Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Új sebességrekordot repesztettek a MotoGP-ben

Tokics Tamás

Publikálva 31/05/2022 - 09:12 GMT+2

A Pramac Ducati spanyol versenyzője, Jorge Martín 363,6 km/h-s sebességgel ment a hétvégi Olasz Nagydíj 2. körében.

Jorge Martin

Fotó: AFP

Nem volt könnyű versenye Martínnak, még szombaton kapott egy 3 rajthelyes büntetést a harmadik szabadedzésen mutatott manővere miatt, így a 14. helyről indult.
"Természetesen a rajthelyem nem segített rajtam. Őrület volt az első pár kör, oda-vissza előzgettük egymást a többiekkel, emiatt nehezen tudtam harcolni a jó helyekért" - mondta a 24 éves spanyol.
Dolgát az sem könnyítette meg, hogy a 6. körtől kezdve váltóproblémákkal küszködött. Konkrétan a másodikból harmadikba való kapcsolásnál támadtak gondjai, amely tönkretette a futamát. Leginkább az utolsó és az első kanyarban hátráltatta a probléma, 4-5 alkalommal kellett váltania, hogy bevegye a sebességet, illetve gyakran rakadt magasabb fokozatban.
"Az első csoportban lehettem volna, de a problémám miatt sokan megelőztek. A tempó elég lehetett volna egy top6-os eredményre. Jól éreztem magam a motoron, viszont ez volt a maximum, amit ki tudtam hozni. Ezúttal legalább befejeztem a versenyt, ami önbizalmat adhat" - utalt arra Martín, hogy idén már 5 alkalommal nullázott.
picture

Jorge Martin

Fotó: AFP

Ugyan a 13. helyen végzett Jorge Martín Mugellóban, a 2. körben új sebességrekordot állított fel. Az 1141 m hosszúságú célegyenes végéhez közeledve érte el az egészen hihetetlen 363,6 km/h-s tempót a ducatis, megdöntve Brad Binder tavalyi rekordját - szintén Mugello, 362,4 km/h. A szélárnyék nagy segítséget nyújtott abban, hogy felállítsa az új rekordot, azonban nagyon veszélyes volt a tempó a befújó szél miatt.
"Kockázatos volt, mert az első kanyar előtti féktávon a szél dobálta a motort. Vagy a többiek kirakták a lábukat féktávon, téged pedig szippant a szélárnyék. Ennek ellenére fantasztikus érzés gyorsan menni" - zárta mondandóját a Pramac versenyzője.
Forrás: speedweek.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés