sérült meg a svédek olimpiai címvédő pillangóúszója, miután elcsúszott a jégen. Felépülését akkor 3 hónapra becsülték, így a tokiói szereplése nem volt veszélyben, de nagy kérdés, hogy milyen formát sikerül ilyen rövid felkészüléssel elérni.
Szerintem a legjobb helyre került. Részéről a legjobb választás volt az OSC, részünkről pedig a legjobb választás lett ő.
Varga Dániel a vele készített interjúnkban röviden értékeli a pazar szezont futó OSC szezonját, és beszél az újbudaiak két új szerzeményéről, Vigvári Vincéről (róla szól az idézet) és Aranyi Mátéról is.

MÉG TÖBB SPORT

Révész Bulcsúval beszélgettünk arról, hogy mi minden történt vele az utóbbi hónapokban, mennyire volt nehéz versenyt nyerni, és hogy mit gondol a snooker világbajnokság eseményeiről, elsősorban Mark Selby teljesítményéről.
Nem hiszem, hogy a bukás befolyásolná az ugrásaimat, nagyon várom, hogy visszatérjek a sáncra, és újra ugorhassak
- mondta el Daniel-Andre Tande, aki márciusban Planicán csúnya bukását követően kórházba került, és néhány napig mesterséges kómában tartották. A norvég síugró most már jól érzi magát, egyáltalán nem emlékszik az esésre, és visszatérését tervezi.
Megúszta az esőt a Nordschleifén a WTCR mezőnye, és a Hondáé lett az év első pole pozíciója.
Brianna McNeal olimpiai és világbajnok amerikai gátfutót doppingvétség miatt ötéves eltiltással sújtotta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete (AIU).
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés