Gyenge teszteredmények, halvány edzésidők jellemezték a „Doktor” új Yamahájának produkcióját, ennek ellenére a Katarban megrendezett kaotikus nagydíjon harmadik lett. A kilencszeres világbajnok maga sem gondolta volna, hogy ennyire előkelő helyen végezhet. „10 eurót se tettem volna arra, hogy ma a dobogón leszek – mondta. – Reggel több beállítással is próbálkoztunk és egyik sem volt jó. Ezért kockáztatnom kellett, ami bejött. Remélhetőleg ez lökést ad nekünk a következő futamokra is.”
Valentino Rossi a tízedik rajtkockából indult Katarban, ami a tesztekre emlékeztette. „November óta próbálunk valamit kezdeni a motorral, de egyszer sem éreztem jól magam rajta, kritikusnak is nevezhetném a helyzetet, amiben voltunk. Frusztrált ez az egész, mégis igyekeztem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, még úgyis, hogy az edzésen néhány kanyar után teljesen elkoptak a gumijaim.”

Valentino Rossi (Yamaha Factory) - Qatar GP 2017

Fotó: Panoramic

Grand Prix Spain
A semmiből aratott kettős győzelmet a Ducati
02/05/2021 14:53
Nem sokon múlt, hogy Rossi versenye már a legelején véget érjen. Cal Crutchlow nekiment az első kanyarban és a kameráját is leverte. „Jól rajtoltam, csak egy vonat átgázolt rajtam – humorizált a sajtótájékoztatón. Ugyanakkor hozzátette, hogy a futamgyőztes, szintén yamahás Maverick Vinales látványa megnyugtatta. – Egyszer sem volt példa rá a teszteken, hogy Vinalest követni tudtam volna, most azonban végig előttem haladt. Kicsit reménykedtem benne, hogy Andrea Dovizioso lágy abroncsai elfogynak a végére, de sajnos nekem is adódtak gondjaim. Feleslegesen nem kockáztattam, mert nagyon akartam a dobogót.”

Valentino Rossi (Yamaha Factory) - Qatar GP 2017

Fotó: Yamaha MotoGP

A Suzukiról Yamahára váltó Maverick Vinales másodszor nyert futamot a MotoGP-ben. A korábbi Moto3-as világbajnok igazi flúgos futamon diadalmaskodott, hiszen háromnegyedórával később rajtolt a mezőny a hirtelen megérkező eső miatt. Egyesekben még az is felmerült, hogy hétfőre halasztják a versenyt. Vinales ezzel a szereplésével pályafutása során először vezeti a király kategória ponttáblázatát. A világbajnoki címvédő Marc Marquez 4. lett, míg a Ducatihoz igazoló Jorge Lorenzo a 11. helyen zárta a futamot.
(Vörös Csaba)

Maverick Viñales gana en Catar

Fotó: AFP

Gyorsasági Motor
Spanyol győzelemmel rajtolt a MotoGP új idénye
28/03/2021 18:55
Gyorsasági Motor
MotoGP: rekordokat döntött a teszteken a Ducati
14/03/2021 11:10