Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Garroson máris kiesett két GS-győztes, megint egy olasz nyert szakaszt a Girón

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/05/2022 - 06:46 GMT+2

Vasárnap elkezdődtek a Roland Garros főtáblájának küzdelmei. Bajnok lett a Manchester City és az AC Milan, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat.

Giulio Ciccone nyerte a Giro 15. szakaszát

Fotó: AFP

Hírlevelünkre is feliratkozhattok, amennyiben szeretnétek ehhez hasonló tartalmakkal indítani a napot.
Olasz meló után hazai öröm. A Giro d'Italia 15. szakaszán az első sík 90 kilométer után három komoly emelkedő és hegyi befutó várt a mezőnyre. A rózsaszín trikós Richard Carapaz nem sokkal a rajt után bukott, a nap szökése pedig csak óriási küzdelmek árán alakult ki, amibe Fetter Erik is belekerült. A szökevények közül aztán Giulio Ciccone 19 kilométerre a céltól meglógott, és már csak Cognéban látták őt újra.
"Szeretem Párizst így tavasszal” - énekli Meg Ryan a Francia csók című filmben. Mi is így vagyunk vele a Roland Garros alatt, amely vasárnap el is rajtolt. Hétfőn bemutatkozik az idei tornán Rafael Nadal és Novak Djokovic, ahogy a női világelső is, abban a mezőnyben egy nagy kérdés van: megveri-e bárki Iga Świąteket. Összegyűjtöttünk néhány fontosabb témát a versenyről.
A Mission: Impossible pazar hatodik része nagyrészt Párizsban játszódik. Tom Cruise titkos tervet hajt végre a filmben, és most ezt tette Kylian Mbappé is, aki tovább három évre szóló szerződést írt alá a PSG-nél. Döntését az utolsó pillanatig titkolta a világbajnok szélső, de nem csak a közvélemény, hanem még saját csapattársai előtt is.
picture

Carapaz bukott, Fetter Erik szökött, Ciccone szólóban nyert - Összefoglaló

KERÉKPÁR

Elképesztően nagy versenyt és rengeteg eseményt hozott a Giro 14. szakasza. Tom Dumoulin feladta a versenyt, Juan Pedro López tíz nap után elvesztette a rózsaszín trikót, Richard Carapaz átvette azt, Simon Yates pedig vitte a napot. Brutálisan nagyot ment Jai Hindley és az egész Bora, és jól bírta a két nagy öreg, Domenico Pozzovivo és Vincenzo Nibali is. A szombati szakasz főszereplőinek nyilatkozataiból válogattunk.

TENISZ

Alexander Zverev immár hat hónapja nem nyert tornát, idén pedig már egy edzőcserén is túl van. Bátyja, Mischa arról beszélt, hogy saját bevallása szerint az öccse már nyert eleget, és eljött az ideje annak, hogy őt tartsák esélyesnek, ne pedig valakit, aki sokkal fiatalabb nála és még egy Grand Slam-tornán sem bizonyított, mint például Carlos Alcaraz.
Két nagy meglepetéssel rajtolt a Garros, a 2020-as US Open-győztes Dominic Thiem, és a női torna egyik esélyese, Ons Jabeur már az első fordulóban búcsúzott. Nincs már versenyben a kétszeres GS-győztes Garbine Muguruza sem.
picture

A Dominic Thiem - Hugo Dellien mérkőzés összefoglalója

A hatodik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz, aki az egyik legnagyobb favoritnak kiáltottak ki, magabiztosan jutott tovább a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyének első fordulójából. Mutatjuk az első játéknap további friss meccseredményeit is!
Gálfi Dalma az első fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság női versenyében. A világranglista 98. helyezettje vasárnap megnyerte az első játszmát a szerb Olga Danilovic (174.) ellen, majd a másodikban 6:5-nél 40-15-re vezetett, de adogatóként nem tudta lezárni a mérkőzést.
Jani Réka csupán két játékot nyert az olimpiai címvédő svájci Belinda Bencic ellen a Garros női versenyének első fordulójában. Mutatjuk a további meccseredményeket az első játéknapról!
A Roland Garros második játéknapján pályára lépnek a férfi tábla legnagyobb esélyesei, Rafael Nadal és Novak Djokovic, míg a nők közül a sorozatban 28 meccset nyerő Iga Świątek. Magyar szempontból is erős napunk lesz, hiszen Bondár Anna, Fucsovics Márton és Balázs Attila is megkezdi a szereplését a francia fővárosban.

FOCI

Megvédte angol bajnoki címét a Manchester City, amely kétgólos hátrányát hat perc alatt ledolgozva 3-2-re legyőzte a vendég Aston Villát a 38., utolsó fordulóban vasárnap, így megőrizte egypontos előnyét a tabellán a Wolverhamptont 3-1-re verő Liverpoollal szemben.
Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenesen kinevezett vezetőedzője megpróbálta megmagyarázni csapata gyenge szereplésének okait: "Muszáj volt kompromisszumokat kötnöm, lehet, hogy túl sokat is.” Cristiano Ronaldóról is beszélt röviden.
Az AC Milan nyerte az olasz bajnokságot, amely a Serie A 38., utolsó fordulójában vasárnap 3-0-ra nyert a Sassuolo vendégeként. A Milan így 86 ponttal végzett, és két ponttal zárt a városi rivális, címvédő Internazionale előtt, amely eközben otthon 3-0-ra legyőzte a Sampdoriát.
Óriási dolognak tartja Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, hogy a Német Kupa megnyerésével megszerezték a klub történetének első trófeáját. "Hét éve érkeztem, abból a csapatból, amellyel a másodosztályból feljutottunk, hatan vagyunk még, tehát a csapat magja egyben maradt. Nyilván tudjuk, hogy mit jelent ez a városnak, a klubnak, a szurkolóinknak."
Megvan a Ferencváros első igazolása a következő idényre: a 41-szeres mali válogatott támadó, Adama Traoré a moldáv Sheriff Tiraspoltól érkezett.
Ötvenöt éves korában elhunyt Duró József, válogatott és magyar bajnok labdarúgó, aki pályafutása során megfordult több NB I-es csapatban, legnagyobb sikerét a Honvédban érte el, amellyel bajnok lett.

MÉG TÖBB SPORT

A világbajnoki címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, és átvette a vezetést az összetettben, miután az eddigi első Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája műszaki hiba miatt kiesett.
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó misanói versenyhétvégéjének vasárnap kora délután rendezett harmadik futamát az Eb-címvédő Kiss Norbert, a Révész Racing Team versenyzője, aki így az élen áll az összetettben a sorozat második, Hungaroringen sorra kerülő fordulója előtt.
Kyrie Irving az offseasonben sem rest nagyot mondani. A Brooklyn Nets játékosa az I Am Athlete című podcast vendége volt, és a házigazdáknak nem kellett csalódniuk benne. Beszélt LeBron hatalmáról a Cavsnél, valamint arról, hogy megbánta a Clevelandből való távozását.
Ariarne Titmus világcsúccsal nyerte a 400 méteres gyorsúszást az adelaide-i ausztrál országos bajnokságon. A 200 és a 400 méteres táv tokiói olimpiai bajnoka 3:56.40 perccel csapott a célba, ezzel hat századot faragott az amerikai Katie Ledecky a 2016-os riói olimpián elért 3:56.46-os rekordjából.
A magyar úszók hat érmet, közte két aranyat szereztek vasárnap a Mare Nostrum elnevezésű hagyományos nemzetközi verseny idei első állomásán, Monte-Carlóban.
A német válogatott vasárnap biztosította negyeddöntős részvételét a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokságon, miután a csoportkör hatodik fordulójában 5-4-re legyőzte Kazahsztánt.
Olimpiai számban, brutális mezőnyben szerzett bronzérmet Adolf Balázs, a magyar kenus az olimpiai- és világbajnoki címvédőt is maga mögé tudta utasítani a rasicei világkupán.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés