Intenzív kerékpár- és várakozó állású teniszszurkolói álláspontot vehettünk fel a hét utolsó munkanapján. Vincenzo Nibali győzött Szicíliában, az orosz sport Pedig továbbra is a dopping útvesztőiből keresi a kiutat.

A messinai cápa hazatért. Nem mindennapi fordulatokat hozott a szicíliai kör utolsó napja, hiszen a ​​ Sant'Agata di Militello – Mascali közötti 180 km-es szakaszt és ezzel az összetettet is az olasz Vincenzo Nibali nyerte. Egy fantasztikus szökés után egy igen érzelemdúsra sikerült befutó jött. A rövid összefoglaló itt nézhető meg.
Az Indian Wells-i torna már a kapuk előtt. jövő héten indul a szuper Masters, amire igencsak szükségünk van, hiszen 2,5 éve nem láthattuk a majdnem Grand Slam tornát. Az 5. Grand Slamnek is nevezett mustra idén nélkülözni kénytelen néhány biztosnak hitt győztest, de nem lesz hiány a nagy visszatérőkből sem.
Hírek
Mbappé marad a PSG-ben, Yates nyerte a 14. Giro-szakaszt
9 ÓRÁJA
A hétvégén eső várható Franciaországban. Ami azért különleges, mert az egynapos klasszikus kerékpárverseny, a Páris-Roubaix köves-poros útjait az eső teszi igazán látványossá. „Hagyd, hogy a kerékpárod vezessen” – mondja két korábbi bajnok, Johan Museeuw és Sven Nys, és egy ilyen felvezetés után nyilván látni akarom.

Foci

Egy kicsit visszatekintünk még a Ferencváros csütörtök esti Euroliga mérkőzésére. A vezetőedzőPeter Stöger szerint elégedett lehet a csapat játékával, még ha a szerencse nem is állt mindig mellettük. Némileg hasonlóan látta a helyzetet kollégánk, aki a helyszínen nézte végig a meccset a lelátóról. Újságírói és szurkolói vénája egyaránt csordogál, amikor azt mondja: a Fradi egyáltalán nem volt alárendelt helyzetben, és ez önmagában jó.
Továbbra is vitatéma a futballvilágban a kétévenkénti világbajnokság terve. Vagyis hogy nem vitatéma, a többség elutasítja, minő fájdalom, hogy a kisebbség van döntési pozícióban. Didier Deschamps, a francia válogatott kapitánya fejtette ki legutóbb véleményét.

Cristiano Ronaldo

Fotó: AFP

És persze nem múlhat el hírlevél Cristiano Ronaldo nélkül. A portugál csillag 30-as évei derekán is termékeny tagja csapatának. ráadásul óriási példakép fiatal társainak. Legalábbis így látja C Ron régi-új csapatának menedzsere, Ole Gunnar Solksjaer.

Tenisz

Fiatalabb olvasóink kedvéért érdemes leszögezni: volt olyan időszak, amikor Rafael Nadal nem volt a világranglista legjobb 10 játékosa között. Újabb rekordot ért el ezzel kapcsolatban a spanyol salakkirály, nem feledkeztünk meg erről a nagyszerű tényről.
És ahogy C. Ronaldo, úgy Alexander Zverev barátnőverő ügyei nélkül sem mehet le a nap, ez a szomorú igazság. Nem csitulnak az indulatok, az ATP pedig nem lép fel eléggé az ügyben. Legalábbis ezt a kritikát fogalmazta meg egy volt világelső. Konkrét lépéseket is javasol.

Még több sport

Az ég kék, a fű zöld, Oroszországban pedig doppingoláson értek három triatlonost. De hazugságvizsgálóra kötötték kézilabdázóikat is, miután gyanúsan sok meccset veszítettek el a legutóbbi Európa-bajnokságon.
Visszavonul az aktív sportolói pályától a még csak 30 éves Philip Heintz. A német úszó neve sokak előtt nem ismert, pedig élete egyik legnagyobb futamát Cseh Laci ellen úszta még 2014-ben, a berlini rendezésű Európa-bajnokságon. Micsoda futam volt!

Philip Heintz, Cseh László és Diogo Filip Sjoedin

Fotó: AFP

A német a Nemzetközi Úszó Liga tegnapi csütörtöki fordulójában ugrott utoljára medencébe, ami most egy rövid időre szünetel. Októberben ugyanis a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) négy állomásos világkupa-sorozata zajlik. Ezen a hétvégén Berlin, egy hét múlva Budapest lesz a helyszín. Összefoglalónkban megnéztük a várható esélyeket, a mieink közül Szabó Szebasztian már el is hozta, amiért jött.
Bőven jönnek a sikerek a maratoni kajak-kenu vb-n is. a világverseny vasárnapig tart, de a magyar küldöttség már bezsákolt néhány érmet.
Végül pedig egy hiánypótló darab: a pekingi téli olimpia szervezői megtiltották, hogy a szurkolók a sportolók közé dobják a bugyijaikat. Kérünk mi is mindenkit, türtőztessük magunkat!
Hírek
Dráma és mesterhármas a Girón, hat magyar a Garros-főtáblán, éledező Mercedesek, pofon Wimbledonnak
EGY NAPJA
Hírek
Sima sprint a Girón, célfotó a nők burgosi körversenyén, egyenlített a Celtics - az Eurosport hírei
TEGNAP 19:49