Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A tokiói szuperkedden két arany, két ezüst, egy bronz a magyarok napi mérlege

Eurosport
Eurosport

Publikálva 03/08/2021 - 21:04 GMT+2

Az Eurosport olimpiai hírösszefoglalója - 2021. augusztus 3.

Lőrincz Tamással sírtunk mi is

Fotó: AFP

Véget ért az olimpia keddi programja, meg is hoztuk a hírösszefoglalót. Aki inkább hírlevél formájában olvasná ezt, itt tud feliratkozni.
Magyar tarolás a királyszámban! Parádés versenyt követően Kopasz Bálint arany-, Varga Ádám ezüstérmet nyert kajak egyes 1000 méteren. A világ- és Európa-bajnoki címvédő, a tokiói olimpiáért minden mást háttérbe szorító Kopasz ezzel teljessé tette éremkollekcióját.
picture

Magyar tarolás a királyszámban: Kopasz arany-, Varga ezüstérmes K-1 1000 méteren

Sikerével Lőrincz Tamás is megnyert mindent, amit lehet. Egy világ- és négy Európa-bajnoki címe mellé a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában az olimpiai aranyat is bezsebelte. Az ünneplésben a családja is részt vett itthonról.
Szenzációs versenyzéssel ezüstérmes lett a finndingi hajóosztályban szereplő vitorlázó, Berecz Zsombor. Az ünneplés közben akkora volt az öröm, hogy az olimpiai bajnok brit Giles Scott és Berecz is a vízben kötött ki. A magyar sportoló fehér aranynak minősítette eredményét.
picture

Az olimpiai bajnok brit Giles Scott (lent) és az ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után - MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Other Agency

A MAGYAR CSAPAT

Kozák Danuta és Bodonyi Dórabronzérmet szerzett K-2 500 méteren. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.
Lucz Dóra hatodik helyen végzett kajak egyes 200 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Kárász Anna a B döntőben hetedikként zárva összesítésben 15. lett, míg C-2 1000 méteren az Adolf Balázs, Fejes Dániel egység összesítésben a 11. lett, miután a B döntőben a 3. helyen végzett.
A 97 kilós birkózó, Szőke Alex a bronzéremért szállt harcba a lengyel Tadeusz Michalikkal, akitől kikapott, és ötödikként zárt. Szerdán is lesz biztosan magyar érmes, mert a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe. A női 62 kilogrammban szerepelt Sastin Marianna és a kötöttfogásúak 67 kilós súlycsoportjában érdekelt Korpási Bálint is kiesett.
A nagyszerűen játszó magyar női vízilabda-válogatott Leimeter Dóra, Illés Anna és Gurisatti Gréta vezérletével 14-11-re nyert a hollandok elleni negyeddöntőben, és csütörtökön az Eb-címvédő spanyolokkal találkozik a legjobb négy között.
picture

A hollandokat nagy meccsen legyőzve elődöntős Tokióban a magyar női vízilabda-válogatott

Az atlétáknál 1500 méteren Szögi István az előfutamában a 12. helyen ért célba, így nem jutott tovább az elődöntőbe, a gerelyhajító Szilágyi Réka 25. lett, míg 110 méter gáton Szűcs Valdó bejutott az elődöntőbe.
A karatés Hárspataki Gábor a nevéhez fűződő európai és világbajnoki címek után az ötkarikás játékokon is bizonyítana.

A TÖBBIEK

A keddi atlétikaversenyekenszédületes döntőt hozott a férfi 400 méteres gátfutásé. A világbajnok Karsten Warholm a saját világcsúcsát közel egy másodperccel megdöntve nyert, az eddigi rekordnál szintén sokkal jobb idővel célba érkező amerikai Rai Benjamin előtt.
picture

