Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A boszorkányos focisták és Evenepoel elképesztő számainak nyomában – Hírösszefoglaló

Eurosport Magyarország

Publikálva 01/10/2022 - 07:03 GMT+2

Pénteki cikkeinkben utánajártunk, mennyire egyedi a focisták körében Paul Pogba esete egy boszorkánnyal, de azt is megnéztük, milyen számok bizonyítják Remco Evenepoel különlegességét. Sőt, kiderült ki az egyetlen ember, aki valaha nullára verte Federert, miközben egy bizarr esetről is beszámoltunk a női foci világából.

Paul Pogba

Fotó: Getty Images

Hihetetlen számok és egy pár nehezen hihető boszorkánytörténet is helyet kaptak pénteki hírösszefoglalónkban.
Roger Federer visszavonulását látva mi, akik a képernyő előtt ültünk is kiváltságosnak éreztük magunkat, hogy követhetjük az eseményeket. Képzeljük el, milyen lehetett mindezt a helyszínről, pláne a torna részeseként megélni. Pont így gondolkodik Casper Ruud, aki most interjúban mesélte el, milyen volt a sok nevetés, a könnyek és a méltó búcsú az emlékezetes hétvégén.
Azt hittük, Paul Pogba sztorija, hogy felfogadott egy boszorkányt a sérülések elkerülésére (az öccse, Mathias ezt egy kicsit másképp meséli…) meredek, de kiderült, hogy átlagosabb, mint gondolnánk. Francia nyelvterületen legalábbis messze nem ez az első eset, Szabó Chris most össze is szedte a (szó szerint) szellemi előzményeket.
Remco Evenepoel hihetetlen! Persze ezt mondani bárki tudja, de mi számokkal is bizonyítjuk. Egészen pontosan tíz számmal, amik a friss belga világbajnok pályafutásához kötődnek, és amik bizonyítják, hogy nem csak ilyen fiatalon voltak kevesen, akik felértek az ő szintjére, hanem egyáltalán alig akad bárki, aki hozzá lenne hasonlítható.

Foci

Újabb magyar esélyes az MVP-díjra az MLS-ben, sőt ha úgy nézzük, mindjárt kettő! Gazdag Dánielt és Sallói Danit is jelölte csapata a szezon legértékesebb játékosai közé, a nagy listáról Gazdagnak van reális esélye, hogy bekerüljön akár a legjobb öt közé is.
Ó kapitány, kapitányom! Frank Lampard, az Everton vezetőedzője szerint a szurkolók túl nyers kritikákat fogalmaznak meg Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal szemben, akit inkább támogatniuk kellene a katari világbajnokságra való felkészülésben.
Nem ez a meccs lesz a tökéletes reklám a női focinak… az Ajax és az Arsenal BL-mérkőzésén, a hazaiak nem megfelelő méretű kaput raktak ki, ráadásul az nem is középen volt. A meccs végén még a negyedik játékvezető sem tudta pontosan, hogy mik a cserére vonatkozó szabályok.

Kerékpár

Megvan a 2023-as Tour de Hongrie időpontja. Sőt, a versenyről egy másik remek hírt is bejelentettek, ami alapján nem győzzük várni a jövő évi kiadást.
Remco Evenepoel még a szezon elején kérdezte meg a fizioterapeutáját, Anthony Pauwelst, hogy ott lenne-e mellette a Vueltán és ausztráliai világbajnokságon is. A szakember most elmesélte, hogyan élte meg ezt az őrülten sikeres időszakot.
Igazi retro szökést hozott a Copa Agostini: Valverde, Nibali, Urán és Pozzovivo mind ott voltak a hazaérő elmenésben. Csak épp a közel ismeretlen holland társuknak nem szóltak, hogy „nem illene” megverni őket.
Ismerős helyszín, veszélyes befutó, eső és bukás… minden volt a Horvát körverseny negyedik szakaszának végén, ahol az összetettet vezető Jonathan Milan ezúttal lemaradt az újabb szakaszgyőzelemről.
picture

Három veszélyes kanyar az utolsó kilométeren, és máris borult a papírforma

Tenisz

6-0, 6-0-al legyőzni valakit nagy szó. Pláne, ha Roger Federerről van szó. Annyira, hogy a svájcit egész pályafutása során mindössze egy ember verte meg így, ráadásul még csak nem is egy profi.

Még több sport

Lehet, hogy Kanada ott van a világ négy legjobb női kosárcsapata közt, de a teteje még messze van… legalábbis ezt mutatja az USA elleni sima vb-elődöntős vereség.
Jóval szorosabb volt Kína és a házigazda Ausztrália csatája, ami csak az utolsó pillanatokban dőlt el.
Lewis Hamilton, vagyis a Mercedes futotta a legjobb köridőt a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzésén. A második edzésen aztán már fordult a kocka és a Ferrari került az élre.
Nem csak az első hely nélküli péntek zavarhatja viszont a Red Bullt, hanem az arról szóló hírek is, hogy a csapat túllépte a meghatározott költségkeretet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés