Kovács Bálint a gyári BMW-csapat versenyzője lesz a német gyorsaságimotoros bajnokságban.
A versenyző és menedzsmentjének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Kovács Talmácsi Gábor óta az első magyar motoros, aki gyári szerződést kap. Kovács az Alpha-BMW-vel, az IDM legnagyobb gyári csapatával indul majd a német sorozat mind a hét futamán, mégpedig Superbike kategóriában.
"Ez egy hatalmas lehetőség a számomra, ami nagyon fontos lépése a karrieremnek. Az Endurance-vb-n való jó szerepléshez ez egy egészen jó alapot ad, ahol a tempóm jelentősen fejlődhet, hiszen ismét tizedekért, századokért megy majd a csata. Ugyan megint egy új márkával kell majd megismerkednem, de természetesen lesznek tesztek a bajnoki rajt előtt" - mondta Kovács Bálint, aki nem tartja elérhetetlennek, hogy az idény második felében akár dobogós helyeken végezzen.
Gyorsasági Motor
Egy zseniális mérnök miatt nőtt a riválisok fölé a Ducati a MotoGP-ben
22/11/2022 - 17:43
"Az elmúlt évek alatt rengetegen segítettek abban, hogy a háttér, a menedzsment összeálljon és mostanra láthatóvá vált a sok befektetett energia, de ezt a lehetőséget elsősorban Bálint harcolta ki a pályán nyújtott teljesítményével" - nyilatkozta Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa, Kovács menedzsere.
"Egész évben követtük Bálint teljesítményét, és az meggyőzött arról, hogy érdemes lehetőséget biztosítanom neki a következő szezonban. Bízom a tudásában és biztos vagyok abban, hogy az új motorunkkal képes lesz az első öt hely valamelyikéért küzdeni, sőt akár még meglepetést is okozhat" - jelentette ki Werner Damen, az Alpha-BMW menedzsere.
Kovács az idén a hosszú távú vb három 24 órás futamán is rajthoz állt, Belgiumban ötödik, Franciaországban pedig hatodik volt a Superbike mezőnyben.
Az IDM-ben jövőre hét versenyhétvégét rendeznek jellemzően németországi pályákon, de a mezőny ellátogat a csehországi Mostba, valamint az osztrák Red Bull Ringre és a hollandiai Assenbe is.
MTI
GP Valencia
MotoGP: Francesco Bagnaia lett 2022 világbajnoka
06/11/2022 - 14:50
Maláj Nagydíj
MotoGP: újabb győzelmével karnyújtásnyira a vb-címtől Bagnaia
23/10/2022 - 14:39