Karsten Warholm

Fotó: NTB

A női távolugrás fináléját a világbajnoki címvédő német Malaika Mihambo nyerte meg utolsóra ugrott 7 méteres eredményével a londoni bajnok amerikai Britney Reese és a nigériai Ese Brume előtt, akik egyaránt 6,97-ig jutottak.
A férfi rúdugrás toronymagas esélyese, a világcsúcstartó, mindössze 21 éves svéd Armand Duplantis pályafutása első olimpiáján egyből aranyérmes lett.
Nem sok híja volt annak, hogy a szuperfavorit Duplantis egy karantén hotelszobába váltsa meg a jegyét az elkövetkező napokra. A svéd klasszis eredetileg találkozott volna a versenyről pozitív COVID-teszt miatt lemaradó amerikai kollégájával, Sam Kendricksszel az olimpiai faluban, egy egészen hétköznapi apropó miatt azonban végül a találkozóra nem került sor.
picture

Duplantisnak az arany simán összejött, az új világcsúcs hajszállal nem

Női 200 méteren - akárcsak 100-on - a jamaicai Elaine Thompson-Herah bizonyult a leggyorsabbnak. Az immár négyszeres ötkarikás aranyérmes, még mindig csak 29 éves bajnok fölényes győzelmet aratott.
Női 800 méteren a címvédő Caster Semenya hiányában a 19 éves, amerikai Athing Mugyőzött.
A női kalapácsvetők között triplázott a lengyel Anita Wlodarczyk, aki London és Rio de Janeiro után harmadszor is olimpiai bajnok lett.
A női torna óriása, a négyszeres olimpiai bajnok, 19-szeres világbajnok Simon Biles harmadik helyen végzett gerendán azok után, hogy másik három finálétól visszalépett. Kettős kínai siker született a versenyben, Guan Chenchen győzött Tang Xijing előtt.
picture

Simone Biles egy bronzéremmel tért vissza a gerenda döntőben

A férfiaknál korláton a kínai Zou Jingyuan lett az első 16,233 ponttal, ezzel a csapatversenyben elért bronza után második érmét szerezte a japán fővárosban.
Nyújtón az egyéni összetettben aranyérmes, csapatban második japán Hashimoto Daiki győzött.
Kettős kínai siker született a férfi műugrók 3 méteres versenyében, Az aranyérmet hatalmas fölénnyel a kétszeres világbajnok Xie Siyi szerezte meg, míg a második helyen 19 éves honfitársa, Wang Zongyuan végzett.
Három világcsúcsot és a brit dominanciát megszakító német sikert hozott a pályakerékpárosok női üldözéses csapatversenye.
Elsőként a németeket 94-70-re felülmúló szlovén válogatott jutott a négy közé a tokiói olimpiai férfi kosárlabdatornáján. A címvédő amerikaiak is elődöntősök, 95-81-re győzték le a világbajnoki címvédő spanyolokat. A franciák az olaszokat búcsúztatták (85-75), az ausztrálok pedig az argentinokat verték (97-59). A csütörtöki elődöntőben Egyesült Államok-Ausztrália Franciaország-Szlovénia mérkőzéseket rendeznek.
picture

Luka Doncic en el Eslovenia-Alemania | Juegos Olímpicos Tokio 2020

Fotó: Getty Images

A címvédő Brazília után Spanyolországjutott be a fináléba a tokiói olimpia férfi labdarúgótornáján.
A francia kosarasokat követték a francia kézisek is a négy közé, a legutóbbi három olimpián döntős csapat a negyeddöntőben 42-28-as győzelmet aratott Bahrein ellen. A spanyolok óriási csatában, 34-33-ra nyertek a svéd csapat ellen, így ők is elődöntősök. A címvédő dánok 31-25-re verték Norvégiát, Egyiptom pedig Németországot múlta felül 31-26-ra.
Az argentin válogatott óriási csatában, 3-2-re legyőzte az olasz csapatot a férfi röplabdatorna negyeddöntőjében. A francia válogatott ötszettes csatában verte az elmúlt két világbajnokságon aranyérmes lengyel csapatot.
A vasárnapi történelmi magasugró páros-aranyérmek kiosztása után megszületett a tokiói olimpia következő formabontó történése. A sportág: evezés.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés