A nőknél Aleksandra Miroslaw, a férfiaknál Ludovico Fossali lett a világbajnok gyorsmászásban.


Nemrégiben ért véget az IFSC Sportmászó Világbajnokság gyorsmászás versenyszámának döntője. A női és a férfi versenyben is voltak komoly meglepetések.
A lányoknál nem jutott döntőbe az idei világkupa éllovasa és a szám világcsúcstartója, a kínai Song YiLing, aki ráadásul a bronzmeccsen is kikapott a francia Anouk Jouberttől. A döntőben sikerült a címvédés a lengyel Aleksandra Miroslavnak (tavaly még Rudzinska néven nyert, de közben férjhez ment), aki az élete első felnőtt döntőjében szereplő kínai Niu Dit győzte le.
Hegymászás
A halálba zuhant a 16 éves francia sportmászó reménység
15/06/2020 16:55
A férfiaknál sorban hullottak az esélyesek. A szám világcsúcstartója és a világbajnoki címvédő, az "Ázsiai Gepárd" becenévre hallgató Reza Alipourshenazandifar már a negyeddöntőben kiesett, csakúgy, mint az ötszörös világbajnok és korábbi világcsúcstartó kínai Zhong Qixin. A kisdöntőben a bronzéremért az orosz Stanislav Kokorin a 2014-es világbajnok ukrán Danyil Boldyrevet győzte le, akitől anno a 2014-es döntőben kikapott. A döntőbe két kevésbé esélyes versenyző jutott be, akik közül a 22 éves olasz Ludovico Fossali bírta jobban idegekkel. Az Alipourt és Boldyrevet búcsúztató cseh Jan Kriznek be kellett érnie az ezüstéremmel.
A sportmászó világbajnokság programja kedden, az új olimpiai kombinációs versenyszámmal folytatódik, ahol a világbajnoki érmek mellett már az olimpiai kvalifikáció lesz a tét.