Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Aranyérmes tokiói álmok, kamugyanús francia kapitány, bizakodás a német meccs előtt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 22/06/2021 - 05:59 GMT+2

Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Kárász Anna, Lucz Dóra, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra Poznanban

Fotó: AFP

Aki nem szeretne lemaradni a sportvilág történéseiről, iratkozzon fel az Eurosport napi hírlevelére, és minden reggel házhoz visszük a híreket.
Van egy titka a franciáknak, amit nem árulnak el senkinek. Nevezetesen, hogy hogyan kell kinevelni, kreatív, ügyes kezű játékosok egész sorát. Azzal azonban komoly gondjuk van, miként kell belőlük nagy bajnokokat csinálni. Itt az újabb reménységük, Ugo Humbert, aki a múlt héten tornát nyert Halléban, és alighanem Wimbledonban is valami nagy dobásra készül.
Több nagy felfedezettje is van már ennek az Eb-nek, pedig még csak a csoportkörnél tartunk. Az egyik kétségtelenül az ukrán Roman Yaremchuk, aki bár jelenleg még a Gent játékosa, könnyen lehet, hogy heteken belül aláír a Premier League-be vagy a Serie A-ba. Kutyák legyünk, ha jövőre már nem egy topbajnokságban látjuk őt focizni.
„Az az álmom, hogy aranyérmes legyek. Azt a pillanatot látom magam előtt, hogy állunk a dobogón és sírva éneklem a magyar himnuszt” – mesélte az Eurosportnak adott exkluzív interjúban Kárász Anna, világ- és Európa-bajnok kajakos. A álmok és célok mellett beszélt arról, hogy volt néhány törés a pályafutásában, de szóba jött például a lekvárfőzés is.

FOCI

„Ki tudtam volna futni a világból.” Csak ennyire volt boldog Fiola Attila, amikor az első félidő végén betalált a franciáknak. A döntetlent igazságosnak érzi, és szerinte megvan az esély a továbbjutásra a németek ellen. Persze nem kérdés, iszonyú nehéz dolgunk lesz ellenük. Nem csak ő bizakodik azonban, Willi Orbánszerint is van sansz a bravúrra.
Lehet, hogy erős úgy felvezetni Didier Deschamps nyilatkozatát, hogy szerintünk a franciák kapitánya nem mond igazat. De szó, mi szó, van egy ilyen érzésünk. Mondjuk akkor inkább azt kissé idétlenül, hogy hiszi a piszi, Monsieur Deschamps.
picture

Didier Deschamps

Fotó: Getty Images

Az angolok elég komoly játékoskerettel vágtak neki az Eb-nek, eddig azonban annyira nem villognak. A szövetségi kapitány Gareth Southgate kapja is a kritikát rendesen. Van például egy fiatal, tehetséges, szuperkreatív támadója, Jadon Sancho, aki azonban eddig még egyetlen percet sem játszott. Vajon jobban forgatja majd a kapitány a csapatát a hátralévő meccseken?
Lehet, hogy csak elővigyázatosságból, de tény, a német válogatott hétfői edzését négy játékos is kihagyta. A hírek szerint Thomas Müller szereplése térdproblémái miatt kérdéses. Sorsdöntő meccsre készülnek ellenünk, fő az óvatosság.
Samson Siasia labdarúgónak sem volt rossz, edzőként, illetve szövetségi kapitányként pedig talán még ennél is nagyobb sikereket ért el. Legújabban pedig a bírósági tárgyalóteremben eredményes. Íme!
Az egyik német lap úgy értesült, hogy az UEFA nem szeretné, ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az Allianz Arenát szerda este. A szövetség szerint a szokásostól eltérő világítást nem a német-magyar meccshez kellene kötni.
Ausztria megverte Ukrajnát, Hollandia pedig Észak-Macedónia ellen a harmadik győzelmét is megszerezte az Eb-n. Az ukránok, Shevchenko kapitánnyal az élen aggódhatnak, hogy továbbmennek-e csoportharmadikként. Az esti két meccsen Dánia egy gólzáporos találkozón ütötte ki az oroszokat, Belgium pedig százszázalékos teljesítménnyel jutott nyolcaddöntőbe, miután 2-0-ra legyőzte Finnországot.
Eddig összesen 11 együttes biztosította helyét a 16 között, mivel az olasz, a belga és a holland válogatott már két kör után biztos nyolcaddöntős volt, vasárnap pedig Wales jutott tovább. A nyolcaddöntő menetrendjéről itt írtunk.

KERÉKPÁR

Európa-szerte, így Magyarországon is vasárnap rendezték a nemzeti bajnokságok mezőnyversenyeit. Nálunk Filutás Viktor révén címvédés volt, míg korábban az időfutamot Fetter Erik nyerte. A lányoknál mindkét számban Vas Blanka győzött. Érdekesség, hogy a franciáknál Rémi Cavagna nem az egyenkéntit, hanem a mezőnyversenyt nyerte meg. További extra infók a cikkünkben.
picture

Cavendish

Fotó: Getty Images

Van egy sprinter, aki tavaly két szakaszt is nyert a Touron, megszerezte a ponttrikót, és az idén is nagy formában versenyzett. Ő Sam Bennett. Jött azonban egy térdsérülés, ami miatt kikerült a Quick-Step sorából. Ami neki pech, az a helyére kerülő Mark Cavendish-nek óriás malac. A korábbi sprintkirály tehát ismét bizonyíthat.

TENISZ

Dominic Thiem szezonja kifejezetten gyengén alakul, eddig egész évben mélyen a tudása alatt játszott. Most egyre jobban érzi magát, egyre inkább érzi az ütéseket, és ami talán a legfontosabb, újra kezd megjönni az étvágya. „Hamarosan újra a régi leszek, persze füvön sosem lehet tudni”mondta a Wimbledonra készülő osztrák.
Bírják egymást, egy csomó dologban hasonlóan gondolkodnak, játszottak is már egymás oldalán, Wimbledonban azonban nem láthatjuk őket az idén. Serena Williams és Andy Murray nem indulnak vegyes párosban, a skót azt mondja, szeretne az egyesre koncentrálni.
Egyre több teniszező mondja vissza a tokiói szereplést, ami egyébként nem csoda, hisz az amúgy is zsúfolt versenyprogramjuk az olimpia miatt szinte kezelhetetlenné válik. A legfrissebb hírek szerint a világranglista 12. helyén álló Denis Shapovalov is visszalépett.

MÉG TÖBB SPORT

Most már tényleg alig több, mint egy hónap van csak hátra a tokiói játékok kezdetéig. Szokásos hétfői olimpiai összefoglalónkból egyebek mellett kiderül, hogy mi lesz a covidos sportolók sorsa, kik a legújabb magyar kvótaszerzők, és hogy kell-e majd nyilatkoznia Naomi Osakának.
A Magyar Úszó Szövetség jóváhagyta a Sós Csaba által kihirdetett tokiói keretet. Az olimpián indulók névsora még nem teljesen végleges, de az mindenképp érdekes, hogy nincsenek sokan a számhalmozók, mindössze Hosszú Katinka és Késely Ajna indul majd három számban.
picture

Hosszú Katinka

Fotó: Eurosport

Három magyar csapat szereplése már biztos a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében. A nőknél a Fradi és a Győr, a férfiaknál a Szeged részvétele tuti, a Veszprém pedig szabadkártyát kért a nemzetközi szövetség illetékes bizottságától.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés