Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ritkán látható hiba a Katalán GP-n, Espargaró csúnyán benézte a futam végét

Tokics Tamás

Frissítve 06/06/2022 - 10:39 GMT+2

A baki előtt a második helyen haladó Aleix Espargaró elmondta, hogy mi zavarta meg a Katalán Nagydíj utolsó körében: egyszerűen azt hitte, véget ért a verseny.

Espargaró

Fotó: Twitter

A rajtelsőséget körrekorddal behúzó Aleix Espargaró éppen a 2. helyen haladt Jorge Martín előtt a Katalán Nagydíj utolsó körét megkezdve, majd az apriliás semmi előjel nélkül elkezdett lassulni. Először motorhibára lehetett tippelni a spanyol reakciója miatt, mert ütötte a tankot, majd hüvelykujját emelve integetett a nézőknek. Aleix Espargaró azt hitte, vége a versenynek!
Utoljára Julian Simonnal esett meg hasonló 2009-ben, szintén Barcelonában. Az akkor 125cc-s kategóriában versenyző spanyol egy biztos győzelmet bukott el a korai ünneplés miatt - negyedik helyen intették le.

Espargaró megindokolta a történéseket, elmondása szerint több tényező játszott közre a bakiban. Egyrészt az Aprilia pit wallja az első kanyarhoz képest túl közel volt, másrészt a barcelonai pálya eredményjelző tornyán nem a L1 jelzi az utolsó kört, hanem a L0, ez zavarta össze.
"Szeretnék elnézést kérni a csapattól. Az ilyen hiba nem elfogadható ezen a szinten. Teljes mértékben az én hibám. A csapat pit wallja túl közel volt az első kanyarhoz, így nem volt elég időm figyelni arra, hogy mennyi kör van vissza és mennyire van tőlem (Jorge) Martín. Szóval néztem a táblát, 0.6 Martín, majd felnéztem az eredményjelző toronyra, ahol láttam az L1-et. Szóval mentem egy kört és elengedtem a gázkart. Utána jutott eszembe, hogy itt az utolsó kör az L0."
Szerencséjére időben realizálta a helyzetet, a nagy időkülönbségek miatt az 5. helyen zárta a futamot, de 20 helyett csak 11 egységet zsákolt be, bukott 9 pontot Fabio Quartararóval szemben az összetettben. A francia utolérhetetlen volt a futamon, emiatt különösen csalódott Espargaró, hogy nem sikerült minimalizálni a veszteséget.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés