Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Világ-csapaté a Laver-kupa, Olasz Szuperkupa Budapesten, Remco a világbajnok

Sergő Z. András

Publikálva 26/09/2022 - 06:08 GMT+2

Vasárnap véget ért a teniszezők Laver-kupája Londonban és az országúti kerékpár-világbajnokság is Wollongongban, így ami összejött Evenepoelnak, az nem jött össze Federernek. Beszámolunk még a F1 jövő évi változásairól, Peák Barna új csapatáról, a berlini maraton világcsúcsáról, az induló snooker British Openről és a ma esti magyar-olasz előtti sajtótájékoztatóról.

Team World

Fotó: Getty Images

O’Sullivan, Trump, Selby, Bingtao egy napon? Ez valami gála? Nem, egyszerűen csak indul a British Open. A 16 kiemelt selejtezős mérkőzését egy napra tették a szervezők, közvetlenül a főtábla előtt – tehát élesben indul az első torna az idei Home Nations Seriesben. Selejtező ugyan, de lesz néhány lesz komoly érdeklődésre számot tartó meccs, mutatjuk, mire érdemes figyelni hétfőn, aztán az egész héten.
Új csapatba igazolt Peák Barna. A Human Powered Health kereste meg szeptemberben egy jó ajánlattal, ő pedig úgy gondolta, nem vár tovább jelenlegi csapata, az Intermarché – Wanty hosszabbítására. „Nem szerettem volna a hátralévő versenyeken stresszesen tekerni”nyilatkozta az Eurosportnak utalva a tavalyi késői váltásra. Sokat köszönhet az idei csapatnak, de megírjuk azt is, mi lesz jövőre.
Lassan itt az október, de még mindig nem tudjuk pontosan, hogy áll fel jövőre a F1 mezőnye. Könnyen lehet, hogy Daniel Ricciardo és Mick Schumacher nélkül rajtolnak, de persze akad néhány új név is a rajtrácson. Lesznek változatlan csapatok, a legnagyobbak, de sok újdonság várhat a mezőnyre. A legnagyobb lavinát a francia Alpine, azon belül is Sebastian Vettel visszavonulása indította el.

Foci

Felmerült, hogy Rijád helyett mintegy 3 milliárd Ft-ért Budapest rendezze az olasz labdarúgó Szuperkupát – írtuk meg olasz lapértesülésre hivatkozva. A Szaúd-Arábiába tervezett négyes torna helyett Budapesten „csak” egy klasszikus döntőt rendeznének. Az elmúlt években Budapesten volt már Európai Szuperkupa, a koronavírus-járvány miatt semleges helyszínen megrendezett Bajnokok Ligája-találkozók, májusban pedig a Puskás Arénában lesz az Európa-liga döntője.
Ha már magyar-olasz! Ma este 20.45-től utolsó csoportmérkőzésén lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. Az olaszok elleni találkozó dönt arról, melyik csapat jut be a júniusi négyes döntőbe. Döntetlen és hazai győzelem esetén a mieink, olasz győzelem esetén Olaszország jut tovább. Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya három okot is említ, ami miatt ez a meccs különleges lesz. Egyik sem az ő származásával függ össze.
De térjünk vissza még 1 percre a pénteki, Németország elleni mérkőzésre. Mint ismeretes, a magyar válogatott idegenben győzött 1-0-ra, így a német válogatott 13 mérkőzésen át tartó veretlenségé szakadt meg. „Sosem jó veszíteni, de talán most még időben érkezett ez a pofon” – fogalmazott Hansi Flick szövetségi kapitány, mindemellett azért kisebb pánik van a német csapat körül. És ezt még az sem segíti, hogy a zászlóshajó Bayern München szintén kisebb válságban van.

Tenisz

Vasárnap véget ért a Laver-kupa, a sorozat történetében először győzni tudott a Világ-csapat. Egy végtelenül izgalmas, fordulatos egyes mérkőzésen Frances Tiafoe tudta legyőzni Stefanos Tsitsipast, így John McEnroe „tanítványai” érték el előbb a 13 pontot.
Az utolsó meccs után megvolt a díjátadó gála, először került tehát piros kézbe a trófea. Az ünnepség még búcsúbeszédet mondott Roger Federer is.
Benne volt a pakliban már félúton, hogy valamit domboríthat a világcsapat. Az eddigi kiírásokban ugyanis minden alkalommal hátrányban voltak a pirosak már 6 meccs után, most azonban nem így volt. Vasárnap reggel elemeztük a helyzetet.
A fordulópont talán Felix Auger Aliassime meccse volt vasárnap délután, aki életében először le tudta győzni Novak Djokovicot. Mutatjuk a meccslabdát és az összefoglalót is. A szerbnek még az sem segített, hogy nem más hordta neki a vizet, mint a visszavonuló Roger Federer.
De nemcsak Federernek és a pályán lévőknek jár a tisztelet, hanem Rafael Nadalnak is. Mint kiderült, a spanyol, aki szombat reggel hazautazott, nagy fájdalmakkal vállalta a pénteki búcsúztató párost, ráadásul felesége is bármelyik pillanatban életet adhat első gyermeküknek.
Még egy utolsó szó Federerről, aki már arról is beszélt, mit fog csinálni visszavonulása után. A Tennis Majorsnak adott interjúban a tavalyi, utolsó wimbledoni szerepléséről beszélt. Ivan Ljubičić, a svájci edzője 60-70 %-ra tippelte játékosa akkori állapotát. Federer most részletesen beszélt arról, hogy érezte magát, hiszen itt jött rá, soha többször nem nyeri meg kedvencét, a londoni Grand Slam-tornát.
Az O2 Arénán kívül is zajlott az élet a tenisz világában. Metzben pl. 250-es ATP-tornát rendeztek, ahol az olasz Lorenzo Sonego játszmaveszteség nélkül nyert, nemcsak a döntőben, hanem az egész tornán. Mutatjuk az Alexander Bublik elleni finalé legjobb pillanatait.

Kerékpár

Véget ért az országúti kerékpáros világbajnokság. Az utolsó napra maradt a királykategória, a férfiak mezőnyversenye, amit elképesztő, 26 km-es szóló után a friss Vuelta-győztes Remco Evenepoel nyert. Ráadásul négy évvel ezelőtt még a juniorok között lett világbajnok. Mutatjuk a teljes futam összefoglalóját is, benne az üldözőbolyban megérkező Valter Attilával.
Botrányba keveredett azonban Mathieu van der Poel a mezőnyversenyt megelőző este, így hajnalig a helyi rendőrségi fogdában töltötte az időt, útlevelét ideiglenesen bevonták. Nem csoda hát, hogy hamar feladta a vasárnapi versenyt. Hogy miért végződött ilyen furcsán neki a világbajnokság, itt írtuk meg.
A magyar idő szerint hajnali mezőnyfutam után napközben Lakatos András és Bodnár Gergő az ESB podcastban foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Még több sport

Ismét Európa-bajnok a kamion Eb-n Kiss Norbi. Ezúttal a Le Mans-i futamot nyerte meg, és szerzett ezzel behozhatatlan előnyt.
Világcsúcs a vasárnapi berlini maratonon! A győztes természetesen nem más, mint Eliud Kipchoge.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés