Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Liu Shaoang a hétvégén csatlakozhat a magyar csapathoz Pekingben

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/01/2022 - 14:22 GMT+1

Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere reményei szerint Liu Shaoang legkésőbb vasárnap csapattársai után utazhat a jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

Liu Shaoang

Fotó: MTI

A szakember pénteken elmondta, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző két negatív koronavírustesztet már adott, ugyanakkor még kettő hiányzik ahhoz, hogy engedélyezzék számára a csatlakozást az olimpiai faluban készülő társaihoz.


"Szerencsére ő és Varnyú Alex is tünetmentes, az orvosaink megvizsgálták őket és engedélyezték számukra az edzéseket, így a tréningből egyikőjük sem esett ki" - mondta Bánhidi, hozzátéve, hogy a kedden pozitív tesztet produkáló Varnyú esetében hosszabb várakozási idővel számolnak, de remélik, hogy a játékok rajtjáig ő is csatlakozik a válogatotthoz.
Bánhidi Ákos beszámolt róla, hogy csütörtökön egy, pénteken pedig két jeges edzést is tudtak tartani a versenyzőknek Pekingben, ahol nagy szigorral találkoztak, de - mint hozzátette - ez az olimpia résztvevőinek védelmében van így.
A válogatott edző-menedzsere azt is elmondta, hogy az olimpiai címvédő férfi váltó nagy valószínűséggel leghamarabb hétfőn tud majd abban az összeállításban edzeni, amelyben a tervek szerint jégre lép.
Liu Shaoang
A hétfőn pozitív koronavírustesztet szolgáltató Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Varnyú Alex, illetve Jászapáti Petra és Kónya Zsófia alkotja a magyar válogatottat Pekingben.
Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés