A sportág eredményközlő honlapja szerint a férfiaknál Liu Shaolin Sándornak, Liu Shaoangnak és az amerikai születésű Krueger John-Henrynek sem okozott gondot az 1000 méter kétfordulós selejtezője.

Liu Shaolin a szám világbajnokaként mindkét futamát megnyerte, ahogy öccse, Liu Shaoang is. A táv olimpiai ezüstérmese, Krueger két második hellyel került a negyeddöntőbe.
Az első kör a nőknél is mindhárom magyarnak sikerült, a másodikból pedig Kónya Zsófiát a zsűri juttatta tovább, mivel a német Anna Seidel szabálytalankodott vele szemben. Kellemetlen meglepetést jelentett viszont, hogy Jászapáti Petra nem jutott negyeddöntőbe, mivel a második fordulóban csak negyedik lett a futamában. Sziliczei-Német Rebeka egy ötödik hellyel búcsúzott.
Gyorskorcsolya
Folytatja doppingeltiltása miatti kártérítési harcát az az ötszörös olimpiai bajnok
12/07/2022 09:52
Az ötkarikás címvédő 5000 méteres férfi váltó ezúttal nem a legerősebb összeállításában szerepelt. Mivel Liu Shaolin pihenőt kapott, Liu Shaoang és Krueger mellett Jászapáti Péter és Nógrádi Bence jutott lehetőséghez, de a magyar négyes így is futammásodikként lépett tovább a kínaiak mögött.

Liu Shaoang/ Wang Zhao: AFP

Fotó: AFP

A 3000 méteres női váltó Jászapáti, Kónya, Sziliczei-Német, Somogyi Barbara összeállításban lépett jégre. A magyar négyes az előző vk-fordulóban győztes kínai váltó kizárása miatt az oroszok mögött másodikként került a legjobb nyolc közé, ami rendkívül fontos volt az olimpiai kvalifikáció szempontjából, mert múlt héten nem jutott az elődöntőbe.
Szombaton az 500 és 1500 méter végcsatározásait, valamint a női és a férfi váltó elődöntőjét rendezik.
Az ötkarikás játékokra nyolc-nyolc férfi és női váltó jut ki. Az egyéni számokat illetően 500 és 1000 méteren 32, 1500 méteren pedig 36 fős lesz az ötkarikás mezőny, amely úgy alakul ki, hogy minden versenyző három legjobb eredménye számít a kvalifikációs pontversenybe. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni indulási jogot szerezzen.
A harmadik állomásnak Debrecen ad otthont november 18. és 21. között, majd a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat november 25. és 28. között.
Forrás: MTI
Gyorskorcsolya
Liu Shaoang mindent söpört a vb-n, és húzta magával a tinédzsereket is
11/04/2022 08:12
Gyorskorcsolya
"Újabb olimpiai bajnok korcsolyázó vonul vissza"
05/04/2022 09:36